Beste Peewee kattenbak 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Katten zijn erg schone dieren. Ze zoeken buiten een rustig, fris plekje uit waar ze hun behoefte kunnen doen. Belangrijk is dat ze hierbij de omgeving goed in de gaten kunnen houden en dat ze niet gestoord worden. Katten hebben een goede neus en zullen de behoefte altijd netjes onderdekken met zachte aarde. Voor een kat die zijn behoefte niet buiten kan doen, zal deze situatie zo goed mogelijk nagebootst moeten worden. De PeeWee kattenbak voorziet je kat in al deze behoeften. Maar welke moet je kiezen?

PeeWee EcoHus Startpakket Bekijk bij Bol

Dit startpakket bestaat uit een gesloten kattenbak met een koolstoffilter, een kattenbakschep en 3 kg kattenbakkorrels. ­Verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren. Wanneer je de bodem van de bak vult met ongeveer 2 cm van de bijbehorende korrels, doe je gemiddeld anderhalve maand met de zak. De bovenste laag moet elke dag vrij gemaakt worden van ontlasting, de onderste laag met het zaagsel met de urine daarin hoeft slechts een keer per week geleegd te worden. De EcoHus kattenbak heeft een klep aan de bovenkant, waardoor het scheppen van de uitwerpselen erg eenvoudig wordt. Het overgrote deel van de katten is blij met de houten kattenbakkorrels, een enkeling vindt ze niet fijn.

Verkrijgbaar bij:
Peewee Kattenbak EcoMinor zwart / antraciet Startpakket Bekijk bij Bol

De EcoMinor is een mooie bak om te zien. Hij is geschikt voor een kat van gemiddelde grootte en valt in de goedkopere prijsklasse. Bij dit startpakket krijg je meteen een handig schepje en een zak kattenbakkorrels van 3 kg. Deze zijn goed voor ongeveer anderhalve maand een frisse kattenbak. De korrels ruiken namelijk lichtjes naar het materiaal waar ze van gemaakt zijn: de Zweedse fijnspar. Wanneer het zaagsel met daarin de urine niet goed door het rooster zakt, is het slim de korrels een keer extra om te scheppen. Nog een milieuvriendelijke tip: je kan het zaagsel wat onderin de bak valt in de gft-container doen. Of strooi het uit in je tuin.

Verkrijgbaar bij:
Kattenbak PeeWee EcoDome Startpakket Antraciet/Grijs Bekijk bij Bol

Voor de grote katten die van privacy houden is de PeeWee EcoDome kattenbak een uitkomst. Hij is zeg maar de Rolls Royce onder de PeeWee bakken! Kostbaar, maar dan krijg je ook wat. Je kat heeft genoeg ruimte om zijn behoefte te doen en kan ondertussen toch de omgeving bekijken door het transparante deurtje. Geschikt voor grote katten zoals de Noorse Boskat. Hij heeft een sjieke uitstraling en doordat er een klep op zit kan je hem overal zetten zonder een vieze aanblik. Dit startpakket komt ook met een schepje en een zak PeeWee korrels van 3 kg. Een minpuntje is de deur die bij een persoon niet goed sluit. Maar dit is één negatieve review uit vele goede reviews

Verkrijgbaar bij:
PeeWee EcoGranda Kattenbak Startpakket Bruin/Ivoor Bekijk bij Bol

De enige PeeWee kattenbak zonder enige negatieve reviews is de PeeWee EcoGranda kattenbak. Dit startpakket wordt geleverd met een schepje en een zak bijpassende kattenbakkorrels van 3 kg. Door het handige design is hij geschikt voor alle formaten kat. Hij is te koop in de kleuren bruin, zwart en antraciet. Gebruik je hem voor meerdere katten? Dan kan het zijn dat je de bak eronder wat vaker moet verschonen dan de aangeraden een keer per week. Qua prijs-kwaliteitverhouding is deze kattenbak zeker een aanrader voor jouw kattenhuishouden!

Verkrijgbaar bij:
PeeWee Kattenbak EcoTop Bekijk bij Bol

Voor de mensen met een smalle beurs heeft PeeWee de EcoTop kattenbak ontwikkeld. Deze lijkt qua uiterlijk het meeste op de reguliere kattenbak met een deksel. De klep is wel transparant, maar kan niet opengezet worden. Ook is het design minder fraai en zijn er maar twee varianten in kleur te krijgen. Uiteraard werkt het systeem wel hetzelfde en profiteer je dus gewoon van alle andere voordelen van de PeeWee kattenbakken. Dit pakket bevat een kattenbak met koolstoffilter tegen nare luchtjes, en een schepje.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.