Beste Reismand 2024

Door: Jasper
Laatste update: 25 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Eens in de zeven kattenlevens is het zo ver: je kat gaat voor het eerst op reis. Dat kan meerdere redenen hebben: je aaibare huisgenoot moet naar de dierenarts voor controle of omdat hij ergens last van heeft. Of je gaat zelf op reis en je brengt je kat naar een logeeradres of pension. Wat de reden ook is, je kat zal vervoerd moeten worden. Voor sommige katten zal dit geen problemen opleveren, maar voor het merendeel van de katten is reizen echt geen pretje. Een kat is een gewoontedier en houdt graag zelf de controle over iedere situatie. Nu zal hij in een reismand kat vervoerd worden, waardoor hij deze controle verliest. Bovendien komt hij ineens in aanraking met een andere omgeving, andere geuren, andere geluiden… Een ervaring die de volgende reis niet eenvoudiger zal maken!

Beste reviews Imac Reismand Linus

Merk: Imac
Eindoordeel: 8.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 28,70

De Imac Linus reismand is een fijne stevige transportbox om jouw kat eenvoudig te vervoeren. De reismand is gemaakt van kunststof en heeft een deurtje van metalen tralies. Het deurtje kan ook in zijn geheel verwijderd worden. Dat kan handig zijn als jouw kat niet geheel vrijwillig het mandje in wil. Daarnaast kun je de bovenkant ook openen (zoals een cabrio) om op die manier bij jouw kat te kunnen. Aan de bovenkant en de achterkant zitten bovendien extra ventilatiegaten. Door het stevige handvat aan de bovenkant is de Imac reismand is eenvoudig te tillen en te verplaatsen. In meerdere kleuren verkrijgbaar. Afmetingen: buitenmaat: 50x32x34,5 cm, binnenmaat: 43x30x31 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Ferplast Atlas Slovenie

Merk: Ferplast
Eindoordeel: 8.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 28,40

De Ferplast Atlas Slovenie is een stevige, veilige reismand voor een redelijke prijs. Deze transportbox is gemaakt volgens de IATA-normen en ook geschikt voor luchtvaart (dit kan per luchthaven verschillen). Het ontwerp is licht en praktisch. Groot genoeg voor grotere katten of twee kleintjes. Max. draaggewicht 8 kg. Stevig, compact en stabiel. Voorzien van ergonomische handgreep. Deurtje is van duurzaam gegalvaniseerd materiaal. Veilig veerslot. Eenvoudig te openen en sluiten, dus ideaal voor een bezoek aan de dierenarts. Optimale ventilatie en openingen waar je kat doorheen kan kijken. Makkelijk schoon te maken. Eenvoudig uit elkaar te halen om op te bergen. Afmetingen: 58 x 37 x 32 cm

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Savic – Benche – Trotter

Merk: Savic
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 19,98

Vervoer je kat in de robuuste en stevige reismand Savic Bench Trotter. Deze lichtgewicht en zeer duurzame reismand heeft een ruime en stevige kooideur voor makkelijke toegang. Dankzij het stevige handvat aan de bovenzijde is de transportbox eenvoudig mee te nemen. Voldoet aan de regels van de International Air Transport Association (IATA). Natuurlijk ook geschikt voor een bezoekje aan de dierenarts met de auto of trein. Door het metalen deurtje aan de voorkant en de ventilatie-openingen aan de zijkanten krijgt je kat voldoende frisse lucht. Bovendien kan hij hier doorheen kijken om te zien wat er gebeurt. Leverbaar in diverse kleuren. Afmeting 46 x 33 x 31 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Ferplast Atlas 30 Met Kussen

Merk: Ferplast
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 48,20

Vervoer je kat veilig een eenvoudig met de Ferplast Atlas. Dit is een fijne reismand die ook geschikt is voor grote katten. Dankzij de stevige handgreep eenvoudig te dragen. Deze reismand kan gebruikt worden in de meest gebruikelijke transportmiddelen (auto, trein, schip, vliegtuig). De robuuste reismand kan veilig afgesloten worden met het bevestigingssysteem met clips aan de zijkanten. De reismand heeft ook ventilatieroosters aan de zijkant die zorgen voor voldoende ventilatie in de reismand. Ook bevat deze reisbox een stevig metalen deurtje, waar je kat doorheen kan kijken. Drinkbak en kussen zijn inbegrepen. Afmeting: 60 x 40 x 38 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Trixie Reismand

