Beste automatische voerbak 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Het liefst laten we onze trouwe viervoeters niet zo lang alleen. Maar ben je door je werk toch wat langer van huis, of ga je een nachtje weg? Komt jouw kat je ’s nachts wakker maken om je te herinneren aan zijn ontbijt? Of eet hij zijn bak altijd in één keer leeg? Dan is een automatische voerbak voor je kat een ideale oplossing! Ook voor warrige baasjes die misschien wel eens vergeten het bakje van hun huisdier te vullen.

Met een automatische kattenvoerbak kun je je kat ook voeren wanneer je even niet thuis bent. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat jouw kat eten te kort komt. De automatische voerbak kat is er in vele uitvoeringen en voorkomt dat het maagje van jouw kat te hard gaat knorren!

Beste reviews Cat Mate Voederautomaat C3000

Merk: Cat Mate
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 62,99

Met de Catmate voerautomaat kun je gerust wat langer van huis blijven. Het toestel is geschikt voor 3kg droogvoer en kan van bovenaf bijgevuld worden. Het toestel is eenvoudig in gebruik. Het unieke mechanisme zorgt voor een gelijke hoeveelheid voedsel vanaf 10 gram. Met deze automatische voerbak kun je je kat maximaal 3 maaltijden per 24 uur voorschotelen. Alle onderdelen die in aanmerking komen met het voer zijn makkelijk schoon te maken en de onderdelen kunnen in de vaatwasser. De Catemate geeft een signaal af, zodat de kat(ten) weten wanneer het etenstijd is. De Catmate voerautomaat werkt op 4 c batterijen, deze worden niet meegeleverd.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste Koop Trixie Tx2 Automatische Voerdispenser

Merk: Trixie
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 30,00

De Trixie Tx2 Automatische Voerdispenser is ideaal voor baasjes die wel eens een dag van huis zijn. Je kunt vooraf instellen wanneer bakjes open moeten gaan, tegelijk of apart van elkaar. Deze eenvoudige voerdispenser is voorzien van twee icepacks, zodat het toestel ook geschikt is voor natvoer. Dankzij de antislip aan de onderzijde zal het toestel niet verschuiven als jouw kat zit te eten. De Trixie Tx2 is geschikt voor 2 x 300 ml voer, gemaakt van plastic en uitgevoerd in zwart/wit. De bakjes zijn goed schoon te maken. Het toestel werkt op 1 AA-batterij (exclusief).

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze Keuze Pretty Paws® PP002 Professionele Automatische Voerbak Katten

Merk: Pretty Paws
Eindoordeel: 8.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 80,00

Dankzij de Pretty Paws automatische voerbak, kun jij met een gerust hart even van huis zijn, terwijl jouw kat zijn maaltijd geserveerd krijgt. Het voedselschema stel je eenvoudig in op het intuïtieve LED scherm. Je kunt kiezen tot 6 maaltijden en uit 50 verschillende porties per dag. Werkt op stroom of batterijen. Deze automatische voerbak heeft ruimte voor maar liefst 4,3 kg kattenbrokjes. Via de stemrecorder kun je een berichtje achterlaten voor je kat, zodat hij je minder mist. En via een belsignaal weet jouw kat wanneer hij kan gaan eten. Gemakkelijk schoon te maken. Dankzij het strakke en minimalistisch design past deze voerbak in ieder interieur.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Trixie Voerdispenser

Merk: Trixie
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 22,01

Ga zonder zorgen van huis, dankzij de Trixie Voerautomaat TX1. Deze eenvoudig te bedienen voerbak voorziet jouw kat van nat en droogvoer als jij even niet thuis bent. Je vult de voederbak tot 300 ml en stelt de draaibare timer in op het moment dat jouw kat zijn eten mag hebben (tot 48 uur instelbaar). Als het tijd is gaat het deksel van de dispenser omhoog waardoor jouw kat kan eten. Dankzij het meegeleverde koelelement blijft het voer lekker koel. Daardoor is het toestel ook geschikt voor natvoer. Voorzien van non-slip onderkant om schuiven tegen te gaan. De Trixie voerautomaat werkt op batterijen (niet meegeleverd).

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Cat Mate Voederautomaat C20

Merk: Cat Mate
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen

Met Cat Mate C20 voerderautomaat ben je er zeker van dat je kat toch eten krijgt, als je een dag of dagdeel van huis bent. Deze voerdispenser is geschikt om jouw kat van 2 maaltijden te voorzien. Het gebruik van de C20 Voederautomaat is heel eenvoudig. Via de draaibare timer stel je de tijd in waarop de deksels open moeten gaan. Zodra de deksel opengaat kan jouw kat heerlijk genieten van zijn maaltijd. Deze voederautomaat heeft 2 onafhankelijke timers van elk 48 uur. Dankzij het meegeleverde koelelement is de Cate Mate C20 ook geschikt voor natvoer. Werkt op AA-batterijen (niet inbegrepen).

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van automatische voerbak voor katten

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een automatische voerbak kat?

Voordat je een normale katten voerbak aanschaft, is het handig te overwegen waarvoor en hoe vaak je hem precies gaat gebruiken. De voerautomaten zijn namelijk in diverse varianten, materialen, kleuren en afmetingen beschikbaar. Van eenvoudige modellen met een handmatige instelbare timer, tot luxe exemplaren die volledig op afstand bediend kunnen worden en handige inzichten geven via een app. Stel jezelf de volgende vragen voordat je een automatische voerbak kat aanschaft:

  • Hoeveel voer kan er in de automaat?
  • Is dit genoeg voor de periode dat ik zelf niet kan voeren?
  • Hoe vaak per dag moet mijn kat eten krijgen en op welke tijdstippen?
  • Hoe regelt de voerderautomaat de verdeling?
  • Kunnen porties precies afgewogen worden? (Handig als je een kat hebt met dieetvoer)
  • Waar plaats ik de voerautomaat? Is daar stroomvoorziening of heb ik batterijen nodig?
automatische voerbak voor katten

Voor ieder budget en iedere vraag is een geschikte voederautomaat beschikbaar.

Welke soorten automatische voerbakken voor katten zijn er?

Voederautomaat met timer

Er zijn diverse kattenvoerautomaten met timer verkrijgbaar. Met deze voederautomaten kun je ervoor zorgen dat jouw kat op de gebruikelijk tijd zijn eten krijgt als je er zelf niet bent. Er zijn varianten met 1 of meerdere timers. Jij stelt vooraf in wanneer het deksel open moet gaan. Als het tijd is zal het deksel van de automaat omhooggaan, zodat jouw dierenvriend kan gaan eten. Met een voederautomaat met timer kun je afgepaste porties voer per keer voorschotelen.

Automatische voerbak kat met reservoir

Met een automatische voerbak hoef je je nooit meer druk te maken of je huisdier te veel of te weinig brokjes krijgt. Afhankelijk van het model, kun je eenvoudig een voedingsschema instellen met tot wel vier maaltijden per dag. Ook kun je per maaltijd de juiste portie instellen. Elke maaltijd kan vanaf 10 gram tot 390 gram worden ingesteld waardoor je er zeker van kan zijn dat de juiste porties altijd worden geserveerd.

De automatische voederautomaat voor de kat zorgt ervoor dat de bak automatisch weer wordt gevuld met droge brokjes. Kattenvoerautomaten zijn verkrijgbaar in verschillende inhoudsvarianten, variërend tussen ongeveer 1 en 12 kilo. Jouw huisdier hoeft dus nooit meer zonder eten te zitten.

Slimme kattenvoerautomaten met mobiele app

Er is ook een automatische voerbak kat die helemaal met je meedenkt. Deze slimme voerautomaat kun je verbinden via je Wi-Fi netwerk, en op die manier kun je jouw kat vanaf waar ook ter wereld voeren. Je kunt zelf een voedingsschema instellen zodat jouw kat precies krijgt wat hij nodig heeft. Via een app kun je aangeven op welke tijdstippen het voer wordt geserveerd door de automaat. Ook kun je zelf direct een (extra) maaltijd voorschotelen, bijvoorbeeld als je in de app ziet dat het voer bijna op is. 

De voederautomaat geeft een signaaltje af, wanneer er gegeten kan worden. Jouw kat zal dit gaan herkennen en weten wanneer het tijd is om te eten. Er zijn zelfs modellen met een ingebouwde spraakrecorder en luidspreker. Daarmee kun je een korte boodschap opnemen en zo jouw kat eraan herinneren dat het etenstijd is…

Welke aandachtspunten zijn er nog meer bij de aanschaf van een automatische voerbak kat?

De doordouwer

Heb jij een hele slimme kat? Zo een die van een kilometer afstand al weet dat er voer in de automatische voerbak zit? Een kat die niet kan wachten tot het dekseltje vanzelf opengaat en alles uit de kast zal halen om de voerbak een pootje te helpen? Dan is een automatische kattenvoerautomaat misschien niet de meest ideale keuze. 

Heb je een systeem gekozen dat werkt op batterijen, dan bestaat de kans zelfs dat de batterijen uit de automatische voerbak vallen tijdens de inbraakpoging van jouw kat. De bak zal dan niet meer automatisch opengaan. En dus geen voer voor de kat. Daar moet je toch niet aan denken!

De natvoer eter 

Eet jouw kat ook natvoer? Kies dan van voor een automatische voerbak kat met een ingebouwd koelelement. Zo blijft het voer langer lekker. Er bestaan zelfs kattenvoerautomaten die speciaal gemaakt zijn voor natvoer. Het klepje van deze voerbak gaat automatisch open als je kat komt eten en sluit daarna automatisch weer af. Het voer blijft hierdoor langer vers en vochtig. Ook voorkom je met deze afsluitbare voerbak vieze geurtjes in huis. Of vliegen op het voer.

De plunderaar 

Heb je meerdere katten in huis en kunnen ze niet van elkaars voer afblijven? Dit kan vervelend zijn. De één krijgt misschien te weinig en de ander te veel voer. Overgewicht ligt op de loer. Je kunt dan kiezen voor een kattenvoerautomaat voorzien van een microchip gestuurde toegangscontrole. Dit is een ideale oplossing bij meerdere huisdieren. Ook handig als je een kat hebt die speciaalvoer of medicamenten moeten nemen. Dankzij de microchip kan jouw aaibare vriend niet meer “stelen” uit anderkats voerbak.

Denk ook aan water!

Het is fijn om te weten dat jouw kat voldoende voer krijgt als jij van huis bent. Automatische voerbakken zijn daarvoor een mooie oplossing. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat jouw dierenvriend voldoende drinkt. Zorg daarom altijd voor voldoende vers water. Sommige voerautomaten zijn voorzien van een drinkfontein. Zit deze er niet standaard op? Dan kun je deze ook los verkrijgen.

Eindconclusie: automatische voerbak voor katten

Met een kattenvoerautomaat kun je gerust iets langer van huis blijven, terwijl jouw kat toch voorzien wordt van zijn natje en droogje. Bovendien hoef je geen buren of vrienden in te schakelen om de verzorging over te nemen. Ook kun je de automatische voerbak kat gebruiken voor andere huisdieren, zoals een hond of konijn.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *