Beste vlooienmiddel 2022

Laatste ge-update in door Jasper

De meest geziene parasiet bij katten is de vlo. Er bestaan honden- en kattenvlooien, maar kattenvlooien komen het meeste voor. Gek genoeg ook op honden. Ze kunnen voor veel overlast zorgen en zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid van je kat, van de andere huisdieren en van jezelf. Gebruik daarom een vlooienmiddel voor de kat om je dier van deze vervelende beestjes te verlossen. En om te voorkomen dat ze terugkeren. In dit artikel vertellen we hoe je een vlooienbesmetting bij je kat kan herkennen, aanpakken en voorkomen.

Bolfo Gold Kat 80 Bekijk bij Bol

De Bolfo Gold kat 80 is een antivlooienmiddel speciaal voor katten boven de 4 kg lichaamsgewicht. Een pipetje tussen de schouderbladen beschermt je kat gedurende vier weken tegen vlooien en teken. Deze grootverpakking bevat maar liefst acht pipetten. Handig als je twee katten in huis hebt die allebei behandeld moeten worden. Voor een paar euro per maand heeft je kat geen last meer van vervelende kriebelbeestjes. Veel mensen melden dat de werking perfect is, toch zijn er ook wat mensen die beweren dat de vlooien resistent lijken tegen dit middel.

Verkrijgbaar bij:
Frontline Spot Bekijk bij Bol

Deze grootverpakking Frontline vlooienmiddel kat bevat voor zes maanden een antivlooienmiddel voor je dier. Een pipet per maand en je kat heeft geen last meer van vlooien, teken en luizen. Houd wel het gewicht van je kat in de gaten: het middel is geschikt voor katten van 1 kg tot 4 kg lichaamsgewicht. Veeg wat haren achterin de nek van je kat opzij en druppel een pipet leeg op de huid van het dier. Wanneer je kat gaat schudden met zijn kop, kunnen er wat druppels afvallen. Deze druppels kunnen vlekken geven op stoelen of bank, houd hier rekening mee.

Verkrijgbaar bij:
Bayer Bolfo Gold 80 Bekijk bij Pets Place

De Bolfo vlooiendruppels werken vier weken lang tegen vlooien en teken. Een verpakking beschermt je kat dus vier maanden. Zorg dat alle dieren in huis tegelijk behandeld worden. Heb je bijvoorbeeld ook een hond in huis? Dan kan hij ook kattenvlooien bij zich dragen, die na een poosje weer terug op de kat springen. Sommige katten vinden de geur van deze druppels niet prettig. Het is daarom slim je kat voordat je de druppels toedient iets lekkers te geven, zodat de druppels zich op de huid kunnen verspreiden terwijl je kat afgeleid wordt

Advantage 40 Bekijk bij Bol

Wanneer je de pipetten van Advantage gebruikt, werken deze net iets korter dan de andere middelen, namelijk 3 tot 4 weken. Echter, de recensies zijn erg positief. Het middel scoort vooral hoog op prijs-kwaliteit verhouding en de werking tegen vlooien wordt als erg goed ervaren. Redenen genoeg om dit middel dus aan te schaffen voor jouw kattenvriend tot 4 kg.

Verkrijgbaar bij:
Beaphar DIMETHIcare Bekijk bij Bol

Zoek je een antivlooienmiddel zonder insecticiden, dan is Dimethicare een goed middel voor jouw kat. Het doodt geen vlooien, maar zorgt ervoor dat de gewrichten van de vlo blokkeren, waardoor ze van de kat afvallen. Ook in de omgeving kunnen de beestjes zich dan niet meer voortbewegen. Daarnaast zorgt de aloë vera ervoor dat de huid van je kat verzorgd wordt en sneller herstelt. De werking is wel korter; het middel biedt 8 tot 10 dagen bescherming tegen vlooien. Voor de omgeving moet je een apart middel gebruiken.

Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.