Beste Advantage kat 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Niemand zit erop te wachten: een vlooienbesmetting bij je kat. De hele dag is hij zich aan het krabben, wassen en bijten. Gek worden jullie ervan! Je kat kan geen rust vinden en de haren vliegen in het rond. Vlooien zijn niet alleen vreselijk jeukende beestjes. Ze kunnen ook zorgen voor allerlei andere ellende bij je kat, zoals een lintworminfectie of huidproblemen. Redenen genoeg om snel van deze parasieten af te komen. Dit kan je doen door je dier te behandelen met het anti-vlooienmiddel Advantage kat. Eén keer per maand een pipetje in de nek van je kattenvriend en de kriebelbeestjes zijn geschiedenis.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Advantage 40 Vlooiendruppels Kat tot 4 kg – 4 Pipetten

Merk: Advantage
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 21,75

Deze spot-on pipetten zijn een veilige manier om je kat tot 4 kg van vlooien te ontdoen. Binnen 24 uur zijn alle vlooien dood. Tevens zorgen ze ervoor dat ook de larven van de vlooien doodgaan en dat de eitjes niet meer uitkomen. Controleer je kat met een vlooienkammetje elke maand op de aanwezigheid van vlooien en vlooienuitwerpselen. Deze laatste lijken erg op zandkorrels. Je kan het verschil aantonen door ze vochtig te maken. Een vlooienpoepje kleurt dan donkerrood, met een zandkorrel gebeurt niets. Op deze manier weet je zeker dat je het middel goed hebt toegediend en dat je kat verlost is van de jeuk.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Bayer Anti vlooienmiddel Advantage 80

Merk: Advantage
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 19,98

Voor katten zwaarder dan 4 kg is er de Advantage 80. Deze bevat een hogere dossering van het vlooienmiddel, zodat je zeker weet dat het goed werkt. De reviews van Advantage kat zijn vooral lovend als het gaat om gebruiksvriendelijkheid: het middel is eenvoudig toe te dienen in de nek van je kat. En gezien het eigenwijze karakter van veel katten is dat een groot voordeel. Weet je niet hoe zwaar je kat is? Ga dan samen op de weegschaal staan en daarna alleen. Trek jouw gewicht af van jullie gewicht samen en je weet hoeveel je kat weegt.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Advantage 80 Vlooiendruppelsl Kat vanaf 4 kg – 4 Pipetten

Merk: Advantage
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 20,35

Advantage kat is een voordelig middel tegen vlooien bij je kat. Elke verpakking bevat vier pipetten. Elke pipet werkt ongeveer 3-4 weken tegen vlooien en vlooienlarven. Vanaf een paar euro per maand is je kat verlost van deze vervelende parasieten. Het is aan te raden alle honden en katten in huis tegelijk tegen vlooien te behandelen, zodat ze elkaar niet opnieuw kunnen besmetten. De reviews zijn vooral lovend als het gaat om prijs en gebruiksvriendelijkheid. Een enkeling vindt na het toedienen toch nog een vlo op de kat, maar dit gaat om slechts een paar gebruikers. Alles bij elkaar is Advantage kat een goede aanschaf in de aanpak tegen vlooien.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Advantage katten

Hoe komt je kat aan vlooien?

Elke kat kan een vlooienbesmetting oplopen, zowel binnen als buiten. Buiten vind je deze alleen in de warmere seizoenen, zoals de lente en zomer. Binnen is de temperatuur dusdanig hoog dat ze het hele jaar kunnen overleven. De meeste vlooien springen direct op de kat vanuit de omgeving. Een enkele keer is er een besmetting van het ene dier op het andere dier. Een vlo leeft op de kat en voedt zich met zijn bloed. Hij plant zich voort in de omgeving; de eitjes van een vlo kunnen wel een jaar in je huis blijven liggen voor ze uit komen. Het is dus niet gek dat wanneer je kat eenmaal last heeft van vlooien, je hier niet zomaar weer vanaf komt. Voorkomen is dus beter dan genezen. Behandel je kat het hele jaar door met Advantage kat.

De gevolgen van een besmetting met vlooien

Vlooien zijn parasieten en leven van het bloed van je kat. Telkens wanneer ze dit bloed zuigen, komt er een beetje speeksel in de huid van de kat terecht. Dit speeksel lokt een jeuk reactie uit die soms wel dagen kan aanhouden. Sommige katten ontwikkelen zelfs een allergie tegen vlooien, waardoor de jeuk helemaal niet meer te verdragen is. Door het vele likken en bijten ontstaan er kale plekken en ontstekingen in de huid. Maar deze insecten kunnen voor nog meer narigheid zorgen. Soms dragen ze een lintwormeitje bij zich, wat de kat kan inslikken tijdens het wassen. Het eitje ontwikkelt zich tot een lintworm die zich vastbijt in de darmen van de kat. Ook zorgen de vlooienbeten voor veel stress bij onze katten. Een kat met aanhoudende jeuk zit letterlijk niet lekker in zijn vel en zal zich terugtrekken. Gedragsproblemen zoals agressie kunnen hier ook vandaan komen.

Reken af met vlooien!

Advantage kat is een veilig middel tegen vlooien wat zowel de volwassen vlo als de vlooienlarve doodt. Vanaf de leeftijd van 8 weken kan je het bij je kat toedienen. Haal de haren achterop de schedel of in de nek van je kat een beetje uit elkaar en druppel het pipetje leeg op de huid. Geef hem hierna iets lekkers te ten, zodat het middel de tijd krijgt om tussen de haren weg te zakken. Via de huid wordt de vloeistof vanzelf opgenomen. Het beschermt drie tot vier weken tegen vlooienbeten. De vlo gaat dood nog voordat het eitjes heeft kunnen leggen op de kat, of in de omgeving. Hierdoor is het niet alleen een erg fijn middel bij de behandeling van een vlooienbesmetting, ook helpt het een nieuwe besmetting in je huis voorkomen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Voordelen van Advantage

Er zijn erg veel vlooienmiddelen op de markt. Het is misschien lastig om een keuze te maken tussen alle middelen die er te verkrijgen zijn. Redenen om voor Advantage kat te kiezen zijn deze voordelen:

  • Het is een spot-on. Dit betekent dat je een pipetje met druppels leeg knijpt in de nek van je kat. Hierna hoef je drie tot vier weken niets meer te doen. Dit vinden we een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een vlooienbandje, wat steeds op de huid gedragen moet worden en hier irritatie kan veroorzaken.
  • Deze druppels stoppen het bijten van vlooien binnen 3 tot 5 minuten na toedienen. Voor katten die erg veel jeuk ervaren betekent dit een directe verlichting van de kriebel.
  • Advantage kat werkt ook tegen larven van de vlo die net uit het ei gekomen zijn. En wat helemaal mooi is: het maakt de nog levende vlooien steriel. Mochten ze dus toch nog eitjes leggen, dan komen deze in ieder geval niet meer uit.
  • Het is te krijgen voor katten met een lichaamsgewicht tot 4 kg tot 8 kg. Je doseert dus nooit te hoog.
  • Het middel is al een poos op de markt en heeft zijn werking inmiddels wel bewezen.
  • Als laatste wordt Advantage kat voor een voordelige prijs aangeboden. Vanaf slechts €4,- per maand is je kat tegen vlooien beschermd.

Eindconclusie: Advantage katten

Het is inmiddels wel duidelijk dat een vlooienbesmetting bij je kat of in huis kan zorgen voor een hoop ongemak bij mens en dier. Advantage kat maakt hier een einde aan. De druppels in de nek zijn eenvoudig bij je kat toe te dienen en zorgen dat hij gedurende 3 tot 4 weken geen last meer heeft van deze vervelende beestjes. De reviews van de mensen die het gebruiken zijn lovend, veel katten leven door dit middel een gezond, vlo vrij leven. Het is eenvoudig te gebruiken, niet duur en het belangrijkste: het werkt goed tegen vlooien.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *