Beste Hills kattenvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Je kat is een volwaardig lid van het huishouden. Het is dan ook logisch dat je hem of haar het beste voer wil geven voor een lang en gezond leven. Hill’s kattenvoer is een hoogwaardige kattenvoeding, ontwikkeld door de beste voedingsspecialisten. Hierdoor heeft je kat er niet veel van nodig, en dat is weer fijn voor de portemonnee. Het is er in vele soorten en smaken, waardoor er voor elk wat wils is. Lust je kat het voer niet? Dan kan je gebruik maken van de 100% tevredenheidsgarantie en je geld terugkrijgen.

Beste reviews Hill’s Science Plan Feline Active Longevity

Merk: Hill’s
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen

Wil je jouw senior kat zo lang mogelijk fit en gezond houden? Dit begint met het voeren van een senior voeding voor katten van 8 jaar of ouder. Dit kattenvoer houdt rekening met de behoeften van een oudere kat en heeft een verlaagd fosfor gehalte. Hierdoor worden de nieren minder belast. Het is een klein brokje, ook goed te behappen mocht jouw senior niet al zijn tandjes meer hebben. De kleine verpakking maakt dat de brokjes lekker vers blijven. Iets wat oudere katten zeker kunnen waarderen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Deze stukjes in saus zitten met drie smaken in een doosje: kip, zeevis en rundvlees. Handig als je je volwassen kat wat afwisseling wil geven. Het is een complete voeding, dat wil zeggen dat het niet aangevuld hoeft te worden met brokjes of ander voer. Het mag natuurlijk wel, maar geef dan wat minder dan de aanbevolen hoeveelheid om overgewicht te voorkomen. Eén zakje is goed voor één maaltijd. Dat maakt dat je wel wat meer doosjes in huis moet halen om niet elke keer zonder te zitten. Het voer is geschikt voor de volwassen kat tot 8 jaar.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Hill’s Science Plan Maaltijdzakjes

Merk: Hill’s
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen

Een uitgebalanceerde compleet voeding voor je volwassen kat tot 8 jaar. Het is misschien goed om deze brokjes in saus af te wisselen met droogvoeding, om het gebit van je kat gezond te houden. Vervang dan een zakje natvoeding voor 20 gram droogvoeding. Het is jammer dat er alleen kipsmaak in de doos zit. Deze smaak wordt wel door veel katten erg lekker gevonden

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Jouw langharige kat is een mooie, bijzondere verschijning. Hoe vaak je hem ook borstelt, hij zal zijn lange haren toch inslikken als hij zich wast. De Mature Hairball control is er speciaal voor de senior langharige katten. Maar ook voor kortharige katten die last hebben van veel haarballen. De voeding heeft een dubbele werking. Enerzijds zorgt het ervoor dat haarballen actief via het darmstelsel afgevoerd worden, anderzijds helpt het haaruitval te verminderen. Aangezien het een complete voeding is, lijkt het de ideale voeding om haarballen bij katten te verminderen. Heb je een jonge kat die erg actief buiten is, dan is deze voeding niet geschikt.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Hill’s Feline Mature Light Kip

Merk: Hill’s
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 33,99

Overgewicht is niet alleen bij mensen een probleem. Ook veel katten hebben last van deze kwaal. Zeker op latere leeftijd wanneer ze minder bewegen, hebben ze ook minder calorieën nodig. Deze light voeding met kip smaak is speciaal ontwikkeld voor de oudere kat. Het hongergevoel wordt door het toevoegen van natuurlijke vezels voorkomen. En dat is fijn, want je wil natuurlijk niet dat je senior maatje honger heeft. Weeg wel goed af hoeveel je huisdier ervan nodig heeft. Met deze complete brokvoeding weet je zeker dat je oude kat niets tekortkomt.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Hills kattenvoeren

Hier moet je op letten als je Hill’s kattenvoer koopt

Er zijn veel factoren die meespelen bij de keuze voor goed kattenvoer. Het handige van het Hill’s kattenvoer is dat er voor elk type kat een geschikte soort bestaat. Er wordt gelet op de leeftijd van je dier, maar ook op de leefstijl, de grootte van het ras en zijn speciale behoeften. Ontdek hier welke soort voer het beste bij jouw kat past.

Belangrijk: de levensfase waarin jouw kat zit

De leeftijd van je kat is een belangrijke factor bij het maken van een keuze voor een goede voeding voor je huisdier. Heb je een kitten, volwassen kat of een senior in huis? Het Hill’s kattenvoer wordt onderverdeeld in verschillende levensfasen, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij het energieniveau en de stofwisseling van je kat.

Deze levensfasen worden gehanteerd:

  • Kitten (8 weken-1 jaar)
  • Adult (1-6 jaar)
  • Mature (7-10 jaar)
  • Senior (11-14 jaar)

Droogvoer vs. natvoer

Of je voorkeur uit gaat naar een droogvoeding (brokjes) of natvoeding, is een kwestie van smaak. Natuurlijk is het belangrijkste dat je katje van zijn maaltijd geniet. Je kan ook de brokjes afwisselen, of aanvullen met zacht voer. Voor jou als baasje is het handig om te weten dat natte voeding niet te lang kan blijven staan. Het ruikt en smaakt een poosje na opdienen niet lekker meer en trekt vliegen aan. Ben je na het voeren niet thuis, of eet je kat niet ineens zijn bakje leeg? Dan kan je beter voor een droogvoeding kiezen. Een bijkomend voordeel van droogvoer is dat het kauwen op de brokjes goed is voor het gebit.

Senior dieren zijn vaak beter af met natte voeding. Deze kunnen zij beter kauwen, beter verteren én het zorgt ervoor dat ze extra vocht binnen krijgen. Iets wat voor een oudere kat erg belangrijk is. Daarbij is de natvoeding laag in zout wat weer goed is voor de nierfunctie.

Avonturier of schootkat?

Het gedrag van jouw huistijger bepaalt voor een groot deel zijn voedingsbehoefte. Wanneer hij veel buiten is en graag op stap gaat, of binnen de hele dag achter een speelgoedmuis aan rent, verbrandt hij meer calorieën dan een kat die liever de hele dag op schoot of in de zon ligt. Hill’s houdt hier rekening mee en heeft indoor- en outdoor kattenbrokjes in het assortiment. Het natte voer is altijd geschikt voor zowel binnen- als buitenkatten.

Het ras

De doorsnee kat noemen we ook wel de Europese korthaar. Deze kattensoort komt het meeste voor in Nederland. Qua grootte en gewicht verschillen deze katten onderling niet veel van elkaar. Heb je een volwassen Main Coon of een Ragdoll, kan deze wel 8 of 9 kilo wegen. Het is logisch dat deze dan een andere soort en hoeveelheid voeding nodig heeft dan bijvoorbeeld een Siamees. Ook de mate van beweeglijkheid kan ras afhankelijk zijn. Een Britse korthaar beweegt minder dan een Abessijn en heeft hierdoor een andere voedingsbehoefte.

Specifieke behoeften

Als laatste is er nog een belangrijke factor bij het maken van je keuze: de specifieke behoeften van jouw kattenvriend. Geen enkele kat is hetzelfde. Houd daarom bij je keuze voor een goede kattenvoeding rekening met het volgende:

Castratie/sterilisatie – Een kat die “geholpen” is, heeft een stofwisseling die langzamer werkt dan een nog intacte kat. Hierdoor heeft hij of zij ook minder calorieën nodig om fit te blijven.

Vacht – Heb je een langharige kat, zal hij sneller last hebben van haarballen na het wassen. Help je kat een handje bij het verharen en kies voor een voeding die haarballen tegen gaat.

Overgewicht – Noem het Hollands welvaren of niet, veel katten in Nederland hebben overgewicht. Dit is niet alleen ongezond voor je kat, ook is het voor het dier zelf niet fijn. Een light voeding helpt je kat om af te vallen, zonder dat hij aanhoudend een hongergevoel heeft.

Eindconclusie: Hills kattenvoeren

Het grote voordeel van Hill’s kattenvoer is dat er rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van jouw kat. Er is voer geschikt is voor elke kat, in elke fase van zijn leven en in elke leefsituatie. Je hoeft je dus niet af te vragen of jouw huisgenootje wel genoeg goede voedingsstoffen binnen krijgt. Hill’s kattenvoer is licht verteerbaar en bijna alle katten vinden het smakelijk. Het voer is misschien wat prijziger dan ander kattenvoer, maar je kat heeft er minder van nodig. Bijkomend voordeel: je kat produceert dus ook minder ontlasting.

Als je je kat een lang en gezond leven wenst, dan vinden wij Hill’s kattenvoer zeker het overwegen waard.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *