Beste Krabpaal 2024

Door: Jasper
Laatste update: 25 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Voor bijna elke kat is een krabpaal een onmisbaar speelgoed. Hierop kan ze krabben, klimmen en een fijn ligplekje creëren. Voor jou als eigenaar is het een groot voordeel dat je je kat kan aanleren om op de krabpaal te krabbelen in plaats van aan je meubelen! Of je nu een kitten hebt of een volwassen kat: een krabpaal is altijd goed. Waar moet je op letten als je een krabpaal koopt? En waarom is het zo belangrijk? Hier geven we je een aantal tips zodat je een goede aankoop kunt doen voor je kat.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews District 70 SARDINE

Merk: District 70
Eindoordeel: 9.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 64,95

De District 70 Sardine krabpaal is het perfecte meubel voor katten die niet per se hoog hoeven klimmen. District 70 Sardine biedt de mogelijkheid om te krabbelen, liggen en verstoppen. Sommige katten scherpen hun nagels liever op een horizontaal, plat oppervlak. Voor deze katten is de Sardine het perfecte krabmeubel. Deze krabpaal ziet er daarnaast erg leuk uit en is verkrijgbaar in drie verschillende kleurvarianten: roze, grijs en wit. Het is een fijn krabmeubel voor katten die niet al te groot zijn. Daarnaast is het een geschikt krabmeubel voor als je in je huis niet alle ruimte hebt.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Beeztees Serpa

Merk: Beeztees
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 45,25

De Beeztees Serpa is een perfect basis krabmeubel. Voor de katten die zich graag uitstrekken om te krabben, zit je met deze krabpaal altijd goed. Voor dit eenvoudige krabmeubel vind je altijd wel een plekje in je woning. De paal is 90 cm hoog. Dit is hoog genoeg voor de gemiddelde kat om zich lekker uit te strekken. Voor zowel kittens als volwassen katten is dit een prima krabmeubel voor een fijne prijs. Uitgevoerd in stijlvol zwart, past het meubel in elk interieur.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Ebi Classic Eco Highpost

Merk: Trixie
Eindoordeel: 8.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,95

Geen nagels meer in je meubelen? Dan is de Ebi Classic Eco Highpost altijd goed. De krabpaal heeft een pluche voet en een stam van ABS met sisal. Voor katten die hun nagels graag verticaal scherpen is dit een onmisbare krabpaal. De Ebi Classic Eco Highpost is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: beige, zwart en grijs. Voor kittens en gemiddelde katten is dit een goede basis. Daarnaast past dit meubel in elk huis!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Adori Krabpaal Luna

Merk: Adori
Eindoordeel: 8.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 179,25

Adori krabpaal Luna is een echt klim – en krabkasteel. Voor elke kat is dit een paradijs. De krabpaal beschikt over stevige, dikke sisalstammen om te krabben. Een sterk punt is dat deze stammen hoog genoeg zijn om de kat zich helemaal uit te laten strekken. Daarnaast biedt Adori Luna maar liefst 5 ligplekjes! De krabpaal is 1,80 meter hoog, waardoor de kat(ten) een fijn uitzicht hebben. De adori krabpaal Luna is perfect voor fanatieke klimmers, krabbers en voor huishoudens met meerdere katten. Daarnaast staat de krabpaal zeer stabiel. Adori Krabpaal Luna is uitgevoerd in grijs. Op de bovenste ligplek ligt een zacht, pluche kussen voor de kat. Voor 149,00 euro is dit een krabmeubel van topkwaliteit!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Petrebels Krabpaal Maine 90

Merk: Petrebels
Eindoordeel: 9.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,50

Met de Petrebels Krabpaal Maine 90 Cappuccino is elke kat blij. De stevige krabstam is 90 cm lang en biedt de kat de mogelijkheid om zich helemaal uit te strekken tijdens het krabben. Het voordeel van deze eenvoudige krabpaal is dat deze geschikt is voor kittens en volwassen katten. Daarnaast is deze Petrebels krabpaal makkelijk overal neer te zetten en veilig. Bij jou thuis geen nageltjes meer in je meubelen! De krabpaal is verkrijgbaar in de kleuren cappuccino, crème en grijs.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Krabpalen

Wat zijn de voordelen van een krabpaal?

Krabpaal

Een krabpaal heeft een paar belangrijke voordelen. Niet alleen voor de kat, maar ook voor jou! Dit zijn de redenen om een kattenmeubel aan te schaffen:

 • Je voorziet in de behoefte van je kat om haar nagels te scherpen.
 • Je voorkomt dat de nagels van je kat te lang worden.
 • De kat kan haar energie kwijt met klimmen en springen, zodat ze zich niet verveelt.
 • Een krabpaal helpt bij de vaardigheden en spierontwikkeling van je kat.
 • De kat zal minder snel krabbelen aan je meubelen of trap.
 • Je geeft de kat de mogelijkheid om zich terug te trekken op een hoog plekje (bij hoge krabpalen).

Voor katten die voornamelijk binnen spelen, is een krabpaal dus echt belangrijk. Hieronder lees je alle tips om een goede aankoop te doen. Daarnaast kun je hier alle tips vinden om maximaal plezier uit de krabpaal te halen.

Waar moet je op letten bij de kwaliteit van een krabpaal?

Van een goede krabpaal kan je kat jarenlang plezier hebben. En jij ook, want je kat zal heerlijk spelen. Een krabpaal van goede kwaliteit heeft om te beginnen stevige sisal stammen. Zeker bij katten die veel krabben is dit belangrijk.

Een ander aandachtspunt is de stabiliteit. Een krabpaal moet stevig kunnen staan. Je wilt immers niet dat het krabmeubel omvalt bij de drukke spelletjes van je kat.

Let erop dat wanneer een krabpaal groot of hoog is, dit geen kwaliteit garandeert. Dunne krabstammetjes of slechte stabiliteit gaan ten koste van duurzaamheid en veiligheid. Bij een hoge krabpaal moet je er bijvoorbeeld op letten dat je deze stevig kunt verankeren. Zeker wanneer je grote katten hebt!

Welke krabpaal past bij jouw kat?

De allerbeste krabpaal is niet alleen goed van kwaliteit, maar past ook bij je kat. Dat begint bij het formaat van je kat. Grotere katten hebben echt een flinke krabpaal nodig, omdat ze simpelweg te zwaar zijn voor een kleinere. Zeker als je een grote raskat hebt, zoals de Maine Coon, is een hoge, stevige krabpaal een must. Dit soort katten zijn groot én komen vaak niet op straat. Ze hebben dus een geschikte speelmogelijkheid nodig om zich uit te leven.

Andere zaken waar je op moet letten als je een krabpaal gaat kopen:

 • Het ras en het karakter van je kat: als je kat erg speels en actief is, is een hoge krabpaal belangrijk.
 • Houdt je kat van een lekker holletje? Kies dan voor een krabpaal met huisjes of ligplekjes.
 • Komt je kat veel buiten en vermaakt ze zich daar? Dan is een klein krabmeubel al voldoende.
 • Wat vind jouw kat het leukst: klimmen, krabben of luieren? Probeer een krabmeubel te vinden dat aansluit op haar behoefte.
 • Hoeveel ruimte heb je in je huis?
 • Hoeveel katten heb je en komen ze ook buiten? Als je meerdere katten hebt die binnen wonen, is een hoge of grote krabpaal belangrijk. Zo kan elke kat een eigen plekje creëren op de krabpaal en is er altijd genoeg speelruimte.
 • Sommige krabpalen zijn gemaakt in een bepaalde interieurstijl. Deze zijn mooi, maar ook prijziger.

Als je hier de ruimte voor hebt, is het slim om een grotere krabpaal te kopen. Een grote krabpaal van goede kwaliteit gaat namelijk veel langer mee dan een kleine krabpaal. Zeker wanneer de kleinere krabpaal intensief gebruikt wordt! Deze zal je binnen een jaar moeten vervangen. Een grote krabpaal kan jaren meegaan, waardoor dit uiteindelijk een voordeligere aankoop is.

Welke soorten kattenkrabpalen zijn er ?

Er zijn vele soorten krabpalen voor katten. De beste soort voor uw kat is gemaakt van sisal of tapijt. Sisal is een taaie plant, vergelijkbaar met jute, maar het rafelt niet en wordt zachter naarmate de katten het meer gebruiken, waardoor het veel langer meegaat dan bont of tapijt.

Hieronder lijsten we enkele belangrijke soorten op :

Krabplanken

De krabplank, ook wel krabmat of bankkrabber genoemd, is een belangrijk hulpmiddel voor je huiskat. Katten gebruiken hun klauwen om ze te scherpen en dode cellen uit de nagelbedden te verwijderen. Krabben aan meubels kan tot beschadiging leiden, maar er zijn veel manieren waarop je dit kostbare bezit kunt beschermen door er een te kopen die bij voorkeur aan de muur bevestigd is, zodat het niet bekrast wordt als katten er met alle vier de pootjes kracht op uitoefenen terwijl ze eraan klauwen, zonder van het oppervlak af te glijden of zelf los te komen (het moet op een soort ondergrond vastgelijmd zijn).

Krabtonnen

Een krabton lijkt op een krabpaal, maar krabtonnen hebben vaak een paar meer kenmerken dan krabpalen. Krabtonnen zijn cilindervormige meubelstukken met sisaltouw of een ander krabmateriaal aan de buitenkant en katvriendelijke stof aan de binnenkant. De ton heeft een of meer ingangen waar de kat in kan, met aparte compartimenten in de binnenkant die via kleine kruipgaatjes toegankelijk zijn. Bovenop staat meestal een kussen of mand waar de kat op kan rusten en uitkijken.

Overige tips om alles uit de krabpaal te halen

Als je je kat maximaal plezier wilt bieden met de krabpaal, is het belangrijk dat je ‘m neerzet op de juiste plek. De meeste katten zijn graag bij hun baasje in de buurt. Zet de krabpaal daarom in bijvoorbeeld je woonkamer. Zo kan je kat genieten van de gezelligheid bij jou in huis. Wanneer je de krabpaal ver bij jou uit de buurt zet, bestaat de kans dat je poes er weinig of geen gebruik van maakt.

Hou er wel rekening mee dat de krabpaal niet te dicht bij meubelen moet staan (stoel, bank, eettafel). Anders denkt je kat dat dit meubel bij de krabpaal hoort, en kan ze alsnog aan je meubelen gaan krabben.

Andere tips zijn:

–          Kies bij voorkeur voor een krabpaal met een lange krabstam. Zo kan je kat zich maximaal uitstrekken. Dit vinden katten erg fijn. Het zal zeker gewaardeerd worden!

–          Je kunt een krabpaal ook op het balkon plaatsen wanneer je hier zelf veel bent. Sluit je balkon in dit geval wel af met een kattennet. Zo voorkom je dat de kat valt of op straat terecht komt.

–          Heb je niet alle ruimte in je huis? Kies dan voor een krabpaal die de hoogte in gaat, of voor een kleine, eenvoudige krabpaal. Zeker voor een kat die niet buiten komt, is een krabpaal echt belangrijk!

–          Een grote krabpaal is meestal duurzamer, maar koop voor een kitten eerst een kleinere goedkope krabpaal. Zo kan het jonge katje rustig wennen aan het spelen met een krabpaal.

Eindconclusie: Krabpalen

Tot slot doen we een paar suggesties voor verschillende krabpalen. Dit kan je helpen om een goede keuze te maken. Dat je niet per se de grootste krabpaal hoeft te kopen, zie je terug in de volgende suggesties..tenzij je natuurlijk een maine coon hebt 🙂

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *