Beste kattenluik 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Je dierenvriend wil ook wel eens op avontuur. Wanneer je in een buurt woont waar je kat veilig buiten kan spelen, dan is het goed voor zijn ontwikkeling en gezondheid om dat ook toe te laten. Maar dan heb je wel een kattenluik nodig. Via een kattenluik kan de kat of poes zelf naar buiten toe. Ze kunnen op avontuur gaan en ook zelf weer binnenkomen wanneer ze daar zin in hebben. Je kat kan gaan en staan waar hij wil. Bovendien hoef jij niet steeds op te staan om hem of haar binnen te laten. Wie een kat heeft, weet ook hoe vaak ze naar buiten gaan en vrijwel direct weer naar binnen willen.

Weitech Kattenverjager Bekijk bij Bol
  • Kleur: Zwart
  • Materiaal: Kunststof
  • Bevestiging op type materiaal: Aardewerk
  • Sluiting: Geen sluiting
  • Verpakkingsinhoud: Verjager honden, katten, vossen, konijnen,…
Verkrijgbaar bij:
SureFlap Microchip Basismodel Bekijk bij Bol

Niets vervelender dan een vreemde kat in je huis. Met de SureFlap Microchip is dat verleden tijd. Dit kattenluik is namelijk afgestemd op de chip in jouw huisdier. Met dit basismodel kattenluik wordt je kat geïdentificeerd aan de hand van die chip die je bij de huisarts hebt laten inbrengen. Het kattenluik gaat alleen open voor jouw kat en is op elk ander moment gesloten. Je kunt het luik ook zelf afsluiten als je wil voorkomen dat de kat naar buiten gaat. Dit luik werkt op batterijen die gemiddeld zes maanden meegaan.

Petsafe 200 Kattenluik Bekijk bij Bol

Het Petsafe 200 Kattenluik is met name ideaal voor grotere katten. Maar ook als je kleinere dieren in huis hebt, kunnen ze dit luik gebruiken. Dit uiterst dunne kattenluik is geschikt voor meerdere deuren, waaronder vrij smalle, glazen schuifdeuren. Hier kunnen ze op gemonteerd worden. Het luik beschikt over vier standen. Je kunt de kat beide kanten op laten bewegen, alleen naar binnen, alleen naar buiten of het luik volledig sluiten. Er is zowel een matte als een witte afwerking verkrijgbaar. Het luik is geschikt voor katten en kleine honden tot een gewicht van tien kilogram.

Cat Mate 235 met Vierwegsluiting Bekijk bij Bol

De Cat Mate is een kattendeur gemaakt van kunststof. Je geeft de kat hiermee de gelegenheid om zelf naar binnen of naar buiten te wandelen. Jij bepaalt alsnog wel hoe en wanneer dit mogelijk is dankzij de handige vierwegsluiting in het luik. Je kunt kiezen uit een stand waarmee de kat heen en weer kan, een stand waarmee de kat alleen naar buiten of alleen naar binnen kan, en een stand waarin het luik volledig gesloten is. Het luik is geschikt voor deuren tot een dikte van 50 mm. Meet altijd eerst de deur op voor je een luik koopt.

Verkrijgbaar bij:
Petsafe 932 Magnetisch Kattenluik Bekijk bij Bol
  • Kleur: Wit
  • Materiaal: Plastic
  • Bevestiging op type materiaal: Hout
  • Sluiting: Magneet
  • Verpakkingsinhoud: 1 x 932 petsafe kattenluikklep magnetisch
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.