Beste Purina One brokken 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Een juiste voeding is erg belangrijk voor de algemene gezondheid van jouw kat. Het helpt hem een gezond en fit leven te leiden, waarin hij lekker kan rennen, spelen en kroelen met jou! Purina One kattenbrokken zijn speciaal ontwikkeld door voedingsdeskundigen en dierenartsen om je kat te ondersteunen in de behoeften die bij elke fase van zijn leven en bij elke levensstijl passen. Hierdoor zal je kat een gezonde eetlust houden, zich vitaal en energiek voelen en een goede spijsvertering behouden. Zichtbare gezondheid van je kat begint vanbinnen, dus met Purina One kattenbrokken!

Beste reviews Purina ONE Senior

Merk: Purina One
Eindoordeel: 9.9/10
Bekijk prijzen

Met de smakelijke combinatie kip en volkoren granen scoort deze kattenvoeding hoog bij zijn gebruikers! Zelfs de meest kieskeurige kat smikkelt zijn voerbakje helemaal leeg. Ze zijn ideaal voor de oudere kat vanwege de uitgebalanceerde formule aan voedingsstoffen. Ook zijn ze niet te hard, dus ideaal voor het oudere kattengebit. De verpakking van 1,5 kg zorgt ervoor dat jouw senior kat altijd verse brokjes op het menu heeft. En door er drie tegelijk te bestellen profiteer je ook nog eens van voordeel.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Purina ONE Senior

Merk: Purina One
Eindoordeel: 9.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 16,00

Voor jouw ouder wordende kattenmaatje heeft Purina One een speciale senior voeding ontwikkeld. Deze bevat maar liefst 24 soorten vitamines en mineralen om de vitale functies te helpen ondersteunen en het lichaam te beschermen. Tevens helpen deze brokjes het behoud van een gezond gewicht en dus een goede belasting op de gewrichten. Dit zorgt voor een gezonde, fitte kat die volop van zijn oude dag kan gaan genieten!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Purina ONE Adult

Merk: Purina One
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,49

De Bifensis variant van Purina One brokjes heeft een unieke nutritionele formule. Ze bevatten namelijk heilzame functionele bacteriën die pas in de darmen van je kat actief worden. Hier versterken ze de darmflora en zorgen ze ervoor dat de natuurlijke afweer van het dier van binnenuit versterkt wordt. Hoe bijzonder is dat? Geschikt voor de volwassen outdoor kat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Purina ONE Sterilcat Adult

Merk: Purina One
Eindoordeel: 8.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,46

Heb je een gesteriliseerde of gecastreerde kat, is deze voeding een uitkomst. Het zorgt door de combinatie van uitgebalanceerde voedingsstoffen en mineralen voor een gezonde stofwisseling en gaat overgewicht tegen. Hierdoor zijn de brokjes ook geschikt voor de indoor kat. De handige zak van 6 kg kan dus gebruikt worden voor alle volwassen katten in het gezin. Te krijgen in de smaken kip en rund.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Purina One 800G Bifensis Junior

Merk: Purina One
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen

Leg de perfecte basis voor jouw opgroeiende katje met de Purina One junior. Deze brokjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen die hard nodig zijn voor de ontwikkeling van spieren, botten en hersenen. En dan heeft hij ook nog genoeg energie over om heerlijk te spelen en te ontwikkelen. Een krokante maaltijd met alle voedingsstoffen om gezond op te groeien.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van purina one brokken

Hoe kies je de beste Purina One brokken voor je kat?

Er zijn zoveel verschillende soorten kattenvoer. Hoe kies je nu de voeding die het beste bij jouw kat past? We helpen je hier bij het maken van een keuze.

Purina One brokken

Levensfasen

Een belangrijke factor in het maken van een keuze voor jouw kat is de levensfase waarin je dier zich bevindt. Purina One hanteert de volgende levensfasen:

Kittens en junior katten

In deze fase van hun leven hebben jonge katten een grote voedingsbehoefte. Ze groeien erg hard en ontwikkelen zich snel. De junior voeding van Purina One is hier volledig op afgestemd. Het bevat bijvoorbeeld DHA, een voedingsstof die ook voor komt in moedermelk en die de ontwikkeling van de hersenen en de ogen stimuleert. Hoge doseringen eiwitten, mineralen en vitaminen helpen de ontwikkeling van een gezond skelet en spieren. Met Purina One junior groeit je jonge katje sterk en gezond op.

Adult

Een volwassen kat (1 tot 7 jaar) groeit natuurlijk niet meer. Waar de adult lijn op is gericht, is het behoud van een gezond gebit, gezonde urinewegen en een gezonde huid en vacht. Door toegevoegde mineralen, vitaminen, vetzuren en zink helpt Purina One je volwassen kat hierbij. Tevens zorgt de voeding voor genoeg energie en levenslust zodat jouw huistijger zich lekker kan uitleven.

Senior

Vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar is je kat een senior. Het ouderdomsproces veroorzaakt veranderingen in het lichaam van je oudere kat die zijn vitale functies kunnen beïnvloeden. Dit betekent dat ook zijn voedingsbehoefte langzaam maar zeker verandert. De seniorvoeding van Purina One is speciaal samengesteld met vitaminen en mineralen om de vitale functies van je kat te ondersteunen, het lichaam te beschermen en gezonde botten te behouden.

Verschillende soorten verpakkingen zorgen ervoor dat de brokjes voor jouw kat altijd vers en knapperig zijn.

Type kat

Naast deze levensfasen kan je rekening houden met het type kat dat je hebt. Is jouw kat een dier wat graag binnen blijft? Liever op de vensterbank ligt in plaats van door de tuin en struiken rondzwerft? Of misschien kán jouw kat niet naar buiten omdat je op een appartement woont of houd je je kat bewust binnen? We spreken dan van een ‘indoor kat’. Deze katten verbruiken ook energie, maar over het algemeen een stuk minder dan de katten die regelmatig buiten komen, de ‘outdoor katten’. Purina One houdt rekening met deze verschillende types. Kies voor jouw indoor kat Purina One Indoor Formula, brokjes die speciaal ontworpen zijn door dierenartsen en voedingsdeskundigen voor katten die veel binnen leven. Deze katten wassen zich vaak intensiever waardoor ze sneller last kunnen krijgen van haarballen. Ook zijn ze vatbaarder voor ongewenste toename van het gewicht. De Indoor Formula heeft specifieke ingrediënten die zijn aangepast op de behoeftes van binnenkatten en helpen de vorming van haarballen te verminderen.

Speciale behoeften

Als laatste is het goed te bekijken welke speciale behoeften jouw kat heeft.

  • Sensitive. Heeft je kat een gevoelige spijsvertering? De ingrediënten van de sensitive voeding worden gemakkelijk opgenomen in het spijsverteringsstelsel, waardoor verteerbaarheid en een stevige ontlasting worden bevorderd. De voeding wordt goed geaccepteerd, ook door de kieskeurige eters. Door de toevoeging van geselecteerde eiwitbronnen wordt de voedsel tolerantie bevorderd.
  • Gesteriliseerd. Castratie en sterilisatie leidt tot hormonale veranderingen die invloed kunnen hebben op de stofwisseling van je kat. Dit kan leiden tot ongewenste toename van het gewicht en problemen met de urinewegen. Sterilcat van Purina One heeft een aangepast voedingsstoffen profiel speciaal voor gecastreerde en gesteriliseerde katten. Het helpt spiermassa op te bouwen en het gewicht onder controle te houden. Uitgebalanceerde mineralen helpen de urinewegen gezond te houden.
  • Urinary Care. Speciaal voor de gezonde volwassen katten is er de Urinary Care formule. Deze voeding bevat omega-3 vetzuren die de urinewegen helpen beschermen tegen ontstekingen. Tevens helpen toegevoegde mineralen het ph-gehalte van de urinewegen constant te houden.

Deze soorten Purina One kattenbrokken zijn er

Bifensis

De Bifensis formule zorgt voor een dubbele afweer van binnenuit. In deze brokjes zitten met hitte bewerkte lactobacillen en omega-6 vetzuren. Deze komen vrij zodra de voeding in de darmen aankomt. Hier stimuleren ze het immuunsysteem om antilichamen af te scheiden. Deze aanmaak van antilichamen geeft het lichaam een natuurlijke afweer tegen infecties en spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van een gezonde darmflora. Tevens zorgen de omega-6 vetzuren voor een gezonde huid en stralende vacht.

DualNature

Deze natuurlijke kattenvoeding bevat spirulina of cranberry. Spirulina is een groene alg die de eigenschap heeft als antioxidant te functioneren. Dit betekent dat het immuunsysteem van je kat extra ondersteund wordt. Cranberry staat bekend om het hoge gehalte aan voedingsstoffen en ook weer de antioxidanten. De brokjes zijn afwisselend knapperig en zacht met de smaken kip en rund.

Natvoeding

Combineer de droge brokjes met natvoeding en zorg voor extra hydratatie. Handig voor katten die weinig drinken of oudere katten die meer vocht nodig hebben.

Eindconclusie: purina one brokken

Zoals je leest is er voor elke kat een geschikte soort voeding te vinden. Let hierbij eerst op de leeftijd van je kat. Bekijk zijn levensstijl en specifieke behoeften en pas daar de voeding op aan. Het bijzondere van Purina One kattenbrokken is dat er gebruik is gemaakt van de natuur. Door de toevoeging van spirulina en cranberry wordt de natuurlijke afweer tegen bacteriën en virussen van binnenuit versterkt. En dit merk je aan een energieke, vrolijke kat met een glanzende vacht en goede ontlasting. De brokjes zijn smakelijk en worden goed geaccepteerd. Kies je voor Purina One kattenbrokken, kies je voor een gezonde kat. Nu en in de toekomst!

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *