Beste Goedkope krabpaal 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Elke katteneigenaar zal het herkennen: de kat krabt aan je meubilair en je krijgt het hem niet afgeleerd! Gefrustreerd jaag je hem steeds weer weg bij het bankstel als hij zijn nagels er voor de zoveelste keer in haakt. Het levert frustraties, irritaties en stress op voor jullie beiden. Wanneer je je verdiept in het gedrag van je kat, zal je ontdekken dat het geen zin heeft om je dier ervoor te straffen. En wegjagen heeft ook geen zin, want de kat zoekt dan gewoon een nieuwe krabplaats uit. Tijd om je te verdiepen in de aanschaf van een goedkope krabpaal!

Beste reviews Petrebels Maine 90 krabpaal Grijs

Merk: Petrebels
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,50

Deze krabpaal is in al zijn eenvoud een zeer goede aanschaf voor je kat. Hij is stabiel, stevig en niet onbelangrijk: lang genoeg. Ook de grotere kattenrassen kunnen er gestrekt aan gaan hengen met de nagels, zonder dat hij omvalt. De bodem is bedekt met pluche, de paal is bekleed met sisal touw. Pluche om lekker op te liggen, sisal om met de nagels in te gaan hangen. Te koop in de moderne kleuren creme, grijs en cappuchino. Deze goedkope krabpaal is zeker waar is voor zijn geld.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Beeztees Serpa

Merk: Beeztees
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 38,08

De beeztees serpa heeft een modern uiterlijk en is te koop in een zwarte en witte uitvoering. Daarom past hij goed in de meeste huishoudens. Dit is volgens de kopers dan ook een groot pluspunt van de krabpaal. Er zit een touwtje met een balletje aan de paal vast, wat ervoor zorgt dat de meeste katten vanzelf geïnteresseerd raken in de paal. Met de hoogte van 90 cm is hij ook geschikt voor de grotere katten. Een minpunt is het touw rond de paal; niet alle katten vinden het prettig om eraan te krabben.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Songmics Klimboom Voor Katten

Merk: Songmics
Eindoordeel: 9.4/10
Bekijk prijzen

Heb je meerdere katten, of is jouw kat een echte grootverbruiker als het gaat om het krabben aan een krabpaal, dan is deze klimboom een goede koop. Hij is niet heel breed, maar wel lekker hoog, wat veel katten zullen kunnen waarderen. Met verschillende ligplekken, speeltjes en krabpalen is dit meubel een geweldige toevoeging aan de leefomgeving van je katten. Vervelen is verleden tijd!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Ebi Classic Eco Highpost

Merk: Trixie
Eindoordeel: 8.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,95

Zoek je een goedkope krabpaal die voldoet aan de wensen van je kat? Die heb je nu gevonden! De Ebi classic is een prima krabpaal voor de doorsnee kat. Hij valt in de goedkope prijsklasse, waardoor je er makkelijker meerdere van in huis kunt halen. Ideaal als je kat meerdere plaatsen heeft waar hij zijn nagels in je meubels zet! Heb je een echte wildebras in huis dan is deze paal misschien niet stevig genoeg. Verkrijgbaar in beige, grijs en zwart, waardoor hij in elk interieur wel past.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

MaxxPet Krabpaal Jack

Merk: MaxxPet
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen

Deze krabpaal is een ware reus onder de krabpalen. Met zijn 175 cm vormt hij een klimparadijs voor je katten. Ze kunnen er naar hartenlust in klimmen, spelen, verstoppen en natuurlijk aan krabben. Je kat voelt zich snel thuis in het zachte huisje, of vermaakt zich urenlang met de muis aan het touwtje. Veel gebruikers zeggen dat de handleiding niet heel duidelijk is. Ben je niet goed in het in elkaar zetten van meubels, houd hier dan rekening mee. Deze uitgebreide krabpaal is een verrijking voor je katten en een aanvulling op hun speel- en leefgebied.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Goedkope krabpalen

Waarom krabt je kat overal aan?

Het krabben met de nagels is voor katten een volkomen natuurlijk gedrag. Sterker nog, het is noodzakelijk voor het behoud van gezonde nagels. Ook gebruikt een kat het krabben als communicatiemiddel. Tussen de voetzooltjes van een kat zitten namelijk kleine kliertjes. Deze scheiden geurstoffen af die specifiek zijn voor elke kat. Ook al komen er geen vreemde katten in huis, toch zal het instinct van je kat ervoor zorgen dat hij in huis zijn territorium af wil bakenen. Als laatste kan het krabben gebruikt worden om stress te verminderen. Katten zijn dieren die gemakkelijk spanningen opbouwen. Bijvoorbeeld als er tussen katten onderling onenigheid is, of wanneer een kat gefrustreerd is. Het krabben met de voorpootjes helpt het dier beter te ontspannen. Redenen genoeg voor onze huiskatten om er lustig op los te krabben!

Voordelen van een krabpaal in huis

Het frustreert veel baasjes dat hun geliefde huisdier het meubilair kapot krabt. Want de kat maakt het niets uit waar hij zijn nagels in zet: de leuning van de bank, een tafelpoot of het tapijt. Of je kat nu buiten komt of niet, zijn nagels ergens in zetten zit in zijn natuur. Met een krabpaal in huis geef je je kat de mogelijkheid om dit natuurlijke gedrag te bevredigen zonder dat je meubels eraan gaan. Kies je voor een goedkope krabpaal, dan kan je er meerdere in huis kan halen. Een krabpaal in de duurdere prijsklasse kan ook gebruikt worden als speel- en slaapplaats.

Bedenk waar je de krabpaal gaat zetten

Het voordeel van meerdere goedkope krabpalen in huis hebben, is dat je ze zo kan wegzetten dat je er het meeste profijt van hebt. Observeer je kat en zet de krabpalen ergens op zijn looproute. Een kattenmeubel in de hoek van je kamer, waar hij eigenlijk nooit komt, is geen geschikte plek. Onderzoek ook wat de hotspots van je krabbende huisdier zijn en zet hier een krabpaal weg. Je kat zal misschien even moeten wennen, maar uiteindelijk zal je zien dat een krabpaal toch net iets beter krabt dan de bank. Heb je meerdere katten in huis? Zorg dan ook voor meerdere krabplekken in diverse vormen en van verschillende materialen. Ook in dit geval is de goedkope krabpaal een uitkomst.

Laat je kat wennen aan de krabpaal

Soms vindt een kat de nieuwe krabpaal maar niets. Maak deze dan aantrekkelijk door er bijvoorbeeld een lekker hapje op te leggen. Ook kan het helpen met je kat te gaan spelen in de buurt van de paal. Ga al spelende richting de krabpaal en laat hem er zo langzaam aan wennen. Eventueel kan je kattenkruid (catnip) spray kopen. Dit geurtje trekt van nature katten positief aan. Forceer je kat nooit erop te gaan staan, dit werkt averechts.

Waar moet je op letten als je een krabpaal gaat kopen?

Grootte – Uiteraard moet je plek genoeg hebben om het meubel in je huis te plaatsen. Er zijn genoeg kleinere krabpalen te krijgen, of krabplanken die je tegen een muur kan bevestigen. Maar ook de hoogte van de paal moet goed zijn. Een goede hoogte voor jouw kat meet je zo: Je kat moet zich volledig kunnen strekken aan de paal, zonder dat zijn pootjes boven de paal uitkomen.

Horizontaal of verticaal – Voor de verschillende krabbelaars zijn er horizontale en verticale krabpalen te krijgen. Het is maar net welke voorkeur jouw kat heeft. Katten die graag het vloerkleed of de mat gebruiken zijn over het algemeen de horizontale krabbers. De katten die de bank als voorkeur hebben zijn verticale krabbers. Je kat kan ook beiden manieren gebruiken.

Materialen – Heb je een uitgebreid krabmeubel, dan is er meestal gebruik gemaakt van verschillende materialen. Op de palen zit vaak sisal touw. Hoewel dit goed krabmateriaal is, vinden niet alle katten vinden dit fijn. Dit komt omdat de naden van het touw dwars lopen en niet, zoals katten het fijn vinden, in de lengte. De kleinere krabpalen kunnen ook van karton zijn. Dit is geschikt voor de katten die graag hun nagels in het behang zetten. En dan zijn er de katten die tevreden zijn met een simpele, kale plank.

Prijs – Een goedkope krabpaal is altijd een goede investering. Veel katten hebben genoeg aan slechts een paal op een onderstel. Wil je dat je kat ook een klim-, speel- of slaapplaats erbij heeft, zoek dan iets in de hogere prijsklassen. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil.

 

Eindconclusie: Goedkope krabpalen

Dat krabben belangrijk is voor katten weten we inmiddels. Koop een goedkope krabpaal voor je huisdier om deze behoefte te bevredigen. Ze zijn er in vele soorten en maten. Breng vooraf in kaart wat jouw kat nodig heeft en waar je de paal gaat zetten. Meerdere krabpalen in huis zetten voorkomt dat je kat zijn nagels in jouw meubilair zet. Kies voor een groter krabmeubel als je wil dat je kat er meer mee kan dan alleen zijn nagels erin zetten. Bijvoorbeeld een krabpaal met speelgoed eraan of een huisje waar je kat in kan slapen of zich in kan verschuilen. De goedkope krabpaal verrijkt het leven van je kat en voorkomt stuk gekrabde meubels. Onmisbaar in elk katten huishouden!

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *