Beste kattenbak vulling klontvormend 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Kattenbakvullingen: er is zo ontzettend veel keuze dat je als baasje soms door de bomen het bos niet meer ziet. De beste kattenbakvulling klontvormend vinden is een hele opgave op zichzelf. Er zijn soms tientallen maar vaak wel honderden soorten om uit te kiezen. Hoe beslis je dan welke de beste kattenbakvulling is? Met deze koopgids leer je alles over de beste klontvormende kattenbakvulling en waar je op moet letten als je dit product gaat kopen. Maar eerst lees je waarom je de beste klontvormende kattenbakvulling wil hebben.

Beste reviews Cat’s Best Öko Plus – Kattenbakvulling – 40 ltr

Merk: Cat’s Best
Eindoordeel: 8.9/10
Bekijk prijzen

Staat de kattenbak bij jou in een kamer waar de stank zich snel verspreid? Dan zijn de Cat’s Best Oko Plus Korrels een ideaal product voor jou. Dit kattengrit is namelijk buitengewoon geurbindend. De vieze luchtjes blijven aan de korrels kleven en verspreiden zich niet in rap tempo door je huis. Het grit is bovendien ook zeer voordelig. De prijs is niet alleen laag. Het gaat ook lang mee en is daardoor extra voordelig. De korrels zijn gemaakt van natuurlijke en plantaardige vezels. Nog een extraatje: de korrels zijn volledig biologisch afbreekbaar!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Golden Grey Master Kattenbakvulling met Silicaat en Babypoeder

Merk: Pet-Earth
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 18,98

Deze kattenbakvulling is gemaakt van kleikorrels en is daarmee uitermate absorberend. Dat wil zeggen dat de korrels het vocht uit de ontlasting trekken en zo het scheppen makkelijker maken en bovendien vieze geurtjes tegengaan. Golden Gray Master kattenbakvulling heeft bovendien de geur van babypoeder en is daardoor helemaal geen vervelende aanvulling op je interieur. De klonten vallen niet uit elkaar zodra ze aangeraakt worden en daardoor blijft een groot gedeelte van het grit schoon. Je hoeft dus niet telkens de volledige bak te vervangen. Dat bespaart je niet alleen een hoop geld maar natuurlijk ook tijd!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze BreederCelect 100% Gerecycled – Kattenbakvulling – 30 l

Merk: Breedercelect
Eindoordeel: 9.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 18,59

Vind jij het belangrijk dat jouw product op positieve wijze bijdraagt aan het milieu? Dan is dit de kattenbakvulling voor jou! De kattenbakvulling van BreederCelect is een zeer milieuvriendelijk product. Het is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en bevat geen toegevoegde chemische middelen. De kattenbakvulling valt bovendien niet uit elkaar als je het uit de bak schept en is daardoor een stuk hygiënischer dan andere soorten kattengrit. Het absorbeert niet alleen vocht maar ook nare geurtjes. Deze geurtjes zijn niet chemisch toegevoegd. Het product is bovendien stofvrij waardoor het ook nog extra diervriendelijk is.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Wil jij het beste voor je kat? Met de 100% natuurlijke kattenbakvulling van Happe Home bereik je dat! De Happy Home Optimum Hygienic Pure Sensitive is een mild product maar met zeer effectieve werking. De kattenbakvulling is sterk klontvormend en neutraliseert als geen ander die vieze luchtjes die uit de bak komen. Hierdoor is dit product uitermate geschikt voor gevoelige katten, of ze nu slecht tegen de luchtjes kunnen of slecht tegen de chemicaliën die je in veel andere producten vindt. De kattenbakvulling is ook uitermate geschikt voor katten met een stofallergie. Het veroorzaakt geen stof en is daardoor ook prettiger om in huis te hebben.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Sanicat Ultra Kattenbakvulling – 15 l

Merk: Sanicat
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,73

Sanicat is een populair merk als het gaat om kattenproducten en dat is niet gek. De Sanicat Ultra kattenbakvulling is ultra klontvormend. Dat betekent dat de klonten ook niet snel uit elkaar vallen wanneer je ze aanraakt met de schep. Daarnaast nemen ze veel vieze geurtjes op doordat ze zeer absorberend zijn. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat het erg gaat stinken als je het grit een dagje laat liggen. Deze kattenbakvulling is ultra zuinig in gebruik omdat je niet zoveel grit per keer nodig hebt. Zo bespaar je op jaarbasis een behoorlijk bedrag.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van kattenbakvullingen klontvormend

Voordelen van klontvormende kattenbakvulling

beste kattenbakvulling klontvormend

Wanneer je kattenbakvulling uitzoekt dan is het belangrijk om te letten op de klontvorming. Sommige kattenbakvullingen zijn klontvormend, andere niet. De beste klontvormende kattenbakvulling kiezen? Dat doe je dankzij deze koopgids. Maar eerst leggen we uit waarom het belangrijk is dat de vulling klontvormend is.

Normale kattenbakvulling bestaat uit grit dat je in de bak gooit. De kat doet zijn behoefte en ongeveer eens per week verschoon jij de complete bak. Je gooit dan echter vaak onnodig veel kattengrit weg. Dat is zonde van je geld en niet goed voor het milieu. Kattenbakvulling die klontvormend is, hecht zich aan de ontlasting van de kat. Dat wil zeggen dat al het vocht uit de ontlasting wordt onttrokken en dat de korrels rondom de ontlasting een klont vormen. Daar komt de term ‘klontvormend’ dan ook vandaan. Een klont is veel gemakkelijker uit te scheppen.

In plaats van eens per week de volledige kattenbak te legen en opnieuw bij te vullen kun je dan gewoon geregeld de ontlasting eruit scheppen en het overige grit in de bak laten liggen. Dat bespaart je op termijn een heleboel kattenbakvulling. Bovendien maak je het klusje gemakkelijker voor jezelf. Je hoeft immers alleen maar te scheppen en klaar ben je. Tot slot is het ook veel beter voor het milieu. Je gooit niet onnodig veel kattengrit weg en bent dus veel duurzamer bezig dan toen je nog kattengrit gebruikte dat niet klontvormend was. Als je dit combineert met biologisch afbreekbare korrels dan ben je al helemaal goed bezig voor de natuur!

Verschillende soorten van de beste klontvormende kattenbakvulling

Wanneer je hebt besloten dat je de de beste klontvormende kattenbakvulling wil kopen dan begint het werk pas. Je bent er namelijk nog niet: er zijn nog meer aspecten van de kattenbakvulling waar je op moet letten in je keuze. Belangrijk om te weten is dat de verschillende soorten weliswaar afwijken maar dat er niet een de beste is. Wat voor jou de beste kattenbakvulling klontvormend is? Dat blijft een persoonlijke keuze. Lees dus de hele koopgids en maak dan je beslissing. 

Het materiaal van de beste klontvormende kattenbakvulling

Als het aankomt op kattengrit dan zijn er inmiddels eindeloos veel soorten om uit te kiezen. Elke soort heeft voor- en nadelen. Houd ook rekening met je kat, zijn leeftijd en zijn formaat als je de keuze maakt. 

De meeste kattenbakvulling die klontvormend is, wordt gemaakt van klei. Klei is een heel prettig materiaal voor kattenbakvulling. Het werkt uit zichzelf al klontvormend en het is daarom ook zeer geschikt om dit product mee te maken. Bovendien neemt klei veel vocht op. Dat zorgt ervoor dat wanneer jouw kat zijn behoefte doet het vocht wordt onttrokken uit de ontlasting. De klontvorming kan zo beter plaatsvinden. Daarnaast zorgt het ervoor dat nare geurtjes zich minder goed kunnen verspreiden. Kattengrit dat klontvormend is gemaakt van klei houdt je huis dus ook schoon en fris. De pootjes van de kat nemen dit materiaal wel op dus zorg dat je rondom de kattenbak een roostertje of deken hebt liggen zodat zijn pootjes schoon worden.

We zien ook steeds meer van de beste klontvormende kattenbakvulling gemaakt van houtkorrels. Houtkorrels zijn een bijzonder materiaal als het aankomt op kattengrit. Houtkorrels in kattenbakvulling zijn vaak gemaakt van houtsnippers die worden samengeperst. Dit materiaal heeft allereerst als voordeel dat het vaak biologisch afbreekbaar is. Het is dus goed voor de natuur en het milieu. Steeds meer mensen vinden dat belangrijk. Als jij er daar een van bent dan zijn houtkorrels ideaal voor jou. Bovendien nemen deze korrels ook veel vocht op. Ze zorgen dus voor het verminderen van vieze geurtjes

De beste kattenbakvulling van kalk is ook nog een optie. Kalk is een relatief betaalbaar materiaal dus je bent er geen bakken met geld aan kwijt. Daarnaast blijft kalk relatief schoon en verkruimelt het niet snel. De pootjes van je dier blijven dus schoon en je hoeft niet steeds afdrukken van de vloer te vegen. Kalk neemt ook veel vocht op, al is dit wel minder het geval dan bij houtkorrels of klei. 

Er zijn nog meer materialen waarvan kattenbakvulling wordt gemaakt, waaronder papier. De bovenste drie soorten zijn echter de meest gangbare materiaalsoorten als het gaat om de beste klontvormende kattenbakvulling. 

Tot slot kun je nog kiezen voor een kattenbakvulling waar een geur aan toe is gevoegd. Dit kan helpen tegen vieze luchtjes die uit de kattenbak komen. Een kattenbakvulling met geurtje erin is helaas niet altijd biologisch afbreekbaar. Als je dat belangrijk vindt moet je dus altijd even op de verpakking kijken. 

Eindconclusie: kattenbakvullingen klontvormend

Nu je weet welke beste klontvormende kattenbakvulling het beste bij jou en je kat past, ben je bijna klaar om je keuze te maken. Er zijn echter nog een aantal zaken waar je op moet letten. Zorg bijvoorbeeld altijd dat je goed kijkt of dit kattengrit wel geschikt is voor jouw kat. Sommige soorten zijn bijvoorbeeld niet prettig voor kittens. Er zijn ook soorten waar senior katten moeite mee hebben. Raadpleeg altijd de verpakking of omschrijving van het product. Daarnaast moet je nadenken over de inhoud van het product. Je hebt al zakken van vijf liter kattengrit. Soms is het echter voordeliger om je kattenbakvulling in bulk te kopen om kosten te besparen. Met al deze informatie kun jij ongetwijfeld een goede beslissing nemen in je aankoop van kattengrit!Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *