Beste Kattenshampoo 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Katten zijn schone dieren. Ze besteden vele uurtjes per dag aan het wassen van hun huid en vacht. Soms kan het nodig zijn hem met het wassen een handje te helpen. Er zijn verschillende redenen waarom je dit zou doen. In dit artikel zetten we uiteen waarom je je kat kan wassen en welke kattenshampoo geschikt is. Eén ding staat voorop: wanneer je je poes in bad wil doen, is het belangrijk dat je hiervoor geen shampoo voor mensen gebruikt, maar kiest voor speciale kattenshampoo.

Gottlieb Shampoo Kat 300 ml Bekijk bij Bol

Deze fijne shampoo wordt door veel katten goed verdragen. Het heeft een milde, prettige geur en een er is nertsolie toegevoegd om de vetlaag van je dier op peil te houden. Het bevordert de hydratatie van de vacht en helpt de haren sterk, en de natuurlijke glans te behouden. Spoel kattenshampoo altijd erg goed uit de vacht. Als er restjes achterblijven kan dit irritatie en jeuk veroorzaken.

Verkrijgbaar bij:
Beaphar shampoo macadamia Bekijk bij Bol

Deze set van twee Beaphar shampoos is een goede, voordelige koop. De shampoo is mild en reinigt en verzorgt de vacht van je kat grondig, zonder deze uit te drogen. Door het toevoegen van macadamia olie werkt het middel hydraterend. Een doffe en broze vacht herstelt weer snel en krijgt zijn glans weer terug. Je kat loopt in huis rond als een echte koningin!

Verkrijgbaar bij:
Flamingo Hondenshampoo Kruiden Bekijk bij Bol

Heb je meerdere katten, of was je je kat met regelmaat, dan is deze grootverpakking kattenshampoo een uitkomst! De fijne kruidengeur wordt door katten goed verdragen en heeft tevens een kalmerend effect op de huid. Wil je aan de slag met deze shampoo, is het slim om wat over te hevelen in een kleinere fles of een pompflacon. Tijdens het wassen van je kat heb je op deze manier twee handen vrij om je huisdier te behandelen. Zo profiteer je toch van een prijsvoordeel en sta je niet te stuntelen tijdens het wassen.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.