Merk: Trixie
Eindoordeel: 9.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 33,11

De handige Trixie opvouwbare bench is de ideale verblijfpaats voor thuis, op reis of tijdens tentoonstellingen. Deze handige lichtgewicht reismand is gemaakt van polyester. De reismand is snel en eenvoudig op te vouwen. De deur met ritssluiting is volledig af te sluiten. De afsluitbare gaas-inzetstukjes zorgen voor voldoende ventilatie. Bodem is bekleed met fleece voor meer comfort. Gemakkelijk stevig vast te zetten dankzij de lussen en haringen. Inclusief handige transporttas. Bevat 3 zijvakken om spullen op te bergen. Eenvoudig te reinigen door af te nemen met een vochtige doek. Opvouwbaar en dus goed op te bergen. Kleur: blauw. Afmeting: 45x45x64 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Reismand voor katten

Waarom een reismand voor je kat?

Zoals gezegd is het reizen met een kat doorgaans geen feest. Het is in geen geval geen goed idee om je kat ‘los’op schoot te houden. Hij kan van allerlei geluiden en bewegingen schrikken en de benen (of poten) nemen! Ook een normale tas of doos is niet geschikt voor het vervoer van jouw kat. Een kat met stress zal er alles aan doen om te ontsnappen, en dat is niet handig als je zelf achter het stuur zit.
Daarom is een reismand  voor je kat de ideale oplossing om jouw kat te vervoeren. Je kunt hem zo veilig verplaatsen, in de auto, op de fiets, in het vliegtuig of het openbaar vervoer.

Welke soorten reismanden zijn er?

Er zijn verschillende soorten reismanden verkrijgbaar. Reismanden moeten niet te zwaar zijn. Want niet alleen zet je de reismand even in de auto, je moet er ook nog een stuk(je) mee kunnen lopen. En het gewicht van jouw kat(ten) komt daar natuurlijk nog bij!

Reismand voor in de auto

Het merendeel van de katten reismanden is gemaakt van kunststof. Zo zijn ze niet te zwaar. Bovendien zijn de kunststof delen eenvoudig te reinigen. Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat jouw kat zo bang is dat hij een plasje doet onderweg. Of dat hij zo ziek of misselijk is dat hij gaat braken. En ben je bij de dierenarts geweest? Dan zijn er misschien ook nog allemaal nieuwe luchtjes in de reismand gekomen. Zorg dat je deze vieze luchtjes zo snel mogelijk weer schoonmaakt. Een kattenreismand van kunststof is dan  ideaal.

De katten reismanden zijn meestal voorzien van openingen aan de voor- en achterkant, om zo voldoende luchtcirculatie te garanderen. Ook hebben de meeste reismanden 1 of meerdere deurtjes waardoor de kat naar binnen kan. Van sommige manden kan de hele bovenkant verwijderd worden.

De reismanden voor in de auto zijn voorzien van een handige handgreep aan de bovenzijde zodat je hem makkelijk uit de auto kunt tillen.

Opvouwbare reismand voor je kat

Dit type reismand kun je na gebruik weer eenvoudig opvouwen en opbergen. Hiermee bespaar je ruimte. De opvouwbare reismanden zijn doorgaans van polyester en daardoor licht van gewicht, gemakkelijk te vervoeren en schoon te maken. Polyester reismanden zijn voorzien van gaasstukjes die zorgen voor goede ventilatie. En zo kan jouw kat ook nog naar buiten loeren als hij dat wil.
Deze reismanden zijn vaak eenvoudig open te ritsen en voorzien van een stevige bodem.

En ga je met jouw kat naar shows? Dan zijn er zelfs systemen die je kunt uitvouwen tot bench. Dankzij bijgeleverde haringen kun je de bench gemakkelijk overal stevig vastzetten, zodat je er ook buiten gebruik van kunt maken.

Hoe krijg je jouw kat in de reismand?

Opeens wordt je opgetild en in een heel klein hokje geduwd. Eigenlijk weet je niet wat er gebeurt en wordt je overspoeld door geuren en andere vreemde indrukken. Dit ervaart jouw kat doorgaans als hij in een reismand gestopt wordt. Dit zal hem waarschijnlijk niet snel een tweede keer overkomen. De volgende keer zet jouw kat zijn poten in alle vier de windrichtingen om te voorkomen dat hij door het luikje van de reismand past. Misschien zet hij zelfs zijn tanden wel ergens in. Jouw kat is dan op oorlogspad; zie hem dan maar in zijn reismand te krijgen.

Er zijn wel manieren om je kat een fijnere ervaring mee te geven:

 1. Laat jouw kat van tevoren aan de reismand wennen
  Zet de katten reismand al een paar dagen van te voren in de kamer. Zet de mand open of haal de bovenkant eraf. Zorg dat de reismand goed schoon is en geen vieze luchtjes bevat. En leg dan een fijn dekentje in de mand. Leg ook elke dag wat lekkers in de mand.
  Hopelijk ontdekt jouw kat dit fijne plekje en gaat hij er in liggen.
  Probeer dan na een aantal dagen of het lukt om de bovenkant erop te zetten en het deurtje dicht te doen.
 2. Wen jouw kat spelenderwijs aan de reismand.
  Laat jouw kat zich niet verleiden met iets lekkers in de mand? Probeer het dan eens met een laserlampje of zaklampje. Misschien kun je je kat op deze manier in de mand lokken.
 3. Voorzichtig oppakken
  Niet gelukt om de kat in de reismand   te krijgen?
  Dan zul je hem toch moeten vangen. Doe dit bij voorkeur niet als hij ligt te slapen, want dan zal hij schrikken. In zijn nekvel pakken is ook geen goed idee. Til je kat voorzichtig op onder ‘zijn oksels” en ondersteun eventueel zijn pootjes. Zet jouw kat met zijn achterpoten het eerst in de mand. Op die manier kan hij zich minder schrap zetten. Leg eventueel een dekentje over de mand. Dan is het in de reismand wat donkerder. Jouw kat voelt zich dan wat veiliger.

Veilig reizen met katten

Met kattenreismanden kan je katten en andere huisdieren veilig vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of naar de dierenarts moet. We geven je tips hoe je dit op een goede manier kan doen, zodat jij en je kat er zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Allereerst is het belangrijk welk middel je gebruikt om je dier te vervoeren. Ga je met de fiets, de auto, trein of het vliegtuig? Er zijn veel verschillende soorten vervoersboxen te vinden. Neem je je dier mee op de fiets dan is het belangrijk dat de mand achterop de fiets kan zodat jij je handen aan het stuur kan houden. Deze manier van vervoeren heeft echter niet onze voorkeur. Je kat is erg kwetsbaar achterop. Bovendien kunnen de indrukken die hij buiten op doet heel heftig zijn. Ga enkel met je kat fietsen wanneer je zeker weet dat hij gewend is aan het verkeer en het achterop vervoerd worden.

Vervoer je je kat in de auto dan voldoet een stevige draagtas of reismand. Probeer de vervoersbox vast te maken aan de gordel zodat deze niet kan gaan schuiven.

Moet je verder reizen en ga je met de trein dan is de Ferplast of Savic draagmand of draagtas een prima aankoop. Zet de mand liefst op een stoel. Wanneer je kat op de grond moet zitten kan dit hem extra stress opleveren. Heb je een huisdier dat snel op zijn gemak is kan je een mand met een opening aan de bovenkant aanschaffen. Zo kan je kat tijdens de rit even zijn hals strekken en buiten kijken. Doe dit alléén als je dier dit gewend is. Een angstige kat zal er op deze manier zeker vandoor gaan.

Voor het vliegtuig gelden speciale regels rondom het vervoer van katten. De bench, reismand of draagtas moet voldoen aan de voorwaarden van de International Air Transport Association (IATA) of de luchtvaartmaatschappij zelf. Manden die hieraan voldoen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Check dit voordat je een vervoersbox aanschaft.

Eindconclusie: Reismand voor katten

Hopelijk lukt het je om jouw kat zonder veel problemen, kleerscheuren en littekens in de reismand te krijgen. Kies in ieder geval voor een handige reismand die past bij jouw kat en zorg dat hij er comfortabel in kan reizen. De kattenreismand is er in verschillende formaten, afmetingen, gewichten, merken, prijsklassen en kleuren. Wij wensen je succes en een goede reis! Lees ook onze tekst over de katten draagtas 

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *