Beste Ontworming kittens 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Je hebt net een lief, klein kitten in huis. Wat is dit toch een geweldige tijd! Knuffelen, spelen, stoeien en daarna lekker slapen. Je katje voelt zich meestal snel helemaal thuis in zijn nieuwe omgeving. Als het goed is heb je alles gedaan om de komst van je kitten goed voor te bereiden. Speciale kitten voeding gekocht, speeltjes en een plekje om te slapen. Maar heb je ook gedacht aan een ontworming, speciaal voor jonge katten? Bescherming tegen wormen is heel erg belangrijk voor jouw kleine maatje. Kies daarom een ontworming voor kittens, zodat je zeker weet dat je kleine hummel gezond op kan groeien.

Beste reviews Milbemax Ontwormingsmiddel

Merk: Milbemax
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 7,20

Dat de Milbemax ontwormingstabletten echt werken hebben zij inmiddels wel bewezen. Al jaren zijn zij een van de meest verkochte middelen tegen wormen bij de kat. Hiermee zorgen ze dat onze geliefde huisdieren altijd vrij zijn van deze vervelende darmparasieten. Milbemax beschermt je dier tegen alle wormen die in Nederland voorkomen. Het kleine formaat van deze tabletjes maakt ze uitermate geschikt om aan kittens en jonge katten te geven. Deze verpakking bevat twee tabletten. Genoeg om je kitten – zwaarder dan 0,5 kg – vier keer mee te ontwormen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Mansonil All Worm Cat Ontworming

Merk: Manso
Eindoordeel: 9.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 12,67

Met slechts een half tabletje per kitten is je dier vrij van allerlei soorten wormen. Dit breedspectrum wormmiddel werkt namelijk tegen haakwormen, spoelwormen én lintwormen. Uit de vele positieve reviews blijkt dat katten het pilletje gemakkelijk innemen. Het is zacht en niet al te groot. Een enkeling laat het liggen als het door het voer gemengd wordt. Het is dan ook aan te raden het tabletje zo in de bek in te geven zodat het zeker niet verloren gaat. Wist je dat je een wormmiddel beter naar een iets hoger gewicht kan doseren dan te laag? Op deze manier weet je zeker dat het middel zijn werking kan doen en creëer je geen resistentie tegen wormen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Exil No Worm Pasta

Merk: EMAX
Eindoordeel: 9.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 17,77

Lukt het ingeven van tabletjes bij je kat niet? Probeer eens een pasta tegen wormen. Deze is eenvoudig toe te dienen door een beetje van het middel achterop de tong van je kitten te leggen. Doordat de pasta een beetje plakkerig is, zal je kat het snel inslikken. Dit lukt bij veel katten een stuk beter dan het ingeven van pilletjes en reduceert stress dus enorm! Met de handige doseerring kan je zelfs bij hele lichte dieren een perfect gedoseerde hoeveelheid geven. Gebruik je Exil no worm voor je kitten dan doe je erg lang met een injector. Gelukkig is deze lang houdbaar.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Exil No Worm Pro

Merk: No Worm
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 10,09

Voor jonge katten vanaf 6 weken leeftijd, of met een gewicht van 0,5 tot 2 kg heeft Exil een wormtablet met een lekker vleessmaakje ontwikkeld. De pillen zijn klein van stuk, waardoor het ingeven gemakkelijk gaat. Weegt je kat minder dan 1 kg? Dan hoef je maar een half tabletje per keer te geven. Met deze ontworming kan je je kitten dus maar liefst vier keer ontwormen. Een voordelige keus dus. De pilletjes beschermen je kat tegen alle voorkomende wormen in Nederland, maar ook die in het buitenland. Mocht je kat mee op vakantie gaan, kies dan zeker voor Exil no worm

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Milquantel Kat (>2kg), 2 tabletten

Merk: Milquantel
Eindoordeel: 8.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 15,75

Zoek je een wormtablet die tegen alle soorten wormen beschermt dan ben je met de Milquantel op de goede weg. Dit middel tegen wormen bij kittens en jonge katten werkt tegen lintwormen, rondwormen, hartworm en vossenlintworm. Deze laatste worm wordt steeds vaker in Nederland gesignaleerd en kan ongemerkt ook mensen ernstig ziek maken. Het is een veilig middel, het mag zelfs aan drachtige en zogende moederpoezen gegeven worden. Geef een half tabletje per kitten tot 1 kg gewicht. Doe dit altijd met of na wat voedsel. Wist je dat vlooien kunnen zorgen voor een lintwormbesmetting? Heeft je kat vlooien is het raadzaam om niet alleen de vlooien te bestrijden, maar ook eventuele wormen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van ontworming voor kittens

Waarom het regelmatig ontwormen van je kitten belangrijk is

Wormen zijn vervelende parasieten die leven in de maag en darmen van de kat. Je kan je dier hiertegen beschermen met een ontwormingsmiddel. Bij kittens is dit nog belangrijker dan bij de volwassen kat. Zij hebben in de eerste levensmaanden alle energie nodig om te groeien en te ontwikkelen. Een worminfectie kan deze ontwikkeling afremmen. Bovendien krijgt elk kitten via de moedermelk larven van de spoelworm mee. Ook al wordt de moederpoes regelmatig ontwormd, er blijven altijd enkele wormen achter die de kittens besmetten. Elk kitten wordt dus geboren met een worminfectie.

