Beste Kittenvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Geen betere start voor je jonge katje dan met goed kittenvoer. Kittenvoer verschilt in enkele opzichten van voer voor een volwassen kat. Zo zijn brokjes voor kittens vaak wat kleiner, zodat een jong katje deze makkelijk kan kauwen. Goed kittenvoer is daarnaast optimaal afgesteld voor de behoefte van een jong katje. Ze moet immers nog groeien. Welk kittenvoer is dan eigenlijk het beste? Hier maken we je wegwijs bij het kiezen van goed kittenvoer.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste review Royal Canin Fhn Mother & Babycat

Merk: Royal Canin
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 98,79

Royal Canin Mother & Babycat kittenvoer is één van de beste keuzes voor kittens onder de vier maanden. Het voer is speciaal ontwikkeld voor kittens onder de twaalf weken en is ook geschikt voor de moederpoes. De kleine brokjes zijn makkelijk te kauwen en maken de overstap naar grotere kitten brokken makkelijker.
Een andere eigenschap van Royal Canin Mother & babycat is dat er bestanddelen in zitten die het immuunsysteem van het kitten ondersteunen. Kittens krijgen namelijk een stukje weerstand mee van hun moeder. Naarmate ze minder melk drinken bij de poes neemt dit af. Dit is ongeveer na vier weken. Veel katteneigenaren zijn erg tevreden over dit voer: de kwaliteit is hoog en katten zijn er dol op.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Royal Canin Kitten

Merk: Royal Canin
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 84,56

Is jouw kitten al wat groter en wil je hoogwaardig kittenvoer? Dan is Royal Canin Kitten kattenvoer misschien wat voor jouw katje. Royal Canin Kitten Second age is speciaal ontwikkeld voor de grotere kittens. Het voer past perfect bij jonge katjes tussen de 4 en 12 maanden. Het voer ondersteunt de ontwikkeling van botten, spieren en een goede weerstand! Met dit voer geef je je kitten een optimale start richting zijn eerste jaar. Daarnaast staat het merk Royal Canin bekend om de heerlijke smaak: veel katten zijn er dol op! Deze handige zak van 10 kilo is ideaal als je meerdere kittens hebt!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Prins VitalCare

Merk: Prins
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 58,61

Met Prins Vitalcare Kitten kittenvoer krijgt jouw katje gegarandeerd een goede start. Het voer is geschikt voor de leeftijd van 1 tot 10-12 maanden. Daarna kun je overstappen op het adult voer van Prins. De kittenbrokjes van Prins bevatten gevogelte en precies de juiste hoeveelheid energie voor een kitten. Handig aan deze brokjes is dat ze ook geschikt zijn voor de moederpoes. De hoogwaardige kwaliteit en de uitstekende smaak maakt Prins Vitalcare Kitten één van de beste merken voor kittens.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Royal Canin Kitten

Merk: Royal Canin
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 41,95

Royal Canin Kitten Second age is één van de beste keuzes voor kittens van 4 tot 12 maanden. Het voer ondersteunt de weerstand en de groei van botten en spieren. Daarnaast zijn kittens er dol op! Deze zak van 4 kilo is altijd handig: je slaat hem makkelijk op en de prijs kwaliteit verhouding is goed. Met Royal Canin Kitten krijgen jonge katjes een goede (en smakelijke!) start!
Voor als je meerdere kittens hebt, is dit Royal Canin kittenvoer ook verkrijgbaar in een handige 10 kilo zak!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Royal Canin Kitten Instinctive

Merk: Royal Canin
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 24,10

Geen kitten kan Royal Canin Kitten Instinctive weerstaan! Dit voortreffelijke natvoer is speciaal voor kittens tot 12 maanden oud. Het bevat alle voedingsstoffen die je katje nodig heeft! Zelfs de kritische kittens zullen dit natvoer graag lusten. Eén verpakking Royal Canin Kitten Instinctive kittenvoer bevat 12 zakjes natvoer. De zakjes zijn makkelijk te openen. Er is van dit Royal kittenvoer ook een grootverpakking verkrijgbaar met 48 zakjes. Eet smakelijk!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Kittenvoer

Vanaf welke leeftijd geef je kittenvoer aan een katje?

In een ideale situatie leven kittens tot ongeveer acht weken bij hun moeder in het ‘nestje’. Ze drinken tot acht weken dus bij hun moeder. Daarna is het katje oud genoeg om zelf te eten. Na vier weken vermindert de melkproductie van de moeder. Je kunt in deze fase al starten met kleine hoeveelheden kittenvoeding, zodat het kitten kan wennen. Kittenvoer wordt meestal gegeven tot het katje één jaar oud is. Daarna krijgen ze meestal volwassen kattenvoer.

Kittenvoer

Wat zijn de voordelen van kittenvoer?

Het is belangrijk om kittenvoer te geven aan een jong katje. Dit voer bevat extra energie, zodat het kitten hard kan groeien…en stoeien! Jonge katjes lijken eindeloos veel energie te hebben en spelen erg veel. Dit is belangrijk voor hun ontwikkeling. Er zit daarom meer energie in kittenvoer. Een kitten heeft deze energie ook echt nodig.

Een andere eigenschap van kittenvoer is dat brokjes vaak wat kleiner zijn. Zo kan het kitten deze makkelijker kauwen.Kittenvoer heeft dus niet zomaar voordelen: het is belangrijk om een jong katje speciaal voer voor kittens te geven!

Waar moet je op letten als je kittenvoer koopt?

Het aanbod aan kattenvoer is enorm, en dat geldt ook voor kitten voer. Waar moet je op letten als je kittenvoer koopt? De volgende tips helpen je alvast op weg:

 • De groeifase van je kitten. Sommige merken verkopen speciaal voer voor jonge en grotere kittens.
 • –          Heb je een ras kitten (bijvoorbeeld Maine Coon) dan kan speciaal Maine Coon kittenvoer nog nét een zetje extra geven. Speciaal ras kittenvoer is echter geen vereiste om het kitten gezond op te laten groeien.
 •  Je budget
 • Heb je al volwassen katten die altijd een bepaald merk eten? Dan kun je prima kijken of hetzelfde merk jouw kitten ook bevalt.
 • Vind je het belangrijk dat je katten geen overbodige bestanddelen binnenkrijgen? Dan kun je kiezen voor graanvrij kittenvoer.
 • Hypoallergeen voer voor kittens met een voedselintolerantie.
 • Wil je het milieu zoveel mogelijk sparen, dan is biologisch kittenvoer iets voor jou.
 • Heeft je kitten gevoelige darmen, zorg er dan voor dat je altijd wat licht verteerbaar natvoer in huis hebt. Dit wordt vaak beter verdragen dan energierijke brokjes.
 • Er is ook voor verkrijgbaar voor een moederkat met kittens. Zulk voer bevat geschikte voedingsstoffen voor de poes én de kittens.

Volg verder het advies van het asiel of je dierenarts op indien nodig. Kittens die bijvoorbeeld op straat zijn gevonden, moeten soms nog aansterken met wat extra voeding.

Is het beste kittenvoer natvoer of droogvoer?

Er is zowel kittenvoer te koop in de vorm van natvoer als droogvoer. Het aanbod van kitten brokjes is groter dan het aanbod van natvoer. Brokjes zijn als je een kitten hebt het meest praktisch: ze bederven niet snel en je kunt makkelijk overzicht houden wat betreft de hoeveelheid. Een ander voordeel van droogvoer (kattenbrokken) is dat dit goed is voor het gebit van iedere kat. Door het kauwen op brokjes worden de tanden van de kat meteen gereinigd.

Verder hangt het geven van natvoer of droogvoer af van je eigen voorkeur én kan een beetje afwisseling geen kwaad. Door het voer nu en dan af te wisselen, leert het katje om meer smaken te waarderen. Dit is prettiger voor de kat én handig als ze ooit op speciaal voer over moet stappen. De kat is dan wat minder kieskeurig.

Een andere mogelijkheid is om zowel nat – als droogvoer aan je kitten te geven. Het natvoer kan je verdelen over de ochtend en de avond, en het droogvoer kun je tussendoor geven.

Kittenvoer; overige tips

Kittens zijn ontzettend energiek en groeien hard. Ze kunnen erg veel eten, maar worden niet snel dik. Toch is het belangrijk om niet teveel voer te geven. Zeker de kittens die net van een nestje komen zijn nog erg klein. Ze hebben nog maar een kleine maag. Hou je daarom aan de aanbevolen hoeveelheid voer van de fokker, het asiel of de verpakking kittenvoer.

Een andere tip is om het kittenvoer af en toe af te wisselen als je kitten wat groter wordt. Zo leert hij verschillende smaken kennen. Wissel het voer niet te vaak of te snel af, want anders kan een jong katje hier last van krijgen.

Andere tips zijn:

 • Bij voorkeur geef je een kitten 5 à 6 maal per dag een kleine portie.
 • Als je kitten niet alles opeet, kun je het overgebleven voer laten liggen voor de volgende keer.
 • Om zo precies mogelijk te doseren, kun je gebruik maken van een maatbeker. Dit kan ook handig zijn met een grote zak brokjes.
 • Kittens hebben vaak veel energie. Toch zit hier onderling verschil tussen. Een actief kitten heeft meer voeding nodig dan een kleine luiwammes. Pas de hoeveelheid voer hier dus op aan.

Eindconclusie: Kittenvoer

Hierboven doen we een paar suggesties voor goede kittenvoeding in verschillende prijsklassen.Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *