Beste Kattenbak vulling 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Er is niets zo belangrijk als het kattengrit dat je gebruikt om de kattenbak te vullen. Je kat moet immers ergens zijn behoefte doen. Daarvoor heeft men de kattenbak uitgevonden. De beste kattenbakvulling uitzoeken is nog een flinke klus. Het hangt af van het soort kattenbak dat je hebt, de behoeften van je kat, de manier waarop de bak wordt schoongemaakt en nog meer factoren. Bovendien heeft elk soort kattengrit speciale eigenschappen: het helpt tegen vieze geurtjes, is gemakkelijk op te ruimen of kruimelt niet. Welke de beste kattenbakvulling voor jou is? Dat ontdek je met deze koopgids.

Rosewood Radiator Tunnel Voor Kat Wit Bekijk bij Bol

Deze kattenbakvulling is gemaakt van kleikorrels en is daarmee uitermate absorberend. Dat wil zeggen dat de korrels het vocht uit de ontlasting trekken en zo het scheppen makkelijker maken en bovendien vieze geurtjes tegengaan. Golden Gray Master kattenbakvulling heeft bovendien de geur van babypoeder en is daardoor helemaal geen vervelende aanvulling op je interieur. De klonten vallen niet uit elkaar zodra ze aangeraakt worden en daardoor blijft een groot gedeelte van het grit schoon. Je hoeft dus niet telkens de volledige bak te vervangen. Dat bespaart je niet alleen een hoop geld maar natuurlijk ook tijd! Op ons overzicht van de beste kattenmanden vind je meer producten zoals deze

Verkrijgbaar bij:
Beeztees Sleepy Bekijk bij Bol

Hoe leuk het ook is om katten te hebben, ze zijn wel prijzig. Verzorgen en voeren is een hele klus en kost best wat centen. Kattengrit hoeft echter helemaal niet duur te zijn! Cat’s Best Oko Plus korrels zijn tot wel drie keer voordeliger dan andere kattenbakvulling. Je doet er hartstikke lang mee en het kost ook vrij weinig. Deze korrel is bovendien zeer licht in gewicht en dus makkelijk de tillen. De geurbindende eigenschappen van de korrel maken het een nog aantrekkelijker product. Dankzij de 100% natuurlijke en plantaardige vezels is dit een biologisch afbreekbaar product.

Verkrijgbaar bij:
Plospan Houtkorrel Kattenbakvulling Bekijk bij Bol

Deze houtkorrel van Plospan is een zeer populaire variant van kattengrit. Volgens velen is het zelfs de beste kattenbakvulling op de markt. Dankzij het hoge absorptieniveau zijn ze uitermate geschikt. De korrel kan tot wel 2,5 keer zijn eigen gewicht opnemen. Daardoor is de korrel ook uitermate zuinig. Het milieu sparen? Dat kan met de houtkorrels van Plospan. Door fijn houtstof samen te persen ontstaat er een stofvrije, natuurvriendelijke korrel. Deze korrel is tevens volledig biologisch afbreekbaar. Deze korrel is daardoor niet alleen goed voor jou en je huisdier maar ook voor de wereld om ons heen!

Verkrijgbaar bij:
Biokat's Micro Fresh Bekijk bij Bol

Ben jij die vieze geurtjes van de kattenbak helemaal zat? Wordt je al snel misselijk als je de bak moet verschonen door al die luchtjes die op je af komen? Dan is Biocat’s micro fresh zomergeur wat je wil. Deze kattenbakvulling bestaat uit een hele fijne korrel van natuurklei. Dit materiaal absorbeert ontzettend goed. Het stuift ook bijna niet en dat is prettig wat betreft het opruimen. Geen grit meer door je hele huis! Het allerbeste aan dit kattengrit is de geur: het ruikt fris en naar de zomer. Ook als de vulling al even ligt. De kattenbak in de kamer is helemaal geen probleem meer.

Verkrijgbaar bij:
Flamingo - Kattenbakvulling Babypoeder Bekijk bij Bol

Het prettige van klontvormige kattenbakvulling is dat je bak zo kunt verschonen zonder al te veel moeite. Je schept gewoon de ontlasting uit de bak. Deze Flamingo kattenbakvulling heeft echter nog een heel bijzonder extraatje: het ruikt naar babypoeder! Een heerlijke geur wordt door je huis verspreid in plaats van die prangende geur die de kattenbak normaal heeft. Nare geurtjes blijven weg en het grit is ook nog zeer absorberend. Het materiaal is zeer stofvrij dus je hoeft niet constant schoon te maken rondom de kattenbak omdat je kat het grit mee de kamer in loopt.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.