Beste Kattenbak mat 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Wie een kat in huis heeft, zal zeker ook een kattenbak binnen hebben staan. Dit is een onmisbaar item in een kattenhuishouden. Zelfs voor de verstokte buitenkat is het raadzaam een kattenbak in huis te halen. Er kan namelijk altijd een reden zijn dat je kat plots naar het toilet moet en niet naar buiten kan of wil. Een ongelukje zit in een klein hoekje! Bij de in- en uitgang van de kattenbak mag een mat zeker niet missen. Deze kattenbak mat zorgt ervoor dat niet alleen je huis schoon blijft, ook zal je kat blij zijn dat er geen vervelende kattenbakvulling aan zijn poten blijft hangen.

Beste reviews LivingPets Kattenbakmat maat 40×50 cm

Merk: LivingPets
Eindoordeel: 8.6/10
Bekijk prijzen

Deze functionele kattenbak mat is verkrijgbaar in vier verschillende maten. Het is een luxe onderlegger die door veel katten én hun baasjes als erg prettig wordt ervaren. Dat blijkt ook uit de vele positieve reviews! Veel mensen moeten meerdere malen per dag de vloer rondom de kattenbak schoonmaken. Met deze mat is dat verleden tijd. De mat doet wat hij belooft, namelijk het huis schoonhouden van kattenbakvulling. Schaf deze onderlegger aan en je hoeft een stuk minder schoon te maken!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Tastelio XXL Kattenbakmat

Merk: Tastelio
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,99

De Tastelio kattenbakmat heeft een flink oppervlak, waardoor er een groot deel van de vloer rondom het kattentoilet beschermd wordt tegen vocht en vuil. Veel mensen zijn erg positief over deze mat. Schoonmaken is eenvoudig: giet het vuil erin weg, stofzuig de restjes op en spoel de mat onder de kraan af. Heb je een grote kattenbak in huis, dan is deze mat echt een uitkomst. Je huis blijft eindelijk schoon en je hebt geen last meer van rondslingerende korrels.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Kattenbakmat

Merk: Semperfi Products
Eindoordeel: 9.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 24,95

Wist je dat niet alleen de kattenbak nare luchtjes tegengaat? Ook de mat die je ervoor kan leggen stopt stank die uit het kattentoilet kan komen. Deze mat is namelijk geurbestendig! Hij is gemaakt van eco friendly foam, afgewerkt met een leren rand. Hierdoor heeft deze onderlegger ook nog eens een luxe uitstraling. Niet dat je kat hierop let. Maar het staat toch nét wat leuker dan een simpel model. De mat is tevens bestand tegen de scherpe nagels van je kat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Oorspronkelijke Kattenbakmat

Merk: Pet-Com
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 24,95

Deze mat is niet groot, 40 x 50 cm, wat hem uitermate geschikt maakt voor het gebruik in een kleine kamer of klein appartement. Gemaakt van BPA vrij materiaal, dus veilig en diervriendelijk in gebruik. De honingraatstructuur helpt het grit gemakkelijker door de bovenste laag heen te vallen, waardoor je de korrels eenvoudig kan weggooien, of hergebruiken als ze nog schoon zijn. De Pet-Com kattenbak mat is met zijn vele positieve reviews een goede aanschaf voor je kat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Dirty Cat

Merk: Dog gone smart
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 25,95

Wie vindt dat een deurmat persé bij de voordeur gebruikt moet worden heeft het mis. Deze handzame droogloop deurmat kan je voor de kattenbak leggen, zodat het vuil en vocht uit de bak goed tegengehouden wordt. Fijne bijkomstigheid is dat je de mat ook perfect voor het kattenluik of de deur waar je kat langs naar binnen komt kan leggen. Hierdoor houd je je huis nóg beter schoon. Met de grappige muis erop is deze mat een praktische en leuke toevoeging aan jouw katten huishouden.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Kattenbak matten

Wat is een kattenbak mat precies?

Een kattenbak mat is een accessoire dat precies is wat het lijkt: een mat die je voor de kattenbak kan leggen. Je gebruikt hem om je vloer schoon te houden van grit, vocht en ander vuil. Dat is wel zo hygiënisch. Voor de kat is deze onderlegger een prettige manier om de bak te verlaten zonder dat er viezigheid aan de pootjes blijven hangen. De structuur van de mat is zo gemaakt dat de kattenpootjes vanzelf schoon worden. Dit levert een win-win situatie op als je het ons vraagt!

Kattenbak mat

Voordelen van een kattenbak mat

Een mat voor je kattenbak heeft vele voordelen. We noemden al het feit dat je kat geen last meer heeft van kattenbakkorrels die aan de pootjes blijven kleven na een bezoek aan de bak. Deze worden er vanzelf af gelopen op een schoonloopmat. Ook blijft je huis een stuk schoner zonder rondslingerend kattenbakgrit of kattenbakzand. Je kent dat wel, zo’n korreltje wat je de hele tijd mee door het huis loopt onder je voet. Heel irritant.

En wat dacht je van het vocht wat niet meer op je vloer terecht komt? Handig als je kat per ongeluk naast de bak plast. Deze laatste functie maakt de toiletmat ook erg geschikt om onder het voer- en drinkbakje te leggen. Sommige matten hebben zelfs een reservoir waarin het grit opgevangen wordt, zodat je het terug in de kattenbak kan doen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee!

Hoe kies ik de beste onderlegger voor de kattenbak?

Voor een tot twee tientjes heb je een goede kattenbakmat in huis. Als er al prijsverschil is, dan is dit doordat sommige matten over extra functies beschikken zoals een droogloopfunctie, extra zachte bovenstof of verschillende kleuren.

We raden aan een mat aan te schaffen met een antislip bodem. Katten zijn gevoelige dieren en kunnen schrikken als de vloer beweegt bij het bezoek aan de kattenbak. Eenmaal geschrokken kan het dier zelfs onzindelijk worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Verder is de maat van de mat belangrijk zodat de hele bodem van de uitgang van de kattenbak beschermd is. Je kan kiezen voor een vierkante vorm, een rechthoek of een halve maan.

Het maakt niet uit welke kattenbakvulling je gebruikt. Korrels, zand of grit, alle kattenbakvulling wordt tegengehouden door deze onderlegger. Een zelfreinigende mat vangt het gemorste grit op, waardoor je het eenvoudig terug in de kattenbak kan gooien.

Check ook even of de onderlegger BPA vrij is. BPA is een chemische stof die in sommige plastic producten is verwerkt.

Verschillende soorten matten

De dubbellaagse mat heeft, zoals verwacht, een dubbele laag. Dit betekent dat de kattenbakvulling door de honingraatstructuur van de eerste laag heen valt en op de onderste laag blijft liggen. Ideaal, want zo heb je niet eens een stofzuiger meer nodig om de mat schoon te maken. Je schudt hem eenvoudig buiten of terug in de kattenbak uit.

De meeste matten zijn waterdicht. Dit is een handige bijkomstigheid als je kat een ongelukje heeft en naast de bak plast. Of wanneer je klontvormige kattengrit hebt en een kluit belandt naast de bak. Deze handige functie zorgt gegarandeerd voor een schone vloer. Bovendien kan je de mat onder de kraan afspoelen wanneer deze echt vies is geworden. Even laten drogen en hij kan weer terug.

Een kat zou geen kat zijn als een nieuw voorwerp in huis niet eerst uitgebreid onderzocht en geïnspecteerd zou worden. Gelukkig zijn de matten gemaakt voor katten en hebben ze een zacht afgewerkte bovenste laag. Hierdoor krijgt je dier meteen een fijn gevoel als hij er overheen loopt. De kattenbak mat wordt hierdoor snel geaccepteerd door de meeste katten.

Alle matten zijn duurzaam in gebruik, ze gaan lang mee. Dit maakt ze een goede koop voor elke kattenliefhebber.

Waar gebruik je een kattenbakmat voor?

Een kattenbak mat voor de poten van de kat

Houdt jouw kat niet van kattenbak korrels aan zijn poot? Geef hem eens ongelijk. Het is onfris en kan zelfs pijn doen. Een goede kattenbakmat heeft 3D ribbels waardoor kattenbak korrels vanzelf tussen de pootjes uit vallen. Je kat stapt hierdoor meteen ook op een lekker zachte ondergrond, wat zijn gang naar de kattenbak alleen maar zal verbeteren.

Een kattenbak mat voor je vloer

De kattenbakmat beschermt meteen ook je vloer tegen scherp kattengrit en vuiligheid wanneer de kat kattenbak verlaat. In plaats van dat dit zich in je hele kamer bevindt, centreert het zich nu op de kattenbakmat. Jouw vloer én de poten van de kat zullen altijd schoon zijn.

Minder werk met een kattenbakmat

Het is zojuist al aangestipt, maar door het gebruik van een kattenbakmat wordt de reiniging van je huis een eitje. Een kattenbak mat is gemakkelijk te stofzuigen. Dit kan je dagelijks doen voor het beste resultaat. Eén keer per week kan je hem grondig reinigen door hem goed af te soppen of zelfs in de was te doen. Heb je meerdere kattenbakken? Koop dan gerust nog een kattenbak mat erbij, desnoods met andere kenmerken en afmetingen. Zo houd je de boel makkelijk schoon, voor de prijs hoef je het niet te laten.

Eindconclusie: Kattenbak matten

Wie een kattenbak in huis heeft staan, kan eigenlijk niet zonder een bijbehorende kattenbak mat. Een kattentoilet is vaak van alle gemakken voorzien, maar er is niet gedacht aan wat er gebeurt als de kat de bak verlaat. Viezigheid die aan de pootjes blijft hangen is erg vervelend, zowel voor de kat als voor het baasje. Voorkom deze onhygiënische problemen met een mat die speciaal is ontworpen om de vloer rondom de kattenbak schoon te houden. Het is een relatief kleine investering die vele voordelen biedt. Wij zijn overtuigd dat de kattenbakmat een must is voor iedereen met een kattenbak in huis. Op zoek naar een leuk merk? Lees onze review over de peewee kattenbak

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *