Beste Krabpaal grote kat 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Een krabpaal voor je grote kat is eigenlijk altijd een goed idee. Zelfs als je kat zelf niet heel groot is. Een grote krabpaal biedt volop de mogelijkheid om te klimmen, spelen en lekker uit te rusten. Elke kat vindt dit prettig! Voor jou is een voordeel van een  grote krabpaal voor je kat dat je kat je meubelen sneller met rust laat. En dat is toch wel prettig met je favoriete bankstel. Met een grote krabpaal creëer je een echt klim – en speelparadijs voor je kat. Wat is een goede keuze voor jouw kat? Hier lees je alles over het aanschaffen van een grote krabpaal!

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Feandrea Kattenboom Lichtgrijs XL

Merk: Songmics
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen

Met deze grote krabpaal beleven je katten eindeloos veel speelplezier. De krabpaal heeft verschillende sisalpalen om de nagels te scherpen. De boom bovenin biedt extra speelplezier met de drie pompons.
De feandrea kattenboom biedt drie plekjes aan je kat(ten) om te ontspannen: een knus holletje, een hangmat onderin en een zacht ligplaatsje bovenin.
Deze grote krabpaal is met zijn ruime krabmogelijkheid en rustplaatsen goed geschikt voor meerdere katten. Daarbij kan je hem zeer stabiel neerzetten met de strips aan de onderkant. Met een hoogte van 154 cm is deze krabpaal goed geschikt voor de gemiddelde klimmer en katten van een gemiddeld formaat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop RHRQuality Corner Coon Krabpaal Voor Grote Katten

Merk: RHRQuality
Eindoordeel: 9.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 259,00

Deze luxe krabpaal is ultrastevig en biedt een hoog comfort aan grotere kattenvrienden! De sisalstammen zijn daarbij extra breed, speciaal voor de fanatieke krabbelaars. De krabpaal is erg stabiel en biedt drie rustplaatsen. Je kat kan heerlijk snurken bovenin (de directiezetel) of luieren in één van de twee stevige ligmanden.
Uniek aan de RHR Quality Corner Coon krabpaal is dat de manden draaibaar zijn. Je kunt deze grote krabpaal dus ook in een hoek plaatsen.
De krabpaal is voorzien van een zacht kussen bovenin en van een leuk trapje waar de kat heerlijk op kan krabbelen en klimmen.
Met een hoogte van 151 cm is deze krabpaal geschikt voor de gemiddelde klimmer.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Flamingo Krabpaal Cometa

Merk: Flamingo
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen

Deze grote krabpaal van het merk Karlie is met zijn plafondhoogte bijzonder geschikt voor katten die graag de hoogte opzoeken! De plafondkrabpaal is 263 cm hoog, zodat je kat eindeloos veel speelplezier heeft. Bovenin kan hij heerlijk het overzicht houden. De paal is voorzien van drie klimplateaus en een huisje om in te slapen. Daarnaast kan je kat natuurlijk lekker krabbelen aan de sisalstammen!
De Flamingo krabpaal is geschikt voor fanatieke klimmers. Daarnaast neemt de krabpaal buiten de hoogte weinig ruimte in beslag. Dit maakt hem geschikt voor als je niet eindeloos veel ruimte hebt in je woning. Deze hoge krabpaal wordt geleverd zonder wandbevestigingssysteem.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

MaxxPet Krabpaal Juul

Merk: MaxxPet
Eindoordeel: 8.9/10
Bekijk prijzen

Deze stevige, stabiele krabpaal is van hoge kwaliteit en heeft een prettige hoogte van 170 cm. Omdat de krabpaal niet al te breed is (100 x 60 cm) neemt hij weinig ruimte in beslag. Wél biedt hij veel plezier en comfort voor je kat (ten). De stabiliteit maakt hem ook geschikt voor grote kattenrassen. De brede, stevige sisalstammen zorgen voor een groot krabplezier. Uitrusten kan je kat in één van de drie degelijke ligmanden of in de ‘uitkijkpost’ bovenin.
Dit is een stabiele, hogere krabpaal die geschikt is voor meerdere én grotere katten. De hoogte van 170 cm zorgt voor voldoende klimplezier.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

RHR Quality Maine Coon Tower Krabpaal

Merk: RHRQuality
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 249,00

Voor grotere katten én klimkampioenen is dit een grote krabpaal van topkwaliteit. De twee hangmatten zijn getest op een gewicht van 20 kg. Zelfs de allergrootste kattenvrienden zullen zich veilig voelen.
Met een gemiddelde hoogte van 263 cm is dit een echte plafondkrabpaal. Je kunt hem zelf in hoogte verstellen tussen de 245 cm en 275 cm. Hoger is mogelijk op aanvraag.
Krabben kunnen je katten op de hoge en zeer stevige sisalstammen. De gehele constructie van deze krabpaal is zeer stevig. Voor extra stabiliteit is de onderkant verzwaard.
Qua hoogte, stevigheid en klimmen is dit een zeer goede, grote krabpaal. Een groot voordeel is dat je zelf de hoogte kunt verstellen, en dat hij zeer stabiel is.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van krabpalen

De voordelen van een grote krabpaal voor je kat

Katten zijn echte klimmers. Buiten zie je soms al hoe behendig ze in een boom klimmen. Een kat is het gelukkigst wanneer hij of zij is voorzien in de behoefte om te klimmen. Dit doen ze in het wild ook. Daarnaast zijn katten gek op hoge slaapplekjes. Vanaf daar kunnen ze alles overzien.

Kunnen spelen met een grote krabpaal heeft de volgende voordelen voor je kat en jou:

–          Je voorkomt dat je vriendje zich uitleeft op je meubelen of gordijnen.

–          Je kat kan zijn energie kwijt door te spelen.

–          Een grote krabpaal is vaak wat duurzamer dan een kleiner exemplaar. Je poes kan er jarenlang plezier van hebben!

–          Met een grote krabpaal creëer je een ‘eigen kattenplekje’ voor je vriendje.

–          Je voorkomt verveling bij de kat.

Het krabben zelf is voor de kat ook belangrijk. Dit heeft verschillende redenen:

–          De kat kan haar nagels weer scherp maken.

–          Door te krabben kan de kat zijn of haar energie kwijt.

–          De kat kan zich lekker (uit) rekken en strekken

–          Krabben heeft een ontspannende werking voor de kat.

Belangrijk is dat een kat rechtop kan staan als hij of zij krabt. Zo kan ze zich helemaal uitstrekken. Idealiter is het gedeelte van de krabpaal waar een kat kan krabben (sisalpaal) dus hoog genoeg voor als ze zich helemaal lang maakt. Katten vinden het namelijk heerlijk om zich helemaal uit te rekken als ze net wakker zijn!

Voor deze katten is een grote krabpaal belangrijk.

Een grote krabpaal wordt door elke kat gewaardeerd. Je zal er wat dat betreft niet snel een verkeerde aankoop mee doen. Wel is de behoefte om te spelen in huis minder groot wanneer je kat veel buiten komt. Je kat kan dan buiten haar energie al kwijt met spelen en klimmen. In dat geval volstaat een kleinere krabpaal of een fijn slaapplekje.

In sommige situaties is een grote krabpaal juist wél belangrijk:

–          Voor een groot kattenras zoals de Maine Coon. Zulke katten hebben een grote, stevige krabpaal nodig.

–          Voor kattenrassen zoals de Abessijn, de Burmees of de Bengaal, die erg van actie en klimmen houden.

–          Voor katten die volledig binnen leven, zoals in een appartement.

–          Katten die veel energie hebben, nieuwsgierig zijn en zich snel vervelen.

Het aanschaffen van een grote krabpaal is ook handig wanneer je niet jaarlijks een (kleinere) krabpaal wilt vervangen. Een goede, grote krabpaal verslijt minder snel. Je kat heeft er veel langer plezier van.

De enige situatie waarin een grote krabpaal niet per se nodig is, is als je kat veel buiten komt. Als je merkt dat jouw kat maar weinig binnen speelt, zal ze ook niet veel naar een grote krabpaal omkijken.

Waar moet je op letten als je een krabpaal voor je grote kat gaat kopen?

Elke kat vindt een grote krabpaal leuk, maar hoe doe je nu de beste aankoop? Allereerst is het gedrag van je kat belangrijk. Is je kat een echte drukteschopper die veel wil krabben? Of houdt ze ervan om zo hoog mogelijk te klimmen? De aankoop zal natuurlijk het meest geslaagd zijn als je in de behoefte van je kat voorziet.

Let bijvoorbeeld hierop:

–          Hoeveel katten heb je? Met meerdere katten zijn meer krabmogelijkheden en ligplekjes gewenst.

–          Is je kat een echte klimmer? Dan is een extra hoge krabpaal een goede optie. Zo zijn er grote krabpalen die reiken tot het plafond!

–          Wil je dat de krabpaal speeltjes biedt aan je kat?

–          Heeft de krabpaal voldoende hoge krabgedeeltes zodat de kat zich goed uit kan strekken?

–          Voor grote rassen zoals de Maine Coon, is het belangrijk dat de grote krabpaal stabiel is. Deze kan anders omvallen wanneer ze er bovenop springen. Een stabiele krabpaal is vaak opgebouwd uit bredere sisalpalen. Vaak is dit wat prijziger, maar het is ook erg stevig en duurzaam!

–          Staat je kat graag rechtop als hij krabt? Dan is het belangrijk dat de krabgedeeltes (sisalpalen) hoog genoeg zijn. Dit is ook handig voor de grotere kattenrassen.

Tot slot moet de krabpaal ook goed passen in jouw woonruimte. Waarschijnlijk zal je daarom zelf letten op de kleur, de breedte en de hoogte.

Tips voor het neerzetten van de krabpaal

Een grote krabpaal is een hele aanschaf, omdat deze nadrukkelijk aanwezig is in je huis. Daarom is het voor zowel je kat als voor jou belangrijk om optimaal plezier uit de aankoop te halen. Dat begint bij het kiezen van de juiste plaats: doorgaans willen katten graag in de buurt zijn van hun baasje. Een grote krabpaal in een andere kamer plaatsen dan waar je zelf vaak bent, heeft niet zoveel zin. Hoe leuk een krabpaal ook is, veel katten spelen juist graag bij jou in de buurt! Zet de krabpaal dus in een ruimte waar je veel aanwezig bent.

Er is ook een andere reden om de krabpaal neer te zetten in de woonkamer. Als je kat nog weleens krabt op meubelen, kan je hem dit met een krabpaal in de buurt makkelijker afleren. Als de paal ver uit de buurt staat, wordt dit veel lastiger.

Eindconclusie: krabpalen

De stabiliteit van een grote krabpaal voor je kat kan per paal verschillen. Belangrijk is om je krabpaal zorgvuldig in elkaar te zetten. Dit bepaalt al voor een groot deel hoe stabiel hij zal zijn. Bedenk je bij het monteren dat de krabpaal bestand moet zijn tegen het gestoei van jouw (kat)ten!

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *