Beste Kattenbrokken 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Wanneer je een of meerdere katten in huis hebt is het belangrijk dat je ze kattenbrokken voert. Deze bevatten essentiële voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor elke kat, zoals bijvoorbeeld taurine. Maar ze dragen ook bij aan het behoud van de gezondheid van je huistijger. Denk hierbij aan een gezond gebit doordat veel kattenbrokken een schurende werking op de tanden en kiezen hebben. En omdat brokjes lang goed blijven kan je bij veel katten de kattenbrokken de hele dag laten staan. Hierdoor kunnen ze eten wanneer ze willen, wat weer een positieve werking op de spijsvertering heeft. Kattenbrokken zijn dus onmisbaar in elk poezen huishouden!

Beste review Royal Canin Fit 32 4 kg

Merk: Royal Canin
Eindoordeel: 9.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 33,57

Voor de doorsnee volwassen kat met een gemiddeld activiteitenniveau is de voeding van Royal Canin fit een goede koop. Met de handige voedingstabel weet je precies of je kat voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. De kattenbrokken werken tevens antihaarbal en zorgen dat je kat een gezond gewicht behoudt. Royal Canin ontwikkelt al jaren gezonde voeding op maat voor de kat, zodat ze een gezond mogelijk leven kunnen leiden.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Orijen Cat & Kitten

Merk: Orijen
Eindoordeel: 8.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 64,95

Orijen kattenvoer staat bekend om de biologische ingrediënten die vooral uit vlees, vis en eieren bestaan. Deze brokjes zijn speciaal ontwikkeld voor jouw opgroeiende, jonge kat tot 1 jaar. Ze zitten boordevol hoogwaardige ingrediënten om je huistijger gezond en fit groot te brengen. En dat ze echt smakelijk zijn blijkt wel uit de vele positieve reviews van de kattenbaasjes!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Felix Kattenvoer Countryside Sensations

Merk: FELIX
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 22,70

De kleurrijke meaty sensations van het merk Felix zijn niet alleen erg smakelijke kattenbrokken, ze zijn ook een lust voor het oog. Met de leuke kleurtjes en vormen nodigen deze brokjes erg uit tot opeten. En dat terwijl ze geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddel bevatten, alles is puur natuur. Deze brokken zijn geschikt voor katten die veel buiten komen en dus veel energie verbruiken. Smaken: rund en kip.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Carocroc Kat 3-Mix Adult

Merk: Carocroc
Eindoordeel: 9.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 49,10

Wat een handige grootverpakking voor de maaltijd van jouw harige poezenvriendjes! Met 15 kg brokken zit je nooit zonder eten. Deze is zeker aan te raden wanneer je meer dan een kat in huis hebt. De voeding van Almo is 100% natuurlijk, wat betekent dat er geen geur- kleur en smaakstoffen of conserveermiddelen in verwerkt zijn. De liefde voor dieren staat bij Almo kattenbrokken voorop. Deze mix van drie brokjes met de smaken gevogelte en rund is geschikt voor elke volwassen kat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer

Merk: Whiskas
Eindoordeel: 10/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,05

Een krokant brokje met een heerlijk malse binnenkant. Dat belooft Felix als je deze brokjes aan je kat geeft. Elk brokje zit vol smaak, natuurlijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen. Deze dragen bij aan gezonde urinewegen, een gezonde huid en vacht en schone tanden en een sterk gezichtsvermogen. Dát belooft een lang en gelukkig kattenleven vol smakelijke maaltijden!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van kattenbrokken voor elke kat

Er zijn erg veel verschillende soorten kattenbrokken op de markt. Maar er zijn ook heel veel verschillende soorten katten! Voor elke kat is er wel een geschikt kattenvoer te vinden. Commerciële kattenvoeding bestaat in de basis vooral uit vlees. Hoe het verder is samengesteld wisselt nogal eens. Denk dus vooraf goed na over wat jouw kat nodig heeft. Is hij bijvoorbeeld een raskat, of een kat die niet buiten komt? Misschien heeft jouw kat een ziekte of aandoening zoals overgewicht of nierfalen? De behoefte van elke kat is uniek. Kies dus voor kattenbrokken die bij hem passen.

Voordelen van het voeren van kattenbrokken

Het voeren van kattenbrokken heeft vele voordelen voor jou en je kat:

  • Je kat kan de hele dag kleine beetjes eten. Zet gerust een bakje met brokjes klaar zodat hij kan eten wanneer hij zin heeft. Dit past het beste bij het natuurlijke gedrag van je kat. Brokjes bederven niet snel. Ook is het handig voor jou als je bijvoorbeeld laat thuis bent of onregelmatig werkt. Let op: probeer eerst uit of het voor jouw dier werkt. Sommige poezen eten snel teveel, haal het bakje dan op tijd weg. Ook sommige kattenbrokken lenen zich hier niet voor.
  • Kattenbrokken zijn lang houdbaar. Het gaat na openen niet stinken en blijft lang hetzelfde smaken en aantrekkelijk ruiken.
  • Doordat er op de brokken gekauwd moet worden werken ze schurend op de tanden en kiezen. Hierdoor heeft tandplaque en tandsteen minder kans om aan te hechten en blijft het gebit schoon. Ook de kaakspieren blijven door de kauwbeweging sterk.
  • Een kleine hoeveelheid droogvoer bevat veel voedingsstoffen. Je kat heeft dus niet heel veel ervan nodig.

Welke kattenbrokken kies ik?

Belangrijk is dat je kijkt naar de behoefte van jouw kat(ten). Heb je een kitten in huis? Kies dan voor brokjes speciaal voor jonge katten. Ook een ouder dier heeft andere voedingsstoffen nodig dan zijn volwassen versie. Voor alle andere leeftijden kan je volwassen of adult voeding aanschaffen.

De textuur van de kattenbrokken zal je moeten uitproberen. Sommige brokken zijn hard en knapperig, andere zijn juist wat zachter. Het is maar net waar je kat van houdt. Een wat oudere kat kan misschien niet goed meer kauwen, kies dan voor een kleinere of zachtere brok.

Over smaak valt niet te twisten. Ook hier kan je het beste zelf uitzoeken wat bij jouw kat past. Er zijn vele smaken te koop. Denk hierbij aan vis, vlees of gevogelte. Vind je kat alles lekker? Wissel dan eens af zodat je zeker weet dat hij niet te kieskeurig wordt.

Prijs-kwaliteit

Natuurlijk is de prijs-kwaliteit verhouding ook belangrijk. Let in dit geval op de volgende punten:

  • Hoeveel heeft je kat nodig? De samenstelling van het voer verschilt nogal per soort. Hierdoor heeft je kat soms minder brokjes per dag nodig om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Lees op de verpakking hoeveel jouw dier per dag nodig heeft en reken uit hoe lang je met een zak doet.
  • Probeer kattenbrokken te kopen met als hoofdingrediënt vlees zonder overbodige stoffen erin. Onder overbodige stoffen vallen bijvoorbeeld plantaardige bijproducten en E-nummers. Een voeding zonder overbodige stoffen is voedzamer waardoor je kat er minder van nodig heeft en ook minder ontlasting zal produceren. De prijs van deze voeding kan dus aan de hoge kant zijn, maar door de hoge concentratie per brokje ben je even duur uit.
  • Sommige merken zijn prijziger dan andere. Dit wil niet altijd zeggen dat de kwaliteit meteen ook beter is. Het lezen van betrouwbare reviews van gebruikers kan hierbij helpen. Natuurlijke voeding is meestal ook duurder omdat de grondstoffen meer kosten.

Tips voor het voeren van kattenbrokken

  • Soms kan je brokjes een hele dag laten staan en eet je kat vanzelf wat hij nodig heeft. Maar dit is niet altijd zo. Merk je dat je kat het voer na een poosje niet lekker meer vindt? Haal het dan na een half uurtje weg of geef iets minder. Ook wanneer je kat te zwaar wordt werkt deze methode niet en kan je het voer beter weghalen.
  • Wil je overstappen op andere kattenbrokken? Doe dit dan altijd stapsgewijs. Bij te plotselinge veranderingen van voer kan je kat maagdarmklachten zoals braken en diarree krijgen. Meng dus de oude voeding met de nieuwe, waarbij je elke dag iets meer van de nieuwe voeding geeft en iets minder van de oude, totdat je de nieuwe voeding volledig kan geven.
  • Zorg altijd voor de aanwezigheid van voldoende vers drinkwater. In de natuur krijgen wilde katten een groot deel van het vocht binnen via de prooien die ze vangen. Onze huiskatten jagen niet of nauwelijks, waardoor ze soms weinig water binnenkrijgen. De behoefte om te drinken is bij katten van nature erg laag. Je moet ze dus stimuleren om voldoende te drinken. Gebruik hiervoor verschillende drinkbakjes met vers water. Sommige dieren vinden een drinkfontein met stromend water geweldig.

Eindconclusie: kattenbrokken voor elke kat

Er zijn veel soorten kattenbrokken op de markt. Bij de aankoop van kattenvoer is het raadzaam te kijken naar de behoeften van jouw unieke kat én naar jouw eigen wensen. Zo speelt de smaak van het voer natuurlijk voor jouw kat een belangrijke rol. Je wil natuurlijk graag dat jouw maatje elke dag zijn eten smakelijk opeet. Ook de gezondheid van je kat staat voorop in deze keuze. En vergeet niet te controleren hoeveel jouw dier elke dag nodig heeft, zodat je weet hoeveel de brokken kosten. We hopen dat door het lezen van deze koopgids je een idee hebt gekregen welke brokjes geschikt zijn voor jouw kat. We hebben een selectie gemaakt uit de vele soorten kattenbrokken die er te koop zijn.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *