Beste Kattenkruid 2022

Laatste ge-update in door Jasper

De naam zegt het al: kattenkruid is een echte kattenplant. Het bevat een geur waar veel katten dol op zijn. Om deze reden wordt het veel in kattenspeeltjes verwerkt. Katten reageren allemaal anders op kattenkruid, maar de katten die er liefhebber van zijn laten dat duidelijk merken! Kattenkruid zorgt voor enthousiasme en ontspanning bij je kat. Met het juiste speeltje is plezier gegarandeerd. Wat ook vaak ‘kattenkruid’ wordt genoemd, is kattengras. Ook kattengras is een ongevaarlijke plant waar katten veel plezier uithalen. Nieuwsgierig naar kattenkruid? In deze blog maken we je wegwijs!

Kattengras in kweekkit - set van 5 stuks Bekijk bij Bol

Een heel fijn kattenkruid product is deze kattengras kweekkit. Dit artikel bestaat uit vijf bakjes en een kasje om het gras te kweken. Kattengras groeit snel en met deze set kun je een tijdje vooruit voor jouw kattenvriend. Alles wat je zelf kweekt is leuker, dus deze kit is altijd de moeite waard. Het kattengras levert je kat vezels en zorgt ervoor dat haarballen sneller worden uitgebraakt.
Plaats het bakje in het kasje op je vensterbank. Bij voorkeur is de kamertemperatuur ongeveer 20 graden. Giet een beetje lauw water in het bakje, en blijf de aarde de dagen daarna besproeien. Het kattengras zal na korte tijd snel gaan groeien!

Verkrijgbaar bij:
Gestreste kat? Matatabi rustgevende stokjes Bekijk bij Bol

Is je kat gestrest? Dan kunnen de matatabi rustgevende stokjes een handje helpen. Deze stokjes staan voor een groot deel uit pure catnip. Katten die reageren op kattenkruid, zullen weer rustig en tevreden worden van deze stokjes. Om te zorgen dat de Matatabi stokjes hun effect houden, is het slim om dit speelgoed niet elke dag aan je kat te geven. Geef het stokje bijvoorbeeld als je kat gespannen of verveeld is. Ze zal je er dankbaar voor zijn! Verder is het belangrijk om de oorzaak van de stress weg te nemen.

Verkrijgbaar bij:
Yeowww! Catnip Zakje - Catnip Kattenkruid voor Katten Bekijk bij Bol

Yeowww Catnip kattenkruid is perfect om je speeltjes bij te vullen. Daarnaast kun je het los aanbieden aan je kat, of in zelfgemaakt speelgoed verwerken. Yeowww Catnip is vrij van steeltjes of afval en werkt perfect om je kat ontspannen en enthousiast te maken (mits ze op kattenkruid reageert).
Omdat je Yeowww Catnip kunt gebruiken om kattenspeelgoed bij te vullen, is het een duurzame keuze!

Verkrijgbaar bij:
Hiden | Kattenkruid Muizen Bekijk bij Bol

Met Hiden Kattenkruid muizen prikkel je het instinct van elke kat. Zelfs als je kat niet reageert op kattenkruid, zal ze deze muisjes leuk vinden. De muizen zijn geschikt voor zowel kittens als volwassen katten. Ze worden verkocht in een setje van drie. De muizen zijn uitgevoerd in vrolijke kleuren. Een cadeautje voor elke kat om heerlijk mee te spelen of stoeien.
De Hiden kattenkruid muizen passen goed bij katten die van klein speelgoed houden.

Verkrijgbaar bij:
Catnip knuffeldier Bekijk bij Bol

Het Catnip Knuffeldier van J.I.P. is een echte hit onder katten die van kattenkruid houden. De knuffeldieren zijn 9 cm lang en 4,5 cm breed. Voor katten is dit een prettig formaat om vast te houden. De knuffeldieren zijn uitgevoerd in een zachte stof. Zacht materiaal is namelijk ook iets waar katten gek op zijn! Houdt je kat niet van kattenkruid? Dan is de kans nog steeds groot dat de J.I.P. knuffelbeesten in de smaak vallen. Het materiaal is namelijk erg aantrekkelijk om in te bijten en mee te stoeien!

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.