Beste Peewee kattenbak 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Katten zijn erg schone dieren. Ze zoeken buiten een rustig, fris plekje uit waar ze hun behoefte kunnen doen. Belangrijk is dat ze hierbij de omgeving goed in de gaten kunnen houden en dat ze niet gestoord worden. Katten hebben een goede neus en zullen de behoefte altijd netjes onderdekken met zachte aarde. Voor een kat die zijn behoefte niet buiten kan doen, zal deze situatie zo goed mogelijk nagebootst moeten worden. De PeeWee kattenbak voorziet je kat in al deze behoeften. Maar welke moet je kiezen?

Beste reviews PeeWee EcoHus Startpakket

Merk: Merkloos
Eindoordeel: 9.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 40,90

Dit startpakket bestaat uit een gesloten kattenbak met een koolstoffilter, een kattenbakschep en 3 kg kattenbakkorrels. ­Verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren. Wanneer je de bodem van de bak vult met ongeveer 2 cm van de bijbehorende korrels, doe je gemiddeld anderhalve maand met de zak. De bovenste laag moet elke dag vrij gemaakt worden van ontlasting, de onderste laag met het zaagsel met de urine daarin hoeft slechts een keer per week geleegd te worden. De EcoHus kattenbak heeft een klep aan de bovenkant, waardoor het scheppen van de uitwerpselen erg eenvoudig wordt. Het overgrote deel van de katten is blij met de houten kattenbakkorrels, een enkeling vindt ze niet fijn.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste kooop Peewee Kattenbak EcoMinor zwart / antraciet Startpakket

Merk: PeeWee
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 32,50

De EcoMinor is een mooie bak om te zien. Hij is geschikt voor een kat van gemiddelde grootte en valt in de goedkopere prijsklasse. Bij dit startpakket krijg je meteen een handig schepje en een zak kattenbakkorrels van 3 kg. Deze zijn goed voor ongeveer anderhalve maand een frisse kattenbak. De korrels ruiken namelijk lichtjes naar het materiaal waar ze van gemaakt zijn: de Zweedse fijnspar. Wanneer het zaagsel met daarin de urine niet goed door het rooster zakt, is het slim de korrels een keer extra om te scheppen. Nog een milieuvriendelijke tip: je kan het zaagsel wat onderin de bak valt in de gft-container doen. Of strooi het uit in je tuin.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Kattenbak PeeWee EcoDome Startpakket Antraciet/Grijs

Merk: PeeWee
Eindoordeel: 8.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 57,99

Voor de grote katten die van privacy houden is de PeeWee EcoDome kattenbak een uitkomst. Hij is zeg maar de Rolls Royce onder de PeeWee bakken! Kostbaar, maar dan krijg je ook wat. Je kat heeft genoeg ruimte om zijn behoefte te doen en kan ondertussen toch de omgeving bekijken door het transparante deurtje. Geschikt voor grote katten zoals de Noorse Boskat. Hij heeft een sjieke uitstraling en doordat er een klep op zit kan je hem overal zetten zonder een vieze aanblik. Dit startpakket komt ook met een schepje en een zak PeeWee korrels van 3 kg. Een minpuntje is de deur die bij een persoon niet goed sluit. Maar dit is één negatieve review uit vele goede reviews

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

PeeWee EcoGranda Kattenbak Startpakket Bruin/Ivoor

Merk: PeeWee
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 42,49

De enige PeeWee kattenbak zonder enige negatieve reviews is de PeeWee EcoGranda kattenbak. Dit startpakket wordt geleverd met een schepje en een zak bijpassende kattenbakkorrels van 3 kg. Door het handige design is hij geschikt voor alle formaten kat. Hij is te koop in de kleuren bruin, zwart en antraciet. Gebruik je hem voor meerdere katten? Dan kan het zijn dat je de bak eronder wat vaker moet verschonen dan de aangeraden een keer per week. Qua prijs-kwaliteitverhouding is deze kattenbak zeker een aanrader voor jouw kattenhuishouden!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

PeeWee Kattenbak EcoTop

Merk: PeeWee
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen

Voor de mensen met een smalle beurs heeft PeeWee de EcoTop kattenbak ontwikkeld. Deze lijkt qua uiterlijk het meeste op de reguliere kattenbak met een deksel. De klep is wel transparant, maar kan niet opengezet worden. Ook is het design minder fraai en zijn er maar twee varianten in kleur te krijgen. Uiteraard werkt het systeem wel hetzelfde en profiteer je dus gewoon van alle andere voordelen van de PeeWee kattenbakken. Dit pakket bevat een kattenbak met koolstoffilter tegen nare luchtjes, en een schepje.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van peewee kattenbakken

Waarom je een kattenbak in huis moet hebben

Ook al kan je kat buiten poepen en plassen, toch is het slim één of meerdere kattenbakken in huis te halen. Je zal misschien denken: daar gaat mijn kat echt niet op zitten! Toch is dat niet waar. Wanneer er bijvoorbeeld buiten onraad is, kan er altijd een moment zijn dat je kat zijn behoefte binnen wil doen. Denk hierbij aan werklui die aan het huis of de tuin bezig zijn, de nieuwe hond of kat van de buren, of in de maand december als er buiten vuurwerk te horen is. Het is wel zo diervriendelijk dat je je kat in huis een beter alternatief biedt voor zijn behoefte dan de plantenbak.de

Wat is er zo speciaal aan PeeWee kattenbak?

Katten hebben een grote hekel aan vieze pootjes en vieze luchtjes. Ondanks dat je de bak dagelijks verschoont, helpt dit vaak niet om viezigheid te voorkomen. De PeeWee kattenbak heeft hier een systeem voor bedacht. Door het gebruik van de speciale PeeWee kattenbak korrels, zakt al het vieze zaagsel door het rooster van de dubbele bodem heen, Op de bodem verpulveren de korrels en vormt het zaagsel. De schone korrels blijven op het rooster liggen. Ondertussen gaat de werking van het zaagsel op de bodem door; het neemt hier nog steeds urine en vieze luchtjes op. Dit maakt deze kattenbak tot een duurzame, schone oplossing voor de behoeften van jouw kat. De ene kattenbak is dus toch echt de andere niet.

Verschillende soorten kattenbakken en korrels

Met of zonder deksel – Het hangt van de persoonlijke voorkeur van jouw kat af of je een kattenbak met of zonder deksel moet nemen. Dit zal je uit moeten proberen. Sommige bakken hebben een doorzichtig deurtje, zodat je kat toch nog iets kan zien.

Kleur – Zoek je iets wat een beetje bij het interieur past? De PeeWee kattenbakken zijn in vele kleurtjes te koop.

PeeWee houtkorrels – Het is raadzaam de bijpassende houtkorrels op deze kattenbak te gebruiken. Ze zijn 100% biologisch afbreekbaar en nemen de urine en nare luchtjes zeer goed op. Ook komt er geen stoffigheid vanaf, wat slecht is voor mens en dier.

Waar moet je op letten als je een PeeWee kattenbak koopt?

Wist je dat je per kat in het huishouden een extra kattenbak in huis zou moeten zetten? Veel katten zijn vies van de uitwerpselen van hun soortgenoten. Komt er een poes bij, dan zou er ook een kattenbak bij moeten komen. Praktisch: bij twee katten heb je dus drie bakken nodig. Bij grotere aantallen hoeft dit in principe niet, maar houd wel in de gaten dat je huisdieren niet onzindelijk worden, want dan zou het wel eens aan het aantal kattenbakken kunnen liggen.

Het klinkt logisch, toch houdt niet iedereen er rekening mee: de grootte van je kat. Heb je een grote kat? Kies dan voor het model EcoGranda. Hier past zelfs een kleine hond op! Dus zeker genoeg ruimte voor jouw huistijger om zijn dagelijkse behoeften te doen. Koop je een te kleine bak? Dan wordt de kans op naast de bak poepen en plassen een stuk groter, omdat het simpelweg niet past.

We hebben het al over de deksel van de kattenbak gehad. Niet alle katten houden van deze privacy tijdens het bezoek aan het kleinste kamertje. Toch kan het wel praktisch zijn als je niet wil dat er korrels naast de bak belanden. Ook scheelt het stof in je huis. Vindt je kat de deksel niets? Laat hem dan eerst wennen aan de bak en de plaats waar hij staat, zonder de deksel erop. Op het moment dat dit goed gaat, kan je gaan wennen met deksel op de bak. Bij de EcoDome kan je de klep ook (tijdelijk) omhoog zetten, zodat je kat zich veilig genoeg voelt om de bak te betreden.

Heb jij een echte graver in huis? Die er uitgebreid de tijd voor neemt om een kuil te graven en deze hierna ook weer goed dicht te graven? De EcoClassic kattenbak is geschikt om wild in te graven, zonder dat alle korrels naast de bak liggen.

Eindconclusie: peewee kattenbakken

Ga je voor schoon, duurzaam en gemak? Dan kies je voor de PeeWee kattenbak! Deze kattentoilet zorgt voor eeuwig schone en droge poezenvoeten, zonder dat je de bak continu aan het reinigen bent. Hij scoort bij de gebruikers vooral hoog op het uitblijven van nare luchtjes en rommel in huis. De bijpassende korrels zijn in aanschaf misschien wat duurder dan ander kattengrit, maar in gebruik zijn ze weer een stuk voordeliger want je hoeft een stuk minder te verversen. Goed voor de portemonnee én voor het milieu. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor elke kat een geschikte PeeWee kattenbak is. Heb je een heel grote kat ? Lees dan onze review over de beste grote kattenbakken !

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *