Beste Kattengras 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Jouw kat verdient de beste verzorging die er is. Het is je vast niet ontgaan dat jouw viervoeter wel eens een sprietje gras buiten eet. Sommigen denken dat dit uit verveling of speelsheid gedaan wordt. Maar wist je dat dit gedrag noodzakelijk is voor de gezondheid van je huisdier? Het is zelfs belangrijk om een kat die nooit buiten komt in deze behoefte te voorzien. Lees hier alles over het belang van kattengras voor jouw kat.

Catit Design Senses Grass Garden Kit Bekijk bij Bol

Het leuke van dit bakje met gras is dat het duurzaam is, je kan het meerdere keren gebruiken. Het graszaad zit inbegrepen. Wanneer je gras uitgegroeid is, koop je nieuw zaad en het feest begint weer van voren af aan. Door het stabiele ontwerp kan je kat in zijn enthousiasme niet van zijn plaats verschuiven of omgooien, iets wat regelmatig voorkomt. Ook is het niet mogelijk erin te gaan graven. Het gras wil niet bij iedereen even goed groeien. Zorg daarom dat je voor een perfecte omgeving voor het gras zorgt en de beschrijving aanhoudt.

Verkrijgbaar bij:
Trixie kattengraszaad 50gr in keramiek Bekijk bij Bol

Wat een schattig keramisch schoteltje heeft dit gras! Alleen hiervoor zou je het al aan willen schaffen. Er wordt 50 gram aan graszaad bij geleverd, wat met regelmatig water geven een mooi grasmatje voor jouw kat creëert. Niet alle reviews zijn positief over de kwaliteit van het graszaad. Het schaaltje maakt echter weer veel goed, waardoor we Trixie kattengraszaad toch het overwegen waard vinden.

Verkrijgbaar bij:
Distripet - Kattengras Bekijk bij Bol

Het bekende merk Beeztees verkoopt dit handige bakje met kattengraszaadjes, wat je zelf kan opkweken. Handig, omdat je enkel het dekseltje eraf hoeft te halen en water erbij hoeft te doen. Het is verstandig om gras wat nog aan het opkomen is even bij jouw huistijger weg te houden, zodat het gras niet gestoord wordt in de groei. Op deze manier kan jouw kat na een weekje genieten van een overheerlijk grasveldje in huis.

Verkrijgbaar bij:
Gimpet Hy-Kattengras Bekijk bij Bol

Dit kattengras wordt per twee bakjes geleverd, wat het een voordelige koop maakt. Het wordt door veel katten goed geaccepteerd. Dit komt door de frisse weidegeur die van het gras af komt. Dit stimuleert katten om aan het gras te knabbelen en zorgt zo voor een groene aanvulling op het dagelijkse dieet van je huisdier. Geef je kat het buitengevoel met Gimpet kattengras in huis.

Verkrijgbaar bij:
Vitakraft Cat Gras Bekijk bij Bol

De Vitakraft kattengras snack wordt geleverd in een klein kiemschaaltje met mineraalaarde en zaadmengsel. Het enige wat je nog hoeft te doen is het af en toe water geven en je kweekt je eigen kattensnack. Je kan ook zelf een bakje met potaarde gebruiken en hier de zaadjes in doen. Omdat het drie bakjes zijn is dit een erg voordelige koop. Het dagelijks aanbieden van kattengras aan je kat kan positief bijdragen aan een gezond spijsverteringsstelsel.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.