Beste Krabpaal maine coon 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Wie een grote kat in huis heeft zal merken dat niet alle kattenspullen aangepast zijn op de grootte van je huisdier. Zo ook de krabpaal. Een kat moet zich volledig uit kunnen strekken bij het krabben aan zijn krabpaal. Daarom moet een krabpaal voor de grotere kattenrassen zoals de Maine Coon extra hoog zijn. Dit om te voorkomen dat je kat gefrustreerd raakt en bij gebrek aan iets beters met zijn nagels in je bank gaat hangen. Helaas vragen toch nog veel mensen zich af waarom de kat zijn mooie, nieuwe krabpaal links laat liggen. Een krabpaal voor de Maine Coon moet zo hoog zijn dat bij het volledig strekken van de voorpoten, de nagels van de kat de bovenkant van de paal niet kunnen raken. Zorg dus dat er stukken tussen zitten met een lengte van minimaal 150 cm, dan is jouw kat zeker tevreden.

Beste reviews Nancy’s Krabpaal Voor Katten Lichtgrijs XL

Merk: Nancy’s
Eindoordeel: 9.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 149,00

Deze luxe krabpaal zal bij jouw kat(ten) zeker in de smaak vallen. Er zijn voldoende plekjes waar hij de kamer kan observeren, kan spelen en kan slapen. Het zachte pluche gecombineerd met het sisal touw om de palen zal een onweerstaanbare aantrekkingskracht op jouw kat uitoefenen. Let op: een paar dagen na het in gebruik nemen van het meubel is het raadzaam de schroeven nog eens aan te draaien, zodat alle onderdelen goed vast zitten. Ook is het slim de krabpaal tegen een muur te plaatsen, om het schudden van de boom zo veel mogelijk te voorkomen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste Magic Tower

Merk: Ferplast
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen

Het leuke van deze krabpaal is dat er sisal op de paal zit en in de bodem karton met honingraatstructuur is verwerkt. Zo wordt er leuk ingespeeld op de verschillende behoeften van je katten. Er hangt een balletje aan de paal om het krabben en spelen te stimuleren. Ook is er in de bodemplaat een balletjes gedaan, wat kan bewegen maar wat er niet uit kan. Gegarandeerd speelplezier dus! De paal is 55 cm hoog, controleer dus of deze geschikt is voor de grootte van jouw kat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Krabpaal Kilimandjaro Creme Beige voor grote katten

Merk: RHRQuality
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 349,00

Dit krabmeubel is met recht de reus onder de krabpalen! Met maar liefst 192 cm hoogte kan jouw Main Coon hier naar hartenlust in klimmen en klauteren. Aan afleiding geen gebrek. Er zit een zeer zachte hangmat in, die zorgt voor een heerlijke, zachte slaapplaats voor jouw kattenvriend. Deze hangmat is geschikt voor maximaal 20 kg kat en is wasbaar. Met zijn luxe uitstraling en crèmekleur, is deze krabpaal een echte eyecatcher in je woonkamer.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Krabpalen Maine Coon

Waarom krabben belangrijk is voor je Maine Coon

Een Maine Coon moet zijn nagels regelmatig kunnen gebruiken. Dit is belangrijk voor de gezondheid van zijn nagels, maar ook omdat het hem helpt te ontspannen bij stress en frustratie. Misschien denk je dat jouw kat geen stress ervaart. Je zorgt immers dat hij een heerlijk kattenleven kan leiden waarin het hem aan niets ontbreekt. Toch bouwen katten gemakkelijk spanningen op. De dingen die ze buiten zien en horen, ook door het raam heen, kunnen voor stress bij je kat zorgen. Ook geurtjes die binnenkomen, of die mensen met zich meebrengen, kunnen zorgen voor onrust. Door met de voorpoten te krabben schudt je kat deze stress weer van zich af. Het krabben met de nagels is dus natuurlijk gedrag wat je niet tegen moet houden, maar wel in goede banen moet leiden.

Voordelen van een krabpaal voor de Maine Coon

Niet alleen de lengte is belangrijk voor een grote kat zoals de Maine Coon. Ook moet de krabpaal sterk en stabiel zijn zodat hij ook op de plateaus en in de huisjes kan zitten, spelen en slapen. Zijn nagels zijn net zo sterk als hij eruitziet. Daarom is het belangrijk dat de materialen van goede kwaliteit zijn. Ze moeten dus extra stevig zijn en niet snel stuk gaan. Met een grote krabpaal in huis geef je je Maine Coon de mogelijkheid om zijn natuurlijke krabgedrag uit te kunnen oefenen, zonder dat je meubels stuk gaan.

Laat je Maine Coon wennen aan de krabpaal

Een Maine Coon is een intelligente kat die van nature erg speels is. Bied hem dus verschillend speelgoed aan en zorg voor een uitgebreide krabpaal. De verschillende verdiepingen en verstopplekjes zullen je kat uitdaging bieden, wat goed is voor zijn fysieke én psychische toestand. De Maine Coon kan bij nieuwe situaties wat verlegen en gereserveerd overkomen. Zorg daarom dat je de nieuwe krabpaal aantrekkelijk maakt, door er lekkere hapjes in en op te verstoppen. Zijn nieuwsgierigheid zal het dan snel winnen van zijn verlegenheid! Eventueel kan je catnip gebruiken. Dit is een kruid wat katten erg aantrekkelijk vinden. Maar meestal zal dit alles niet nodig zijn en zal jouw tijger de krabpaal met open armen verwelkomen.

Waar moet je op letten als je een krabpaal voor je Maine Coon koopt?

Grootte – Inmiddels is het vast wel duidelijk; de krabpaal moet groot en stevig zijn zodat jouw reus er naar hartenlust op kan klimmen, spelen en slapen. Ook wanneer je twee of meer katten hebt zal dit met een grote krabpaal geen probleem zijn.

Slaapplaatsen – Heb jij een kat die overal op gaat liggen slapen? Zorg dat dat je krabpaal hier voldoende plaats voor heeft. De kans is namelijk groot dat hij dit ook op het kattenmeubel zal willen doen. Het is kat-eigen om telkens een andere slaapplaats uit te kiezen. Het is dus fijn als de paal meerdere plekjes om te slapen heeft.

Waar zet je de krabpaal? – Zet de krabpaal op een plaats in huis waar je kat graag komt. Liever niet in een ongebruikte kamer of hoek, want dan heb je het meubel waarschijnlijk voor niets gekocht. Zorg dus dat de paal ook op jouw uitgekozen plek past. Meet goed alle maten op, voordat je tot de aanschaf over gaat.

Het kan zijn dat één krabpaal in huis niet voldoende is. Zeker wanneer je meerdere katten hebt kan dit te weinig zijn en beginnen ze elders toch aan de bank of aan de tafelpoot te krabben. Dan weet je dus dat er behoefte is aan meer. Omdat de grote krabmeubels best prijzig zijn, raden we aan er één of meerdere simpele palen bij te kopen. Hiermee bedoelen we een krabpaal met enkel een stam om aan te krabben. Zorg ook hier weer dat deze paal hoog genoeg is voor jouw Maine Coon.

Prijs – De prijzen van de krabpaal voor de Maine Coon wisselen nogal. Meestal vallen ze in de hogere prijsklasse. Het voordeel is dat je dan ook een duurzaam, sterk meubel koopt wat niet snel zal vervelen. Kies een kleur die matcht met je interieur

Eindconclusie: Krabpalen Maine Coon

Een krabpaal voor de intelligente Maine Coon zorgt ervoor dat je kat zijn natuurlijke gedrag kan uitoefenen en zijn frustratie kwijt kan. Je kan de krabpaal zo groot en uitgebreid maken als je wil; we raden aan in ieder geval een paal van minimaal 150 cm te kopen. Het is belangrijk dat je kat zich volledig kan uitstrekken wanneer hij de krabpaal gebruikt. Ook qua stabiliteit is een grote paal voor een Maine Coon beter. Je wil niet dat de paal omvalt tijdens het spel of slapen! Het aanschaffen van een krabpaal voor je Maine Coon vinden wij altijd een goed besluit. Jouw grote, slimme reus zal je dankbaar zijn.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *