Beste kattenmeubel 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Onze huiskatten zijn door de jaren heen echt een onderdeel van ons gezin geworden. Geef jouw kat het gevoel dat hij er helemaal bij hoort met een kattenmeubel in je woonkamer. Het is belangrijk dat je kat zijn eigen plekje heeft waar hij ongestoord kan spelen, zich kan wassen en rustig kan slapen. Met een kattenmeubel is dit allemaal mogelijk. En bij kattengedrag hoort natuurlijk ook het krabben met de nagels. Voor ons mensen is het niet fijn als je kat dit op de mooie bank doet. Met een kattenmeubel in huis stimuleer je hem te krabben aan zijn eigen meubel. Het aanschaffen van een kattenmeubel heeft dus alleen maar voordelen! We helpen je graag bij het maken van een keuze.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Ebi Classic Eco Highpost

Merk: Trixie
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,38

Dit krabmeubel is een erg fijne krabpaal voor je kat. Met een hoogte van 90 cm is dit een perfecte maat voor alle soorten katten. Volop stretchen en krabben gaat prima op dit meubel. De zachte, pluchen bodem maakt dat menig kat hier ook nog een lekker dutje op wil doen. Te koop in drie kleuren; beige, grijs en zwart. Voor de prijs hoef je het niet te laten! De krabpaal is voor iedereen betaalbaar.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Beeztees Serpa

Merk: Beeztees
Eindoordeel: 9.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 45,25

Zoek je een onopvallende krabpaal met een chique uitstraling ? Dan ben je bij dit model van Beeztees aan het goede adres. Dit functionele meubel is te koop in egaal zwart en wit, wat het meubel een unieke look geeft. Je kat kan zich lekker met zijn nagels uitleven op het sisal touw wat aan de paal zit en het speelse balletje aan een elastiek, bovenop de paal. Zo wordt je bank gespaard en je kat verveelt zich niet meer. In al zijn eenvoud past deze smalle paal van 40 x 40 cm in elk interieur!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Tectake Barney Krabpaal

Merk: Tectake
Eindoordeel: 8.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 79,90

Dit product mag je met recht een kattenmeubel noemen! Alles waar katten van houden zit erop en eraan. Huisjes om in te slapen of je te verstoppen. Verschillende plateau’s om je rustig op te wassen of om op de uitkijk te zitten. Zachte pluchen stof om je lekker op uit te strekken en sisal palen om je nagels eens flink in te zetten. Dit alles gecombineerd met een paar aantrekkelijke muizen aan een elastiekje en het kattenfeest is compleet! Te verkrijgen in maar liefst vijf verschillende kleuren. Er is volgens de vele positieve reviews slechts een nadeel; ondanks de hoogte van 170 cm is de toren wat klein voor de grotere katten.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Ebi Harmony Natural

Merk: Ebi
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,90

Speciaal voor de wat kleinere huizen én kleinere katten is deze kleine krabpaal van Ebi. Hij is gemaakt van natuurlijke materialen zoals natuursisal, waterhyacint bladeren en pluche. De vele positieve recensies wijzen vooral op de lage prijs van de krabpaal, maar ook dat de paal met zijn formaat en neutrale kleur in elk interieur past. Zoek je een veilige, milieuvriendelijke oplossing voor het krabben van je kat, kies dan voor deze Ebi natuurlijke, beige krabpaal.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

TecTake Stokely Krabpaal

Merk: Tectake
Eindoordeel: 9.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 73,90

Deze zeer uitgebreide krabpaal heeft veel mogelijkheden voor je kat om te spelen, te krabben en te rusten. Hij is niet hoog, slechts 141 centimeter. Dit is een voordeel, want zo neemt het meubel niet je hele huiskamer in beslag. Met de hoge uitkijkpost maakt dit voor je kat niet uit, hij kan alles vanuit het hoogste plateau of vanaf de koker eronder op zijn gemak observeren. De toren is erg stabiel. Ondanks dat kan bij intensief gebruik het materiaal toch snel verslijten. Geschikt voor de kleinere katten dus.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van kattenmeubels

Wat wordt verstaan onder een kattenmeubel?

Een kattenmeubel is, zoals het woord het al zegt, een meubel speciaal ontworpen voor onze lieve katten. Een kattenmeubel heeft alles wat onze spinnende vriend nodig heeft om kattengedrag te kunnen uitoefenen. Vaak is het ook nog een fraaie toevoeging aan je huiskamer. Kattenmeubelen komen in allerlei soorten en maten. Zo is er het krabmeubel, waar je kat lekker op kan klimmen en ravotten. De krabpaal is ontworpen voor je kat om zijn nagels flink in te slaan en om mee te spelen. En een krabton is een meubel waar je dier zich in kan verschuilen of rustig lekker kan slapen.

