Beste ontwormingsmiddel 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Wormen zijn parasieten die leven in de maag en darmen van je kat en kunnen daar schade aanrichten. Onze huiskatten komen regelmatig in aanraking met wormen, wormen larven of wormeneitjes. Dit begint al in het nest; in de moedermelk van een kat zitten larven van de spoelworm die zij zo doorgeeft aan haar kittens. Maar ook in het volwassen leven kan je kat besmet worden met wormen. Door je dier regelmatig te ontwormen met ontwormingsmiddelen voor katten voorkom je dat je kat lang met deze vervelende parasieten rondloopt.

Milbemax Ontwormingsmiddel Bekijk bij Bol

De ontwormingstabletten van Milbemax staan al jaren in de top 10 van beste middelen tegen wormen bij de kat. Het is een tablet die tegen allerlei soorten wormen beschermt die in Nederland voorkomen. Deze verpakking bevat vier tabletten, genoeg om je kat, zwaarder dan 0,5 kg, een jaar lang preventief te ontwormen. Heeft je kat een spoelwormbesmetting? Dan kan je twee weken later nog een tabletje geven zodat ook de wormen die nog uit een eitje komen doodgaan.

Verkrijgbaar bij:
Beaphar Totaal Wormmiddel Bekijk bij Bol

Deze verpakking bevat 10 tabletten die anti spoel- en lintworm bij de kat werken. Geef per kilogram lichaamsgewicht van de kat 1 tablet per keer. Weegt je kat dus 4 kilogram heeft hij vier tabletten ineens nodig om een goede werking tegen wormen te hebben. Sommige katten eten de tabletten zo op. Voor de katten die moeilijk pillen innemen is dit product niet handig, gezien de grote hoeveelheid tabletten die je moet ingeven.

Verkrijgbaar bij:
Mansonil All Worm Cat Ontworming Bekijk bij Bol

Mansonil is een breedspectrum antiwormmiddel in tabletvorm voor katten. Dit betekent dat het middel tegen alle in Nederland voorkomende wormen werkt. Is je kat lastig met het innemen van pillen? Probeer de tabletjes eens fijn te prakken en door het voer te mengen. Ook een pillenschieter kan uitkomst bieden. Dit is een houdertje waar je de tablet in doet en zo je vingers gespaard blijven bij het toedienen. Is je kat zwaarder dan 4 kg dan moet hij twee tabletten ineens innemen om een goede werking te behouden.

Exil No Worm Pro Bekijk bij Pets Place

De tabletten van Exil No Worm Pro hebben een lekkere vleessmaak. De pillen zijn klein van stuk, waardoor het ingeven nóg gemakkelijker wordt. Bovendien hoeft je kat met een lichaamsgewicht tot 4 kg maar een halve tablet per keer in te nemen en een kat tussen 4 en 8 kg maar een tablet. Dit maakt deze ontworming een zeer voordelige keus. Helemaal gezien het feit dat er enkel positieve reviews te vinden zijn!

Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.