Beste Kattenkussen 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Je verzorgt je kattenvriendje natuurlijk graag zo goed mogelijk. Hier hoort niet alleen voeding en lichamelijke verzorging bij, ook rusten en slapen zijn erg belangrijk. Katten zijn gevoelige dieren die snel stress kunnen opbouwen. Geef je kat een plekje in huis waar hij de rust krijgt die hij nodig heeft. Een kattenkussen mag hier natuurlijk niet ontbreken. Wie een kat heeft zal merken dat dit een huisdier is wat regelmatig van slaapplaats verandert. Het voordeel van een kattenkussen is dat je het overal kan wegleggen en dus zo in de behoeften van jouw kat voorziet.

lief! Girls Hondenslaapzak Bekijk prijzen

Je kent ze wel, die katten die werkelijk óveral in kruipen. Staat er een doos in de kamer? Of een boodschappentas? Jouw kat zit erin. Dit schattige kussen heeft een vaste slaapzak aan de bovenkant, zodat je kat niet alleen zacht, maar ook lekker warm ligt! Je poes kan zich heerlijk terugtrekken in de slaapzak, of de boel in de gaten houden vanaf een veilige slaapplaats. Het is een leuke toevoeging aan je interieur, te krijgen in roze, blauw en unisex. Zie je jouw kat hier al in liggen?

Verkrijgbaar bij:
Kattenpoef Minoes Bekijk prijzen

Deze zachte, stoffen poef is een echte eyecatcher in je interieur. Je kan hem zetten waar je maar wil, je kat kan er zo altijd gezellig bij zijn. De poef zakt een beetje in waar je dier gaat liggen, zodat hij heerlijk in een kuiltje kan slapen en niet van het kussen afvalt. De diameter is 50 centimeter, wat de poef geschikt maakt voor één grote kat, maar ook voor twee kleine katten. En heel handig: je kan hem in de wasmachine wassen.

Verkrijgbaar bij:
Wolkussen | Schaap Bekijk prijzen

Zoek je een kussen dat je eenvoudig kan verplaatsen? Stop maar met zoeken! Dit schapenvachtje heeft een stevige onderkant waardoor je hem overal weg kan leggen, zelfs op de grond. Je kat zal het er niet snel koud op krijgen. De bovenkant is ontzettend zacht omdat het bedje gemaakt is van 100% echte schapenwol. Geen wonder dus dat de reviews erg positief zijn. Het kussen kan in de wasmachine, maar enkel in het handwas programma.

Verkrijgbaar bij:
Kerbl Vensterbankbed - verstelbaar Bekijk prijzen

Heb jij zo’n kat die niet van de vensterbank af te slaan is? De hele dag de buurt in de gaten houden, heerlijk slapen in het zonnetje of veilig de buurtkatten begluren en mekkeren naar vogels? Dan is dit kussen voor op de vensterbank ideaal voor jouw kat! Het heeft een pluchen hoes die lekker zacht aanvoelt. Met de beugels maak je het bedje aan de vensterbank vast, zodat het een stevig plateau is waar jouw kat heel wat uurtjes door kan brengen. De verhogingen aan de zijkant voorkomen dat je poes van het raam afvalt, als hij in slaap is gesukkeld.

Verkrijgbaar bij:
Trixie Kattenmand Plateau Vensterbank Bekijk prijzen

Dit is een fijn, eenvoudig vensterbank kussen voor je kat. Het is een houten plank met daar overheen een pluchen hoes. Hij valt in de goedkopere prijsklasse. Dit blijkt uit het bevestigingssysteem voor aan de vensterbank wat redelijk eenvoudig is. De prijs doet echter niets af aan de aantrekkingskracht die het kussen op je kat heeft. De warmte van de verwarming stijgt direct onder het kussen omhoog, waardoor deze plek de meest gewilde plek in huis zal zijn voor je kat.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.