Beste Gps tracker 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Gaat je kat graag naar buiten, op avontuur? Hij is niet de enige! Voor sommige katten is een uitstapje niet meer dan blokje rond de woning. Andere katten trekken er een stuk verder op uit. Dat is niet vreemd, het zit in de natuur van de kat om op jacht te gaan. Dit jachtinstinct zorgt ervoor dat je kat een behoorlijke tijd van huis kan zijn. Wanneer je je zorgen maakt over het welzijn van jouw kat buiten, kan je hem bandje omdoen met daaraan een gps tracker. Op deze manier kan je precies volgen waar hij zich begeeft. Met deze koopgids helpen we je een handje op weg in je zoektocht naar een goede gps tracker voor je kat.

Beste reviews Tractive IKATI GPS tracker kat Editie 2020

Merk: Tractive
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen

De Tractive kat gps tracker is gemaakt voor middelgrote katten vanaf 4 kg lichaamsgewicht. Het witte kunststof apparaatje weegt minder dan 30 gram en zal hierdoor weinig last opleveren voor de kat die hem draagt. Vanaf €3,75 per maand heb je al een abonnement. Heb je een account, dan kan je meerdere dieren hierop aanmelden en zo al je dieren tegelijk volgen. Hij heeft geen afstandsbeperking en werkt in wel 150 landen. Hij valt in de goedkopere prijsklasse, waardoor deze tracker qua prijs-kwaliteit verhouding hoog gewaardeerd wordt door zijn gebruikers.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop GPS Tracker Mini voor Kat en Hond

Merk: TrackYourPet
Eindoordeel: 8.2/10
Bekijk prijzen

Zoek je een zo licht mogelijke gps tracker, dan ben je met de Mini van TrackYourPet aan het goede adres. Deze is met een gewicht van 22 gram namelijk een van de lichtste in zijn soort. Hij is in wit en zwart te krijgen. Zonder abonnement, maar met een simkaart die met het 2G netwerk verbindt. Wel even zelf een halsbandje erbij kopen, want de bijgeleverde band past beter bij een hond dan bij een kat. De tracker is eenvoudig aan een halsbandje te bevestigen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Reptrek® Minitrek GPS Tracker Voor Hond En Kat

Merk: Reptrek
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 69,95

Ook de Reptrek gps tracker is een erg lichte tracker. Je kan hem ook zonder abonnement gebruiken en hij is een stuk goedkoper dan de Mini. Er zit een handige bel functie op, waarmee je tegen je kat (of de vinder van je kat) kunt praten. Niet alle gebruikers zijn het eens over de gebruiksvriendelijkheid met betrekking tot het installeren van de tracker. Dit blijkt niet altijd eenvoudig en er wordt gezegd dat je over de nodige technische kennis moet beschikken om hem goed in te kunnen stellen. Anderen zeggen dat je er met de duidelijke gebruiksaanwijzing ook uitkomt. Ondanks de voordelige prijs zijn de meningen verdeeld over de werking van dit apparaatje.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Deze tracker heeft een handige ingebouwde tril- en bel functie. Je kan hiermee je kat trainen om bijvoorbeeld naar huis te komen wanneer je een signaal af laat gaan. De locatie van je kat wordt via meerdere volgsystemen bepaald: via kaarten, kompas en via radar. De prijs van de tracker is laag, de abonnementskosten zijn iets hoger dan gemiddeld. De reviews zijn overwegend positief! Hij scoort hoog op design, formaat en kwaliteit. Een goede koop dus wat ons betreft!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Deze bundel heeft niet alleen een Tractive gps tracker in het pakket, ook zit er een halsbandje bij én €50,- aan tegoed waarmee je je kat tien maanden kunt volgen. Hierdoor krijg je een flinke korting op de prijs en kost deze set nog maar €34,95. Je geniet zo van alle voordelen van de Tractive gps tracker, met extra tegoed en in een leuke geschenkverpakking. Ideaal om cadeau te doen, aan jezelf of iemand anders! De app voor op je telefoon is gratis te downloaden voor Android, iOS of voor je computer.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van gps tracker voor katten

Altijd weten waar je kat uithangt

Wie wel eens een kat kwijt is geraakt, weet hoeveel zorgen en verdriet dit met zich meebrengt. Het dagenlange zoeken naar een vermiste kat, steeds levend tussen hoop en vrees, is erg moeilijk. Door je kat een gps tracker te laten dragen kan je dit leed voorkomen. Met deze apparatuur kan je je kat real-time volgen. Erg fijn wanneer hij niet op de gebruikelijke tijd is thuisgekomen, of je hebt hem al te lang niet meer thuis gezien. Een gps tracker kan ook helpen bij het analyseren van het gedrag van je kat buiten.

Gps tracker voor katten

Hoe werkt een gps tracker?

Een gps tracker is een apparaatje wat in contact staat met gps-satellieten en het gsm-netwerk. Het is aan een halsbandje bevestigd wat je bij je kat om moet doen. Het apparaat moet eerst geregistreerd worden via een applicatie op je telefoon of computer. Hierna kan je dag en nacht opvragen waar je kat zich bevindt. Vaak is ook het instellen van een live modus mogelijk, waarbij je elke 2-3 seconden een update krijgt. De gps tracker werkt op een batterij die regelmatig opgeladen moet worden.

Waar moet je op letten als je een gps tracker wil aanschaffen?

We hebben een aantal belangrijke eigenschappen van de gps tracker voor de kat op een rij gezet.

Afmetingen – De meeste volgapparatuur voor katten is gemaakt van licht materiaal, zodat de kat zo min mogelijk hinder van het dragen ondervindt. Controleer ook het de afmetingen goed. De trackers variëren nogal eens van grootte.

Gewicht en grootte van de kat – Niet alle halsbanden zijn geschikt voor elk formaat kat. Controleer de grootte en het gewicht van je dier voordat je een gps tracker aanschaft. Meet ook de halsomtrek op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Katveilige halsband – Niet elke kat is gewend aan het dragen van een halsbandje. Wil je je kat laten wennen, koop dan eerst een simpel halsbandje voor katten en laat hem dit dragen. Wanneer hij hier geen hinder meer van ervaart, kan je de halsband met de gps tracker omdoen. Let op de sluiting van de halsband. Deze dient goed vast te zitten, maar moet losschieten wanneer je kat bijvoorbeeld aan een takje blijft hangen.

Batterijduur – Je wil natuurlijk niet elke dag het bandje bij je kat aan en uit moeten doen om de batterij op te laden. Een gemiddelde batterij gaat drie tot vijf dagen mee, hierna moet hij opgeladen worden. Sommige trackers hebben een powersaving modus.

Afstand en nauwkeurigheid – Erg belangrijk is natuurlijk de afstand vanaf huis waarop het apparaat blijft werken. Sommige dieren maken wel erg verre uitstapjes, het zou erg vervelend zijn wanneer je kat toch van de radar verdwijnt. Gelukkig hebben de meeste systemen een ver bereik en werken ze soms wereldwijd! Qua nauwkeurigheid met betrekking tot het vaststellen van de locatie verschillen de trackers ook van elkaar.

Waterdicht – Bijna alle apparaatjes zijn waterdicht. Toch is het raadzaam deze functie te controleren voordat je een tracker aanschaft.

Abonnement/simkaart – Sommige gps apparatuur werken met een abonnement, anderen met een bundel op een simkaart. Het is hierdoor te vergelijken met een soort telefoonabonnement. Het bedrag wat je moet betalen is afhankelijk van de hoeveelheid functies waar je gebruik van wil maken.

Dit zijn de voordelen van een gps tracker voor je kat

Er zijn verschillende redenen om een gps tracker bij je kat om te doen. Je hoopt het niet mee te maken, maar er verdwijnen jaarlijks duizenden katten die niet meer teruggevonden worden. De meest belangrijke reden voor de aanschaf van een gps tracker is toch wel dat je je kat niet meer kwijt kunt raken. Ook wanneer deze aangereden zou zijn, blijft de tracker een signaal geven.

Daarnaast hebben sommige katten gedragsproblemen. Deze kunnen veroorzaakt worden door onenigheden met andere katten buiten, zoals bijvoorbeeld over het territorium. Je kan door middel van de tracker zien waar jouw kat zich begeeft en zo een beeld vormen over wat hij buiten uitspookt. Ook kan je controleren of hij misschien de dader is die steeds het voerbakje van de buurkat leeg eet.

Verder is het ook gewoon leuk om te zien hoe jouw huistijger zich buiten gedraagt. Maakt hij een dagelijks rondje langs de grenzen van zijn territorium, of ligt hij de hele dag te slapen onder een struik? Je kat heeft vanaf nu geen geheimen meer voor zijn baasje!

Eindconclusie: gps tracker voor katten

Je wil graag altijd weten waar jouw kattenvriend zich bevindt als hij naar buiten gaat. Met een gps tracker voor de kat kan je deze wens realiteit maken! Geen zorgen meer dat je je maatje nergens kan vinden. Met één druk op de knop krijg je de live locatie van je kat te zien. Er is veel aanbod van deze apparaatjes, oriënteer je dus vooraf goed. Bedenk wat jouw wensen zijn en zet deze op een rij. Voor ons is het positieve effect bij het gebruik van een gps tracker voor je kat inmiddels wel bewezen!

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *