Beste Kattenbak 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Je wil dat jouw kat zich zo prettig mogelijk voelt in huis. Je geeft hem een plek om te eten, te slapen en te spelen. Maar vergeet de kattenbak niet. Katten zijn schone dieren, wat betekent dat ze hun pootjes niet graag vies maken. Ze kunnen nogal wat eisen stellen aan de plek waar ze hun behoefte doen. Het is aan jou als baasje om je poezenvriend hierin te voorzien. Er zijn kattenbakken in alle soorten en maten te krijgen. Welke past het beste bij jouw kat?

Curver Kattenbak Bekijk bij Pets Place

De Curver kattenbak is een lust voor het oog. Het gevlochten kunststof is sterk en geeft de bak een mooie uitstraling, waardoor hij in elke woonkamer past. Het heeft een rooster aan de binnenkant wat voorkomt dat de korrels aan de pootjes van je kat blijven plakken en hij ze mee uit de bak neemt. De uitschuifbare lade is handig om snel te kunnen controleren of er viezigheid in de bak zit en om deze eenvoudig schoon te kunnen maken. De gebruikers zijn vooral lovend over de uitstraling, gebruiksvriendelijkheid en geen nare geurtjes. Een minpunt is dat te grote katten in de naad van de deksel plassen, waardoor de urine soms naast de bak belandt.

PeeWee XXL kattenbak EcoDome Startpakket Antraciet/Grijs Bekijk bij Bol

Voor de grote katten die geen vieze voeten willen krijgen is de PeeWee kattenbak ideaal. Deze bak valt in de hogere prijsklasse, maar dan krijg je ook wat. De bijgeleverde korrels absorberen alle nattigheid en dit zakt door het rooster van de dubbele bodem heen. De schone korrels blijven op het rooster liggen, waardoor de bak langer schoon blijft. Je kat heeft genoeg ruimte om zijn behoefte te doen en kan ondertussen toch de omgeving bekijken door het transparante deurtje. Dit startpakket komt ook met een schepje en een zak PeeWee korrels van 3 kg. De bak moet ook enkel met deze korrels gebruikt worden, anders werkt het reinigingssysteem niet goed.

Verkrijgbaar bij:
Imac Easy Cat Bekijk bij Bol

De Imac easy cat is in al zijn eenvoud eigenlijk alles wat de standaard kat nodig heeft. Hij is gunstig geprijsd en verkrijgbaar in leuke kleurtjes. De koolstoffilter in het dak zorgt dat vieze geurtjes verdwijnen. Er wordt een schepje bijgeleverd wat je kan opbergen in de kap. Voor de wat kleinere katten vinden we dit een uitstekende koop wat betreft prijs – kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:
Moderna - Kattenbak - Flip Cat Jumbo Bekijk bij Bol

Deze kattenbak doet wat hij voor gemaakt is: veel katten vinden de wat groteren bak een fijne plek om de behoefte te doen. De koolstoffilter voorkomt nare geurtjes en het bijgeleverde schepje is handig om de bak mee schoon te maken. Sommige mensen vinden het schepje wat klein, anderen vinden dit juist een voordeel. Wat sowieso een voordeel is, is het handige deurtje wat je open kan zetten. Zo hoef je niet elke keer de hele kap eraf te halen wanneer je de bak gaat leegscheppen. En de leuke kleuren maken deze voordelige kattenbak tot een goede aanschaf.

Verkrijgbaar bij:
Beeztees Romeo - Kattenbak - Zwart/Wit - 57x39x41 cm Bekijk bij Bol

Het grote voordeel van de Beeztees Romeo kattenbak, is dat je hem met en zonder kap kan gebruiken. Ideaal dus wanneer je niet zeker weet wat jouw kat het fijnste vindt. De achterkant is hoog, zodat je kat niet snel over de rand of in de naad van de deksel zal plassen. De instap is laag, wat hem weer geschikt maakt voor kittens of juist oudere katten die niet meer zo lenig zijn. Voor deze voordelige prijs is dit een stevig model, waarvan je er zo meerdere in huis kan halen zodat elke kat er een voor zichzelf heeft.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.