Beste Ontworming kittens 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Je hebt net een lief, klein kitten in huis. Wat is dit toch een geweldige tijd! Knuffelen, spelen, stoeien en daarna lekker slapen. Je katje voelt zich meestal snel helemaal thuis in zijn nieuwe omgeving. Als het goed is heb je alles gedaan om de komst van je kitten goed voor te bereiden. Speciale kitten voeding gekocht, speeltjes en een plekje om te slapen. Maar heb je ook gedacht aan een ontworming, speciaal voor jonge katten? Bescherming tegen wormen is heel erg belangrijk voor jouw kleine maatje. Kies daarom een ontworming voor kittens, zodat je zeker weet dat je kleine hummel gezond op kan groeien.

Milbemax Ontwormingsmiddel Bekijk bij Bol

Dat de Milbemax ontwormingstabletten echt werken hebben zij inmiddels wel bewezen. Al jaren zijn zij een van de meest verkochte middelen tegen wormen bij de kat. Hiermee zorgen ze dat onze geliefde huisdieren altijd vrij zijn van deze vervelende darmparasieten. Milbemax beschermt je dier tegen alle wormen die in Nederland voorkomen. Het kleine formaat van deze tabletjes maakt ze uitermate geschikt om aan kittens en jonge katten te geven. Deze verpakking bevat twee tabletten. Genoeg om je kitten – zwaarder dan 0,5 kg – vier keer mee te ontwormen.

Verkrijgbaar bij:
Mansonil All Worm Cat Ontworming Bekijk bij Bol

Met slechts een half tabletje per kitten is je dier vrij van allerlei soorten wormen. Dit breedspectrum wormmiddel werkt namelijk tegen haakwormen, spoelwormen én lintwormen. Uit de vele positieve reviews blijkt dat katten het pilletje gemakkelijk innemen. Het is zacht en niet al te groot. Een enkeling laat het liggen als het door het voer gemengd wordt. Het is dan ook aan te raden het tabletje zo in de bek in te geven zodat het zeker niet verloren gaat. Wist je dat je een wormmiddel beter naar een iets hoger gewicht kan doseren dan te laag? Op deze manier weet je zeker dat het middel zijn werking kan doen en creëer je geen resistentie tegen wormen.

Exil No Worm Pasta Bekijk bij Bol

Lukt het ingeven van tabletjes bij je kat niet? Probeer eens een pasta tegen wormen. Deze is eenvoudig toe te dienen door een beetje van het middel achterop de tong van je kitten te leggen. Doordat de pasta een beetje plakkerig is, zal je kat het snel inslikken. Dit lukt bij veel katten een stuk beter dan het ingeven van pilletjes en reduceert stress dus enorm! Met de handige doseerring kan je zelfs bij hele lichte dieren een perfect gedoseerde hoeveelheid geven. Gebruik je Exil no worm voor je kitten dan doe je erg lang met een injector. Gelukkig is deze lang houdbaar.

Exil No Worm Pro Bekijk bij Bol

Voor jonge katten vanaf 6 weken leeftijd, of met een gewicht van 0,5 tot 2 kg heeft Exil een wormtablet met een lekker vleessmaakje ontwikkeld. De pillen zijn klein van stuk, waardoor het ingeven gemakkelijk gaat. Weegt je kat minder dan 1 kg? Dan hoef je maar een half tabletje per keer te geven. Met deze ontworming kan je je kitten dus maar liefst vier keer ontwormen. Een voordelige keus dus. De pilletjes beschermen je kat tegen alle voorkomende wormen in Nederland, maar ook die in het buitenland. Mocht je kat mee op vakantie gaan, kies dan zeker voor Exil no worm

Milquantel Kat (>2kg), 2 tabletten Bekijk bij Bol

Zoek je een wormtablet die tegen alle soorten wormen beschermt dan ben je met de Milquantel op de goede weg. Dit middel tegen wormen bij kittens en jonge katten werkt tegen lintwormen, rondwormen, hartworm en vossenlintworm. Deze laatste worm wordt steeds vaker in Nederland gesignaleerd en kan ongemerkt ook mensen ernstig ziek maken. Het is een veilig middel, het mag zelfs aan drachtige en zogende moederpoezen gegeven worden. Geef een half tabletje per kitten tot 1 kg gewicht. Doe dit altijd met of na wat voedsel. Wist je dat vlooien kunnen zorgen voor een lintwormbesmetting? Heeft je kat vlooien is het raadzaam om niet alleen de vlooien te bestrijden, maar ook eventuele wormen.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.