kattenmeubel

Waarom jouw kat een kattenmeubel nodig heeft

Om je kat een lang en gelukkig leven te bieden, is het vervullen van enkel zijn basisbehoeften niet voldoende. Onze katten hebben meer nodig dan eten, drinken, een kattenbak en een mandje. Neem een kattenmeubel in huis en ontdek de vele voordelen:

Beweging

Een gezond kattenlichaam moet voldoende beweging krijgen. Wanneer je kat niet naar buiten kan of mag, is een kattenmeubel in huis onmisbaar om voldoende te spelen en te bewegen. Maar ook voor een kat die wel naar buiten kan, biedt een kattenmeubel vele voordelen. Je wil niet dat je kat op jouw bank gaat klimmen, klauteren en krabben. Op een meubel speciaal voor katten is dit juist wel toegestaan! De sterke, duurzame materialen van het meubel zijn ontworpen speciaal voor de scherpe nagels van onze katten.

Rusten

Na het spelen en bewegen is rust een belangrijk onderdeel van een gezond kattenleven. Hoog of laag, een hangmat of een huisje, elk kattenmeubel heeft een geschikte, zachte slaapplaats voor jouw kat. Geef je kat een veilig plekje waar de hond of de kinderen niet bij kunnen. Met een kattenmeubel heeft hij een eigen stek waar niemand hem stoort.

Observeren

Katten zijn nieuwsgierige dieren en houden graag in de gaten wat er in huis gebeurt. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de hoogste plek in de woonkamer vaak bemand wordt door de kat. Met een kattenmeubel geef je je huisdier een plek waar hij kan relaxen en ondertussen alles en iedereen kan volgen.

Krabben

Als laatste komt een erg belangrijke behoefte van elke kat: het krabben met de nagels. Elke kat moet zijn nagels ergens in kunnen slaan. Niet alleen voor de verzorging van de nagels, ook voor het afzetten van geur en om stress te reduceren. Op een kattenmeubel is krabben zeker niet verboden!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kattenmeubel?

Allereerst is de grootte van de kamer waarin je het meubel wil gaan zetten belangrijk. Het moet natuurlijk wel in de ruimte passen. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten maten kattenmeubelen te koop. Er zijn smalle, hoge modellen die je bijvoorbeeld in de gang, of in een hoek van de kamer kan plaatsen.

Houd rekening met de grootte en het gewicht van je kat. Voor een kleine kat zijn alle meubelen geschikt, voor een grote, zwaardere kat kan je beter een robuust model kiezen. Je kat moet zich er volledig tegen kunnen uitstrekken en het meubel mag niet omvallen als je kat wild aan het spelen is. Even goed meten dus voordat je een model uitkiest.

Is je kat snel verveeld? Zoek dan een meubel met veel mogelijkheden tot spel. Sommige krabpalen hebben ergens een kattenveertje hangen, of een balletje of muis aan een touwtje. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan en een speeltje aan een paal bevestigen. Let wel op dat je dit met sisal touw doet, zodat het spelen veilig blijft.

Uiteraard speelt de prijs ook mee in je besluitvorming. De grootte, het gewicht en het materiaal van het kattenmeubel zijn allemaal van invloed op de prijs. Bekijk wat er mogelijk is binnen je budget. Wist je dat sommige meubelen uit te breiden zijn met onderdelen? Zo kan je eerst de basis aanschaffen en een poosje later het meubel uitbreiden met bijvoorbeeld een hangmat of een tunnel. Zo bied je je kat wat afwisseling en blijft het voor jou betaalbaar.

Hoe gebruik je een krabmeubel?

Een kattenmeubel moet je meestal zelf in elkaar zetten. Een wat groter meubel kan je het beste tegen een muur aan plaatsen, om de stabiliteit te verhogen. Er zijn zelfs meubelen die zo hoog zijn dat ze het plafond raken. In dit geval is het slim om de paal ook aan het plafond te bevestigen, om te voorkomen dat de palen te veel gaan bewegen. Veel onderdelen van een krabmeubel zijn uitwasbaar. Dit is vooral handig als het om de ligplaatsen gaat. Een hangmat of mandje kan snel vies worden, zeker wanneer er meer katten gebruik van maken, of tijdens de ruiperiode.


Eindconclusie: kattenmeubels

Een kattenmeubel is een waardevolle toevoeging aan je interieur. Het geeft je kat een eigen plekje in huis, waardoor hij zich echt thuis zal voelen. Ook helpt een krabpaal je andere meubelen te sparen, aangezien deze extra aantrekkelijk gemaakt is voor katten om aan te krabben, op te spelen en op te slapen. Heb je meerdere katten in huis, dan is het aan te raden een groter kattenmeubel aan te schaffen, zodat alle dieren er gebruik van kunnen maken. Eventueel kan je het meubel uitbreiden met extra slaapplaatsen, of je koopt een losse krabpaal erbij om op een andere plek in huis te zetten. Wij vinden de aanschaf van een kattenmeubel in huis een heel goed idee!Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *