Beste Kattennet 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Elke kat haalt graag een frisse neus, maar niet iedere kat krijgt er de kans voor. Katten die met hun eigenaar in een appartement wonen, hebben soms alleen een balkon. Met behulp van een kattennet zorg je ervoor dat je kat veilig kan rondneuzen op je balkon! Dit is belangrijk voor een kat, omdat ze buiten nieuwe geuren, prikkels en frisse lucht op kunnen doen. En wat is er gezelliger dan samen met je kat op je balkon ontspannen? Hier lees je alles over het kattennet en waar je op moet letten als je er één aan wilt schaffen.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Beeztees – Kattennet – Voor Balkon

Merk: Beeztees
Eindoordeel: 8.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 18,98

Dit transparante kattennet zie je nauwelijks hangen, zodat het zicht van jouw en je kattenvriend niet beperkt wordt. Wel zo fijn! De breedte van de mazen is 3 x 3 cm, zodat je zeker weet dat een (volwassen) kat er niet tussendoor glipt.
Prettig aan dit kattenbeschermingsnet is dat het montagemateriaal (bevestigingslijn en haken) zijn inbegrepen.
Je kunt dit net van Beezteez in vijf verschillende formaten kopen: 2 x 1,5 meter, 3 x 2 meter, 4 x 3 meter, 6 x 3 meter en 8 x 3 meter. Zo kan je een net aanschaffen dat goed past bij jouw balkon!
Het valt kopers op dat het net stevig aanvoelt. Veilig dus, voor ondernemende katten!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Trixie Kattenbeschermnet

Merk: Trixie
Eindoordeel: 9.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,40

Dit praktische net van 600 x 300 cm is bestand tegen UV-licht en regen. Je kunt hem zelf op maat knippen om hem aan te passen aan je balkon.
Ondanks de kleur zwart, beperkt dit net je niet al teveel in het zicht. Kopers vinden dat het net stevig aanvoelt. Naast dat je dit kattennet op maat kunt knippen, is hij in verschillende formaten verkrijgbaar.
Je kunt dit sterke net voor zowel je balkon als je tuin gebruiken.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Nobby Kattennet voor Balkon

Merk: Nobby
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 26,00

Met dit kattennet voor je balkon kan je beste vriend(in) veilig een frisse neus halen. Het net is verkrijgbaar in verschillende maten en wordt geleverd met bevestigingsmaterialen. Je kunt hem dus snel en makkelijk ophangen!
De bestendigheid tegen zon en regen zorgt ervoor dat je lang plezier hebt van dit net. Het voelt stevig aan en is uitgevoerd in de kleur zwart.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beeztees – Kattennet

Merk: Beeztees
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,61

Speciaal voor grotere balkons en tuinen heeft Beezteez dit kattennet ontworpen van 8 x 3 meter. In de transparante uitvoering zie je het net nauwelijks hangen, zodat je zicht niet beperkt wordt. Ook belangrijk: het net voelt stevig en betrouwbaar aan.
Het kattenbeschermingsnet wordt geleverd met montagemateriaal (bevestigingslijn en haken). Je kunt dit handige net ook in kleinere formaten kopen, namelijk: 2 x 1,5 meter, 3 x 2 meter, 4 x 3 meter en 6 x 3 meter.
Hang het net snel en makkelijk op zodat je kattenvriend veilig een frisse neus kan halen!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Veiligheidsnet Kat – Zwart

Merk: Flamingo
Eindoordeel: 9.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 30,67

Laat je vriendje veilig buiten op het balkon of in de tuin met dit Karlie kattenbeschermnet van het merk Flamingo. Het net wordt geleverd met bevestigingsmateriaal en is makkelijk op maat te knippen. Het net voelt stevig aan en is UV en vochtbestendig.
Met een uitvoering van 2 x 3 meter is dit net met name geschikt voor balkons. Het kattennet is uitgevoerd in de kleur zwart. Je kunt het net dus wel zien hangen, maar het zal het zicht niet teveel beperken.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Kattennetten

Veilig een frisse neus halen met een kattennet

Het is waardevol en gezellig voor je kat om een frisse neus te halen. Katten zijn van nature nieuwsgierig en observeren graag hun omgeving. Daarbij heeft elk dier van nature behoefte aan frisse lucht en zon. Elke katteneigenaar herkent het wel het beeld van een kat die heerlijk ligt te zonnebaden.

Als je een appartement of bovenwoning hebt, heb je waarschijnlijk alleen je beschikking tot een balkon. Met een kattenbeschermnet zorg je dat je je kat zorgeloos over het balkon kan lopen. Hij kan gezellig rondsnuffelen tussen je planten, naar de vogels kijken en allerlei geuren opsnuiven. Je zal zien dat wanneer je kat regelmatig het balkon op mag, hij er ook echt naar uit zal kijken!

Geen overlast van vogels

Je kat op je balkon laten heeft nog een ander voordeel. Vogels komen minder graag op je balkon als er regelmatig een kat aanwezig is. Zo voorkom je dat de vogels op je balkon poepen of van je moestuin eten.

Gezellig

Tot slot zijn veel katten graag bij hun baasje in de buurt. Wat is er nu gezelliger dan samen ontspannen op het balkon op een warme dag?

Waarom is een kattennet nodig?

Katten komen meestal op hun pootjes terecht. Toch moet je er niet aan denken dat ze van een hoog balkon springen of vallen. Naast dat dit levensgevaarlijk is, loop je het risico dat je kat er van schrik vandoor gaat. Als je gewend bent dat je kat altijd binnen is, is dit een nare ervaring. Door een kattennet om je balkon te spannen, voorkom je dit probleem.

Het handige van een kattennet is dat je ‘m makkelijk ophangt. Wél geeft het veel veiligheid voor de kat. Andere voordelen zijn:

–          Je balkon is veilig, maar blijft toch licht en gezellig met een kattennet.

–          Het net is makkelijk op te hangen en te vervangen indien nodig.

–          Je breidt de leefruimte van je kat uit.

Kortom, het kattennet is een makkelijke oplossing die verschillende voordelen biedt. Het is dus niet (langer) nodig om gaas of golfplaten op je balkon te installeren!

Het komt ook voor dat mensen een kattennet om de tuin heen installeren. In deze gids bespreken we vooral de kattenbeschermnetten voor het balkon. Een net om je tuin heen is slim, maar vereist meer en groter materiaal.

Waar moet je op letten als je een kattennet aanschaft?

Over het algemeen is een kattennet een eenvoudig product. Het net is eenvoudig op te hangen met het (meestal) bijgeleverde bevestigingsmateriaal. Belangrijk is wel om hierop te letten:

–          Zorg dat je je balkon volledig afsluit met het kattennet. Je kat zal anders gegarandeerd het hoekje ontdekken waar het net niet hangt!

–          Vervang het net tijdig als deze begint te verslijten.

–          Is het product bestendig tegen de tanden van je kat en tegen slecht weer?

–          Er zijn zwarte, grijze en transparante kattennetten verkrijgbaar. Een voordeel van de transparante uitvoering is natuurlijk dat je het net niet ziet.

–          Controleer bij het kopen van een kattennet of er bevestigingsmateriaal bij inbegrepen is. Dat is wel zo handig!

–          Kattennetten zijn verkrijgbaar in diverse merken. Wellicht ben je al vertrouwd met een bepaald merk.

De meeste kattenbeschermnetten kosten tussen de 16 en 35 euro. Let er dus op dat het net dat je wilt kopen, groot genoeg is. Koop er anders twee. Als je je balkon niet volledig afsluit met het net, heeft het weinig zin om er een op te hangen.

Zoals je hierboven las, zijn kattennetten ook verkrijgbaar in transparante uitvoeringen. Dit ziet er mooi uit en gaat niet ten koste van het zicht op je balkon. Controleer transparante netten wel regelmatig op verslijting of kapot gaan, omdat je ze nauwelijks ziet hangen.

Overige tips om alles uit je kattennet te halen

Tot slot geven we enkele tips om optimaal plezier te hebben van een kattennet:

–          Kijk hoe je kat reageert op het net: probeert hij er niet in te klimmen of het kapot te maken?

–          Laat je kat niet te lang alleen op een balkon. Katten blijven dieren die graag de grenzen verkennen.

–          Controleer regelmatig of het kattenbeschermnet nog goed vastzit.

Kattennetten bevestigen

Hoe kan je deze handige netten nu bevestigen op je terras ? Het belangrijkste is dat het gaas het hele terrein afsluit en dat alle kieren gedicht zijn. Katten zijn slimme dieren en wringen zich gerust door een hele kleine gleuf heen naar buiten. Verder is het afhankelijk van het soort raster dat je gekocht hebt. Lees de informatie, mits deze in een gebruiksaanwijzing beschikbaar is, goed door. Meestal is het gemakkelijk te monteren en zijn de bevestigingsmaterialen inclusief, ze worden dus meegeleverd. Span het gaas vanaf de ene plek goed naar de andere zijkant en maak het stevig vast aan het huis. Eventueel kan je een telescoop stang gebruiken zodat je niet in alle muren of in het huis hoeft te boren.

Eindconclusie: Kattennetten

Een kattennet is dus een eenvoudige, veilige oplossing om je kat mee op het balkon te laten. Dit is goed voor het welzijn van je kat én het is gezellig om op een mooie dag samen op het balkon te ontspannen.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *