Beste Dieetvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Is jouw kat te zwaar of heeft hij een ander gezondheidsprobleem? Dan kan dieetvoer voor je kat helpen. Door dieetvoer krijgt je kat een goede hoeveelheid calorieën binnen, samen met de juiste voedingsstoffen. Dieetvoeding is verkrijgbaar voor allerlei gezondheidsproblemen bij katten. Denk aan bijvoorbeeld overgewicht, blaasgruis, diabetes, leverproblemen en nierziekten. Je kat kan flink opknappen met het juiste voer. Hierin is een grote keuze. Dit geldt met name als het gaat om dieetvoer voor een gezond gewicht. Wij helpen je op weg zodat je het goede voer koopt voor jouw kattenvriend(in)!

Beste reviews Royal Canin Satiety Weight Management – Kattenvoer – 6 kg

Merk: Royal Canin Veterinary Diet
Eindoordeel: 9.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 64,48

De naam van dit dieetvoer zegt het al: Royal Canin Satiety zorgt ervoor dat je kat sneller verzadigd is. Hij zal minder geneigd zijn om veel te eten. Zo kan je kat op een verantwoorde manier afvallen. Dit dieetvoer kat van Royal Canin wordt daarom veel door dierenartsen aangeraden.
Royal Canin Satiety weight management voer werkt het best als je je aan de aanbevolen porties houdt. Na enkele weken Satiety Weight Management zal je verschil zien.
Royal Canin staat bekend om de hoge kwaliteit en heerlijke smaak. Daarnaast bevat het bestanddelen van hoge kwaliteit, zodat jouw kattenvriend ook op andere vlakken gezond blijft.
Dit Royal Canin dieetvoer kat is verkrijgbaar in zaken van 1,5 kg en 6 kg.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Royal Canin Sensitivity Control – Kattenvoer – 3,5 kg

Merk: Royal Canin Veterinary Diet
Eindoordeel: 8.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 53,49

Royal Canin Sensitivity control dieetvoer biedt uitkomst voor katten met voedselallergie. Vaak zijn deze katten overgevoelig voor veelvoorkomende bestanddelen. Deze overgevoeligheid heeft bijvoorbeeld maagdarmklachten als gevolg. In het Sensitivity control voer zit een eiwit dat uit één specifieke bron komt. Dit verkleint de kans op voedselovergevoeligheid aanzienlijk. Daarom wordt Royal Canin Sensitivity Control vaak aanbevolen door dierenartsen!
Royal Canin staat bekend om haar lekkere smaak. Veel katten eten het voer van dit merk (ook dieetvoer) met plezier.

Deze zak van 1,5 kg is handig voor eigenaren van één kat met voedselallergie.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Royal Canin Diabetic – Kattenvoer – 1,5 kg

Merk: Royal Canin Veterinary Diet
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,97

Diabetes Mellitus komt ook voor bij katten. Net als bij mensen, is het belangrijk dat katten met diabetes een dieet volgen. Royal Canin Diabetic dieetvoer kat ondersteunt de bloedsuikerspiegel. Het voer zorgt er onder meer voor dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Het vermijden van hoge pieken in de bloedsuikerspiegel is belangrijk bij diabetes. Er ontstaan dan minder snel gezondheidscomplicaties.
Dit Royal Canin dieetvoer smaakt heerlijk, en bevat alle ingrediënten voor een gezond kattenleven. Deze voeding is verkrijgbaar in verpakkingen van 1,5 kg en 3,5 kg.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Royal Canin Sensitivity Control – Kattenvoer – 1,5 kg

Merk: Royal Canin Veterinary Diet
Eindoordeel: 8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,97

Sommige katten zijn overgevoelig voor de bestanddelen uit het meeste kattenvoer. Royal Canin Sensitivity Control voer kan dan een oplossing zijn. In dit smakelijke voer komen de eiwitten voor de kat uit slechts één specifieke bron. Dit is een ander eiwit dan in veel kattenvoer. Het eiwit verkleint de kans op overgevoeligheid bij je kat, waardoor ze zich weer beter zal voelen. Voedselovergevoeligheid kan maag – en darmklachten veroorzaken. Door aangepast voer te geven, zullen deze klachten verdwijnen.
Is je kat daarbij kritisch op wat hij eet? Royal Canin voer staat bekend om de lekkere smaak.
Deze verpakking van 3,5 kg is voordelig wanneer je meerdere katten hebt met voedselovergevoeligheid.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Hill’s Feline Mature Light Kip – 1.5 KG

Merk: Hill’s
Eindoordeel: 8.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 33,99

Met het Hill’s Science Plan Feline Light dieetvoer breng je je 7+ kattenvriend weer op een gezond gewicht. Daarnaast bevat het voer ingrediënten zoals L-carnitine (dit helpt om vet om te zetten in energie) en antioxidanten. Verder bevat het voer gevogelte en tonijn.
De smaak van Hill’s Science Plan is zoals je van een premium merk mag verwachten, bijzonder goed.

Qua voedingsstoffen en smaak gaat Hill’s nog net wat verder dan andere Premium merken. Het biedt gezonde maaltijden voor je kat, die optimaal zijn qua smaak.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van dieetvoer voor katten

Dieetvoer voor je kat: waar moet je op letten bij de aanschaf?

Als je dieetvoer voor je kat wilt kopen, merk je al snel er veel verschillende merken en varianten zijn. Door op het volgende te letten, wordt de keuze wat eenvoudiger:

–          Mag je kat gewoon wat afvallen, of heeft hij of zij serieus overgewicht?

–          Is de kat natvoer of droogvoer gewend? Bij sommige dieetvoeding heb je de keuze tussen een natte en droge variant.

–          Is jouw kat kieskeurig? Kies dan voor kattenvoer met een aangename smaak, of kijk of je vertrouwde merk verkrijgbaar is.

–          Hoe oud is de kat? Voor kittens en senior katten is er vaak speciaal voer verkrijgbaar.

–          Als je prijzig dieetvoer nodig hebt, kan het voordeliger zijn om de voeding in een grootverpakking aan te schaffen.

Dieetvoer kat

Als je kat een medisch probleem heeft, wordt de keuze in voer beperkter qua merken. Vaak wordt medisch dieetvoer namelijk aangeboden door de betere merken.

Verschillende soorten dieetvoer voor je kat

Om je op weg te helpen, bespreken we hier in het kort verschillend dieetvoer voor de kat. Je zal de volgende soorten veel tegenkomen:

–          Mild dieetvoer voor katten die gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

–          Medisch dieetvoer voor katers en poezen die flink overgewicht hebben.

–          Voeding om te ondersteunen bij andere medische problemen zoals blaasgruis, leverproblemen, tandproblemen, nieraandoeningen en gewrichtsklachten.

–          Dieetvoer voor katten met een voedingsintolerantie -, of allergie.

–          Voeding voor katten met huidproblemen

–          Overig dieetvoer, zoals voeding voor gestreste katten.  

Als je eenvoudig dieetvoer nodig hebt voor een gecastreerde kater, is de keuze erg ruim. Er zijn veel merken die ‘sterilised’ of ‘indoor’ voeding aanbieden.

Medisch dieetvoer voor je kat

Gespecialiseerd dieetvoer wordt veelal aangeboden door merken zoals Royal Canin en Prins. De kwaliteit en smaak van deze merken zijn uitstekend. Je kunt hierbij denken aan voeding voor katten met diabetes, gewrichtsproblemen, leveraandoeningen en voedselintoleranties.


Dieetvoer voor katten met duidelijk overgewicht

Als je kat overgewicht heeft, zal je zijn ribben niet, of moeilijk voelen. Vaak hebben te zware katten daarnaast een flinke buik. Het is belangrijk om je kat in dit geval medisch dieetvoer te bieden. Dit helpt met afvallen en voorkomt dat de kat zwaarder wordt. Onder meer Royal Canin heeft dit in het assortiment.

Als de kat te zwaar blijft, neemt het risico op gezondheidsproblemen flink toe. Het is dus belangrijk om hier iets aan te doen.

 

Hierom is goed dieetvoer voor je kat belangrijk.

Zoals je hierboven las, zijn er verschillende redenen waarom je kat dieetvoer nodig kan hebben. De belangrijkste redenen om aangepast voer te geven zijn:

–          Je kat komt niet buiten en beweegt niet zoveel.

–          Jouw kater of poes komt wat sneller aan na castratie of sterilisatie.

–          Je merkt dat je kat flink te zwaar is

–          De kat heeft een ernstig medisch probleem zoals blaasgruis, leverfalen, stijve gewrichten of diabetes.

Bij binnenkatten of gecastreerde katten is er weinig aan de hand. Met eenvoudig dieetvoer kan je er al voor zorgen dat binnenkatjes gezond, en op gewicht blijven.

Bij een obese kat, of een kat met een aandoening, is aangepast voer essentieel. In zulk dieetvoer zitten voedingsstoffen die de gezondheid actief te verbeteren. Zo kan je maatje weer echt kat zijn en lekker spelen of luieren! 

Overige tips dieetvoeding voor je kat

Ga met een kat die erg zwaar is of niet gezond lijkt, altijd naar de dierenarts. Hierbij kan je gerust op je gevoel af gaan: lijkt je kat suf of ongelukkig, dan klopt er iets niet. Een dierenarts kan je advies geven over de dieetvoeding die je kat nodig heeft. Wees gerust, want je kunt dit vrijwel altijd (online) kopen!

De onderstaande tips kunnen helpen om alles uit het dieetvoer kat te halen:

–          Is je kat een echte luiwammes? Daag hem uit met een leuk speeltje zoals een kattenhengel of laserlampje.

–          Dieetvoer werkt het beste als je je kat geen (ongezonde) tussendoortjes geeft.

–          Voer je kat op regelmatige tijden.

–          Is je kat een echte veelvraat, zwicht hier dan niet voor. Door de kat extraatjes te blijven geven, zal hij of zij niet afvallen.

–          Zorg voor voldoende speelmogelijkheden voor de kat zoals een krabpaal.

–    Voor gulzige katten kan een voerpuzzel prettig zijn. Dit biedt uitdaging en zo eten ze minder gulzig.

Veel mensen hebben meerdere katten. Hoe pak je dit aan als één van de twee medisch dieetvoer krijgt? We raden aan om dit te overleggen met de dierenarts. Sommige dieetvoeding kan je prima geven aan een kat die gezond is.


Eindconclusie: dieetvoer voor katten

Om je nog beter te helpen bij je keuze doen we vijf suggesties voor dieetvoer voor je van goede kwaliteit.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *