Beste kattentuigje 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Een jonge kat doet niets liever dan op avontuur gaan. Je kunt jouw kitten echter niet zomaar alleen de wijde wereld insturen. Daarom is het kattentuigje uitgevonden. Wil jij je kitten langzaam laten wennen aan de buitenwereld? Of ben je net verhuisd en wil je dat jouw kat eerst de buurt leert kennen voor hij alleen op pad gaat? Met een kattentuigje kun je jouw kat al spelend en onder toezicht laten wennen aan nieuwe geluiden en objecten. Wil jij een kattentuigje aanschaffen voor jouw dier? Het aanbod is gigantisch, maar met deze koopgids maak jij gegarandeerd de goede keuze.

Kattentuig met lijn-Animal King Bekijk prijzen

Een kattentuigje is een simpel product maar dat betekent niet dat de kwaliteit niet goed moet zijn. Dit kattentuigje is simpel en zeer effectief. Het bestaat uit een aantal zwarte riempjes welke rondom de torso van je kat worden bevestigd. Zorg altijd dat het tuigje niet te krap zit maar ook niet te los, anders kan de kat eruit kruipen. Dit standaard kattentuigje heeft een lijn van een meter, een tuig met een breedte van 1 centimeter en een in lengte verstelbaar halsbandje met en maximale lengte van 23 centimeter.

Verkrijgbaar bij:
Trixie Harnas Bekijk prijzen

Trixie staat bekend om stijlvolle maar ook degelijke producten. Dit kattenharnas of kattentuigje van Trixie is niet anders. Het heeft een mooie felle kleur en is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal. Het bijzondere van dit tuigje is dat je het kunt gebruiken om je kat te beschermen in de auto. Klik het tuigje in de reguliere veiligheidsgordel en je kat is ook op weg naar de dierenarts altijd veilig. Je kunt dan tevens het raam open zetten terwijl je de kat in de auto hebt want hij zit goed vast aan de stoel.

Designed by Lotte Virante - Kattentuig Bekijk prijzen

Wanneer je jouw kat in de gaten wil houden door middel van een kattentuigje maar hem toch voldoende bewegingsvrijheid wil geven, dan kies je voor dit kattenharnas van Designed by Lotte. Het tuigje aandoen is gemakkelijk en bovendien is het verstelbaar in lengte en breedte. Je kunt het dus bij katten van verschillende formaten omdoen. Het ringetje aan het kattentuigje kun je voorzien van een riempje zodat je rond kunt wandelen met de kat aan een lijn. De riem is gemaakt van nylon en er zijn meerdere leuke kleuren beschikbaar om uit te kiezen.

Verkrijgbaar bij:
Trixie Soft Kattentuig Bekijk prijzen

Wil jij een kattentuigje kopen waar je jaren mee kunt doen? Dan is het Trixie Soft Kattentuig voor jou. Dit kattenharnas is geschikt voor kittens en jong volwassen katten. Je kunt er dus jaren mee door als je dat zou willen. Het loopharnasje is extra zacht zodat je kat er comfortabel in rond kan lopen als jullie op avontuur gaan in de buurt. Je kunt de kat met dit kattentuigje zowel kennis laten maken met de tuin als de rest van de wijk. Gebruik het bij kittens of om een volwassen kat te laten wennen aan een nieuwe omgeving.

Flamingo Harms Bekijk prijzen

Het Flamingo Harnas heeft een felle kleur en maakt je kat daardoor beter zichtbaar op straat. Als je de kat dus uitlaat in zijn nieuwe wijk dan hoef je niet bang te zijn dat fietsers of voetgangers hem over het hoofd zien. Dit leuke harnas wordt geleverd met een tuigje in een set. Het kattentuigje is makkelijk te vertellen waardoor het op veel katten past. Het is wel met name geschikt voor volwassen katten vanaf 2 jaar oud. Voor een kitten is dit kattentuig wellicht iets te groot. Je kunt het tuigje bovendien wassen op dertig graden om het schoon te houden.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.