Hiernaast zijn er in huis ook situaties waarin je kitten een worminfectie op kan lopen. Katten kunnen elkaar besmetten en herbesmetten. Mensen kunnen wormeitjes onder de schoenen meebrengen. Ook een hond kan wormen bij zich dragen en hiermee een kat besmetten. Dit is vooral het geval bij honden en katten die een nauw contact met elkaar hebben (elkaar wassen etc.), of wanneer er sprake is van een lintworminfectie die ook via vlooien overgebracht kan worden. Zorg daarom dat je alle katten én andere huisdieren tegelijk behandelt.

Ontworm je katje volgens het volgende schema, zodat je er verzekerd van bent dat hij gezond opgroeit. Doe dit altijd met een ontworming speciaal geschikt voor kittens.

– In het nest of bij de fokker: op 3, 5 en 7 weken leeftijd

– Hierna elke maand totdat het kitten zes maanden oud is

– Vanaf deze leeftijd is twee tot vier keer per jaar preventief behandelen voldoende

– Ontworm altijd wanneer je een wormbesmetting bij je kat ontdekt

Gevaar voor mensen

Wij mensen kunnen ook door kittens besmet raken met wormen. Bijvoorbeeld door het eten van rauw voedsel en tuinieren. Meestal merkt men hier niet veel van. Maar sommige wormen kunnen wel gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. Met name voor kinderen is dit een serieus gevaar. Was daarom je handen goed als je met je dier hebt geknuffeld of wanneer je getuinierd hebt. Verhit het vlees dat je eet door en door.

Symptomen van een wormbesmetting

Hoe herken je een besmetting met wormen bij je kitten? Veel katten vertonen hiervan weinig tot geen symptomen. Pas als de besmetting vergevorderd is zien veel baasjes pas kenmerken bij hun kat. Toch kan je een wormbesmetting eerder ook herkennen. De volgende (subtiele) symptomen kunnen optreden bij je kitten:

– Bol, dik buikje

– Gewichtsverlies, ondanks een goede eetlust

– Darmproblemen zoals diarree en obstipatie

– Doffe vacht

– Hoesten

– Bloedarmoede

Uiteindelijk kan een kitten zelfs overlijden aan een onbehandelde wormbesmetting! Het is daarom erg belangrijk dat je een goede ontworming voor kittens gebruikt. Heb je wormen gezien in de ontlasting of het braaksel van je kat? Ontworm dan zeker na twee weken nogmaals. Zo voorkom je dat de eitjes van de wormen uitkomen en je kat opnieuw besmetten.

Soorten wormen

Er kunnen veel soorten wormen voorkomen bij je kitten. De meeste voorkomende zijn spoelwormen. Deze krijgt hij vanuit de moederpoes mee. Minder vaak komt een besmetting met de lintworm voor. Deze kan hij krijgen via vlooien of het eten van besmet voedsel zoals een vogel of muis. Dan zijn er nog haakwormen, zweepwormen, hartwormen en longwormen. Deze komen vooral voor bij volwassen katten. Een wormmiddel speciaal voor kittens werkt dus meestal tegen spoelwormen. Kies je voor een breed spectrum wormmiddel dan werkt dit tegen alle voorkomende wormen die er zijn.

De beste ontworming voor kittens

Welke ontworming je kiest hangt van een aantal factoren af. Uiteraard spelen prijs en kwaliteit mee in je keuze. We hebben een aantal mogelijke factoren die helpen bij je zoektocht naar het beste middel voor je op een rij gezet.

Merk – Er zijn ontzettend veel verschillende merken van ontwormingsmiddelen te koop. Zorg dat je vooraf onderzoekt welk merk bij je past. Een merk dat al lang aan de weg timmert kan voordelen hebben vanwege de kennis die het bedrijf heeft. Het kan ook nadelig zijn wanneer een middel niet tijdig vernieuwd wordt, want parasieten kunnen resistent worden tegen bepaalde bestanddelen en dan werkt het middel niet voldoende meer. En een merk dat veel reclame maakt op tv geeft misschien snel een vertrouwd gevoel. Verdiep je dus eerste eens in de werkzame stoffen van elk wormmiddel, alvorens je tot de aankoop over gaat.

Soort middel – Het is belangrijk dat je de ontworming gemakkelijk kan toedienen bij je kitten. Er zijn pilletjes, pasta’s en pipetjes voor op de huid te koop. Pilletjes kan je rechtstreeks in het bekje toedienen of verpulveren en door een beetje blikvoeding mengen. Sommige pilletjes hebben een lekker smaakje. Pasta heeft het voordeel dat het kleverig is zodat je katje dit niet gemakkelijk uit kan spugen. Pipetjes op de huid zijn snel en zonder strijd toe te dienen. Zorg wel dat het middel geschikt is voor het gewicht van kittens.

Prijs – Uiteraard is de prijs een belangrijke factor in je keuze voor het beste middel tegen wormen. Laat deze echter geen leidende factor zijn maar laat de prijs meewegen in je keuze. Dure middelen zijn niet altijd het beste en goedkope middelen kunnen ook gewoon goed werken.

Eindconclusie: ontworming voor kittens

Wanneer je een nieuw kitten in huis hebt wil je zo goed mogelijk voor dit nieuwe gezinslid zorgen. Er is veel waar je aan moet denken tijdens het verzorgen van je huisdiertje. Een ontwormingsmiddel voor kittens is onmisbaar bij een goede verzorging! Het bestrijdt een vervelende infectie met wormen die de groei van je katje kunnen belemmeren. Je kan kiezen voor pilletjes, pasta of druppels. Onthoud hierbij dat wanneer je daadwerkelijk wormen gezien hebt, je de kuur in ieder geval moet herhalen na twee weken. Ook is het raadzaam alle dieren in huid gelijk te behandelen. Zo ben je verzekerd van een huis zonder wormen en een gelukkig, gezond kitten.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *