Beste Ebi krabpaal 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Een krabpaal mag eigenlijk in geen enkel katten huishouden meer ontbreken. Het krabben met de nagels is voor onze huiskatten natuurlijk gedrag wat ze moeten blijven uitoefenen om gelukkig te zijn. De Ebi krabpaal heeft een zeer uitgebreid assortiment en biedt naast krabplanken ook verstopplaatsen en uitkijkposten. Tevens helpt het de nagels van je kat te onderhouden en zorgt hij voor uren speelplezier. Wist je trouwens dat een krabpaal ook stress reduceert bij katten? Redenen genoeg om een Ebi krabpaal aan te schaffen! We helpen je bij het maken van een keuze voor een goede krabpaal.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Ebi Classic Eco Highpost – Krabpaal – Grijs – 40 x 40 x 90 cm

Merk: Trixie
Eindoordeel: 8.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,38

Katten zijn er dol op om hun nagels in deze robuuste paal te zetten. Deze eenvoudige maar stevige krabpaal doet precies waar hij voor gemaakt is. Het pluche gecombineerd met sisal touw nodigt elke kat uit tot krabben, kroelen en spelen. De hoogte van 90 centimeter is ideaal om aan te gaan hangen, zelfs voor een grotere kat. Zet hem naast je bank en je kat zal liever haar nagels in de krabpaal zetten dan in de bankleuning.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Deze krabpaal is eenvoudig van model, maar heeft alles in huis wat je kat nodig heeft. Door de smalle opzet, slechts 48 bij 48 centimeter, past dit meubel ook in een kleinere ruimte, bijvoorbeeld de hal of kleine woonkamer. De hoogte van 114 centimeter nodigt erg uit tot klimmen en klauteren. De diverse speelballetjes maken dat je kat er geen genoeg van kan krijgen. Een lekker zacht plateau bovenop om de boel in de gaten te houden maakt deze krabpaal af. Voor de wat schuwere katten is er een zacht slaaphuisje aanwezig.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Ebi Harmony Natural – Krabpaal – Beige – 38 x 38 x 64 cm

Merk: Ebi
Eindoordeel: 8.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,90

Heb je een wat kleinere kat, dan is deze krabpaal, gemaakt van natuurlijke materialen een uitkomst. De paal is gemaakt van natuursisal, waterhyacint bladeren en pluche. Drie materialen waar veel katten dol op zijn. De reviews zijn lovend, vooral de lage prijs wordt gewaardeerd. Maar ook het feit dat deze paal met neutrale kleur in elk interieur past. Zoek je een veilige, milieuvriendelijke oplossing voor het krabben van je kat, stop dan maar met zoeken!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Ebi Classic Eco Palazzo – Krabpaal – Grijs – 30 x 30 x 90 cm

Merk: Ebi
Eindoordeel: 8.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 46,00

Zacht, chique en toch eenvoudig en goedkoop. Dat zijn de kenmerken van deze Ebi Palazzo krabpaal. Hij is te krijgen in de mooie kleuren lichtgrijs, beige en zwart en heeft een fijn formaat van 30 bij 30 centimeter en 90 centimeter hoog. Hierdoor past hij mooi in elk interieur. Dat veel katten er niet vanaf kunnen blijven blijkt wel uit de vele goed reviews. Voor een groter ras zoals een Maine Coon is dit meubel iets te klein.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Ebi Classic-Eco Loona Krabpaal – Beige – 40 x 40 x 135 cm

Merk: Ebi
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 89,99

Deze speelse Ebi krabpaal heeft een bijzonder design, waardoor hij in elke hoek van de kamer goed staat. Op de onderste laag kan jouw speelse kat op zijn rug lekker krabbelen aan de palen, of liggend genieten van het pluche. Heb je vloerverwarming in huis? Dan zal je kat deze warme, onderste laag nog meer waarderen. Het huisje en het speelballetje maken dat deze paal geschikt is voor elk type kat. Let er wel op dat je een krabmeubel altijd op een plek zet waar je kat graag vertoeft. Anders zal hij er misschien geen gebruik van maken.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Ebi krabpalen

Waarom je kat een krabpaal nodig heeft

Zoals al eerder gezegd is het krabben met de nagels voor onze huiskatten een noodzakelijk, natuurlijk gedrag. Voor veel kattenbaasjes helaas een noodzakelijk kwaad, omdat onze katten geen verschil maken tussen de tafelpoot, de bank of het behang. Het gedrag moet uitgeoefend kunnen worden. Hier zijn verschillende redenen voor. Veel mensen denken dat het enkel nodig is om de nagels kort en scherp te houden. Dit is inderdaad een van de redenen. Maar wanneer dit de enige reden zou zijn dan zou dit gedrag door het knippen van de nagels opgelost moeten zijn. Het krabben is ook een communicatiemiddel. Het helpt je kat met het afbakenen van zijn territorium, doordat er geurkliertjes onder de pootjes zitten. Ook is het krabben een manier om stress af te laten vloeien. En verder…een kat gebruikt zijn nagels gewoon graag. Het is in de natuur een belangrijk wapen in zijn zoektocht naar een prooi. Daarom is het onmogelijk dit (ongewenste) krabgedrag de kop in te drukken. Het hoort bij onze huistijgers. Daarom kan je het krabben beter niet afstraffen, maar in goede banen leiden door een Ebi krabpaal voor je dier aan te schaffen.

Wat maakt een Ebi krabpaal zo bijzonder?

Een Ebi krabpaal is geen gewone krabpaal. Het merk Ebi (Europet Bernina International) bestaat al sinds 1873. Zij maken dus al bijna anderhalve eeuw producten voor huisdieren. Ze hebben zich toegelegd op het ontwerp van producten die perfect in het interieur passen terwijl ze hun doel niet uit het oog verliezen: de functionaliteit en aantrekkelijkheid voor je kat. Dat zie je terug in de Ebi krabpalen. Het zijn stevige, mooie, duurzame krabpalen waar je kat zich zeker nog jaren mee zal vermaken.

Verschillende soorten en maten

Uiteraard zijn de krabpalen in veel verschillende soorten, vormen en maten te krijgen. Van eenvoudige modellen tot zeer uitgebreide meubelen. Ebi is hierin erg creatief. Welke paal of meubel voor jou en jouw dier geschikt is hangt af van jullie wensen en voorkeuren. Denk hierbij aan een simpele paal waar enkel aan gekrabt kan worden, zodat jouw geliefde krabber voortaan de bankleuning met rust laat. Speelt je kat ook graag? Kies dan voor een paal met daaraan een speeltje aan een touwtje. Deze eenvoudige paal is ook ideaal als je wat kleiner woont, of een klein budget hebt en toch in de behoeftes van je kat wil voorzien.

Wanneer je meer katten óf meer ruimte in huis hebt kan je een beter een krabmeubel aanschaffen. Deze is groter en biedt verschillende mogelijkheden tot spelen, slapen en schuilen. Sommige krabpalen lopen zelfs door tot aan het plafond! Er wordt hierbij ingespeeld op de behoefte van veel katten om een hoog plekje in huis te hebben zodat ze de boel goed in de gaten te kunnen houden.

Welke Ebi krabpaal past bij mijn kat?

Elke kat is anders en heeft zijn eigen wil. Het is dan ook slim je kat eens goed te observeren, alvorens een krabpaal te kopen. Krabt je kat graag horizontaal of verticaal? Een kat die graag aan de mat krabt is een horizontale krabber. Krabt hij graag aan de bankleuning, dan is het een verticale krabber. Dit kan je in de krabpaal terug laten komen door voor een verticale krabhelling of paal te kiezen, of voor een horizontale krabplank. Sommige meubelen hebben beiden geïntegreerd. Heb je een krabpaal gekocht en wil je kat er niet aan krabben? Je kan dan een los krabplankje aanschaffen en deze naar wens, horizontaal of verticaal aan de krabpaal binden.

Vooral voor de verticale krabbers is de hoogte van de krabpaal van belang. Je dier moet zich volledig kunnen uitstrekken aan de paal. Zo ver dat hij er languit aan kan hangen. Vooral bij grotere kattenrassen moet je hier rekening mee houden. Deze lengtemaat is best belangrijk, omdat het eraan hangen meteen ook ontspannend werkt. Kies voor een zwaarder model als je kat dit graag doet, zodat de paal niet om kan vallen.

Het gedrag van je kat speelt natuurlijk ook mee in het maken van een keuze voor een krabpaal. Is je kat dol op klimmen en ontdekken, kies dan een meubel met verschillende plateau’s. Zo kan je kat steeds hoger klimmen en spelen. Verstop steeds nieuwe speeltjes op elke verdieping om het spannend te houden. Trekt je kat zich graag terug, of vind hij sommige situaties spannend? Kies dan voor een meubel met dichte huisjes waar hij zich kan verstoppen en zich veilig voelt. Voor de luie kat is er de krabpaal met een hangmat. Na het spelen in een warm mandje in het krabmeubel eindigen, wat wil je kat nog meer?

Eindconclusie: Ebi krabpalen

Een krabpaal of krabmeubel moet bij jou en je kat passen. Het merk Ebi heeft een zeer uitgebreid assortiment krabpalen. Er is voor elk wat wils. Let bij je zoektocht naar een Ebi krabpaal op het gedrag en de voorkeuren van je kat, maar ook op de ruimte die je hebt in huis en het budget dat beschikbaar is. De Ebi krabpaal is een sterk, duurzaam product wat perfect in je interieur past. Je kan een eenvoudige paal kopen die enkel geschikt is om aan te krabben. Maar je kan de paal ook uitbreiden tot een kattenmeubel om niet alleen aan te krabben, maar ook om op te spelen, te slapen of lekker op de uitkijk te zitten. De Ebi krabpaal komt zeker positief uit onze test.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *