Beste zelfreinigende kattenbak 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Een kat in huis hebben is hartstikke gezellig. Je hebt altijd jouw lieve dier in de buurt om te knuffelen en bovendien is het gewoon fijn om een dier in de buurt te hebben. Maar katten moeten natuurlijk ook goed verzorgd worden. Bijvoorbeeld met een zelfreinigende kattenbak. Ook jouw kat moet af en toe zijn behoefte doen. Als jij geen buitenkat hebt en jouw dier voornamelijk binnen woont, dan moet je dat probleem dus oplossen met een kattenbak. Een kattenbak schoonmaken is echter niet de leukste klus. Daarom is de zelfreinigende kattenbak uitgevonden: om jou het leven gemakkelijker te maken!

PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket Bekijk bij Bol

De PeeWee kattenbak is een volledig gesloten bak. De bak wordt geleverd met kattenbakschep, koolstoffilter en een zak kattenkorrels. Deze kattenbak is gemakkelijk te verschonen. Wanneer de kat plast, verdwijnt het grootste deel daarvan via het rooster in de onderbak. De rest wordt geabsorbeerd door de speciale korrels die worden meegeleverd. Deze korrels vallen uiteen in zaagsel. Gezien de kat vaak graaft in de bak, valt het vuile zaagsel uiteindelijk van de bovenbak door het rooster in de onderbak. Zo kun jij gemakkelijk de kattenbak verschonen: haal de onderbak eruit en maak deze schoon. Door dit systeem blijven de pootjes van je kat schoon. De bak is bovendien milieuvriendelijk en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen! Onze lijst van de beste houtkorrels kattenbakken heeft meer geweldige producten zoals deze

Peewee EcoMinor Kattenbak Bekijk bij Bol

Een van de meest populaire kattenbakken is de PeeWee EcoMinor. Deze stevige, open kattenbak heeft een gangbare grootte en past daardoor op veel plekken in je huis. De bak is gemakkelijk schoon te maken en bestaat uit twee delen: een onderbak en een bovenbak. De bovenbak bestaat uit een rooster waardoor de korrels worden gefilterd wanneer de kat zijn behoefte doet. Deze bak is niet automatisch, maar wordt wel geleverd met een schepje en een zak korrels. Zo kun je de kattenbak dus direct gereed maken voor je dier. Op ons overzicht van de beste kattenmanden vind je meer producten zoals deze

Verkrijgbaar bij:
Moderna Lift To Sift - Kattenbak Met Zeefsysteem Bekijk bij Bol

Deze open kattenbak heeft een fraai design en is daarom zeer populair. Maar de bak heeft nog meer te bieden. De Moderna Lift To Sift heeft een zeer handig systeem als het gaat om het reinigen. In de kattenbak zit een dubbele bodem. Deze bestaat uit de bak waar jouw kat zijn behoefte op doet – dit is een soort zeef – en een onderste bak. Wanneer je de kattenbak verschoont, til je de bovenste bak eruit. Het schone kattengrit valt dan in de onderste bak. De uitwerpselen van het dier blijven in de zeef liggen. Zo kun je de kattenbak dus gemakkelijk schoonmaken.

Verkrijgbaar bij:
Scoopfree Ultra Zelfreinigende Kattenbak L Bekijk bij Bol

Wil jij minimale moeite doen om de kattenbak te verschonen? Dan is de ScoopFree Ultra perfect voor jou en je dier. Deze kattenbak houdt zichzelf schoon. Hij ruimt volledig automatisch alle uitwerpselen van je kat op, direct wanneer hij zijn behoefte heeft gedaan. Je hoeft dus niet meer in het grind te scheppen. Daar komt dan ook de naam vandaan. Geurtjes zijn minimaal dankzij de silica kristallen, en je hoeft niet meer met je handen in het vieze hok. In een lade onderin de bak worden uitwerpselen verzameld. Deze lade kun je wegwerpen en vervangen.

Verkrijgbaar bij:
Petsafe simply clean zelfreinigende kattenbak Bekijk bij Bol

Veilig voor je dier, prettig voor jou: de zelfreinigende kattenbak van Petsafe maakt zichzelf schoon dankzij innovatieve technieken. De kattenbak heeft een geluidloos, langzaam bewegend draaisysteem dat een volledige rotatie maakt in anderhalf uur. In deze tijd wordt de kattenbak gezeefd en wordt de ontlasting afgevoerd naar een afgesloten compartiment. Jij en je kat hebben dus minder last van de heftige geur in de bak. Daarnaast zit er een koolfilter in de bak, waardoor geuren nog minder opvallen. Telkens weer heeft de kat een schone kattenbak tot zijn beschikking.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.