Beste Perfect fit kattenvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Wie één of meerdere katten in huis heeft weet precies hoe belangrijk voeding is voor de gezondheid van deze dieren. Wat je je kat voert heeft invloed op zijn groei, gedrag en zijn algehele gezondheid. Perfect fit kattenvoer werkt volgens de ‘Total 5’ formule. Deze formule pakt de vijf meest voorkomende gezondheidsbehoeften van je kat aan, ongeacht leeftijd of levensstijl. Hieronder vallen een gezond natuurlijk afweersysteem, gezonde spijsvertering, gezonde huid en vacht en optimale gewichtsbeheersing en lichaamsconditie en gezonde urinewegen. Wil je het beste voor je kat? Kies dan voor Perfect fit kattenvoer.

Beste reviews Perfect Fit Senior 7+ Brokjes

Merk: Perfect Fit
Eindoordeel: 8.5/10
Bekijk prijzen

Deze senior brokjes zijn speciaal ontwikkeld voor de oudere kat. Je voert je dier extra taurine voor een sterk hart, glucosamine en omega-3 vetzuren voor gezonde gewrichten en antioxidanten voor een gezonde celfunctie. Het zijn drie kleine verpakkingen, ideaal voor jouw oude maatje. Want de voeding blijft op deze manier altijd vers, wat belangrijk is voor de kieskeurige ouder wordende kat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Perfect Fit Kat Droog Adult Kip zak 7kg 1×1

Merk: Perfect Fit
Eindoordeel: 8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 42,49

De Perfect fit adult voeding bevat niet alleen de Total 5 formule die alle varianten hebben. Ook zijn er drie extra gezondheidsvoordelen voor je dier. Namelijk extra vitaliteit en beweeglijkheid, gezond tandvlees en sterke spieren. Alles wat een volwassen kat nodig heeft om zich gezond en gelukkig te voelen. Deze 7 kg zak brokjes is handig als je meerdere katten hebt, zodat de voeding altijd vers blijft.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Perfect Fit Droogvoer Adult Indoor Kip

Merk: Perfect Fit
Eindoordeel: 8.7/10
Bekijk prijzen

De indoor kat heeft sneller last van haarballen dan katten die buiten komen. Hier speelt Perfect fit kattenvoer handig op in door een indoor voeding te bieden. Deze bevat extra veel natuurlijke vezels, zodat haarballen goed afgevoerd worden vanuit de maag. De toegevoegde plant yucca schidigera helpt sterke geur van de ontlasting te verminderen. Als laatste zorgt deze voeding voor 20% minder inname van calorieën, omdat indoor katten minder energie verbruiken dan katten die buiten komen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Perfect Fit Droogvoer Senior Kip

Merk: Perfect Fit
Eindoordeel: 8.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 35,97

De kleine, licht verteerbare brokjes maken deze senior kip kattenvoeding tot een perfecte voeding voor de oudere kat. Hij wordt goed geaccepteerd en smakelijk gevonden, ook door de kieskeurige eter. De handzame verpakking van 1,4 kg zorgt ervoor dat de brokjes vers blijven. De vele positieve reviews spreken voor zich. Deze brokjes scoren hoog op kwaliteit, houdbaarheid en een goede vertering. Combineer de droogvoeding met de natte seniorvoeding, zodat je kat zeker voldoende vocht binnenkrijgt.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Heb je meerdere binnenkatten dan is de Perfect fit droogvoeding 4 x 1,4 kg ideaal. Maar ook als je het voer aanschaft voor maar één kat, heb je een goede koop te pakken. Voor €7,23 per kg is dit een mooie prijs voor een kwalitatief hoogwaardige kattenvoeding. Heb je een kat in huis dan doe je dus gemiddeld drie weken met een zak brokken. De samenstelling is aangepast op de kat die niet buiten komt. Prefect fit indoor staat voor minder calorieën, goed afgevoerde haarballen en minder sterk ruikende ontlasting.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Perfect fit kattenvoeren

Wat maakt Perfect fit kattenvoer bijzonder?

Perfect fit heeft een holistische kijk op de gezondheid van huisdieren. Ze maken geavanceerd kattenvoer waarbij de juiste hoeveelheid beweging en mentale uitdaging belangrijk is. Hierbij gebruiken ze de slogan: feed, move, play.

Feed: geef je kat de juiste voeding die aansluit op zijn persoonlijke behoeften. Move: houd je kat gezond en vitaal door hem voldoende beweging te bieden. Play: ook mentaal moet je kat gelukkig zijn. Dit bereik je door voldoende met hem te spelen. Het streven is om van elke kat een gelukkig, gezond en levendig huisdier te maken. Is dat niet wat we allemaal willen?

Perfect fit kattenvoer

Hier moet je op letten als je Perfect fit kattenvoer koopt

In welke levensfase zit jouw kat?

Het perfect fit kattenvoer heeft verschillende lijnen die ervoor zorgen dat je kat alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt die het nodig heeft. Zowel de droogvoeding als het natvoer is te krijgen voor katten in verschillende levensfases. Wil je weten in welke levensfase je kat zich bevindt? Perfect fit heeft een junior lijn voor katten tot 1 jaar, een adult lijn voor katten van 1 tot 8 jaar en alles wat daarboven zit qua leeftijd valt onder de senior dieren.

Natvoer versus droogvoer

Welk voer je kat het liefste eet is een kwestie van smaak. Er zijn katten die enkel brokjes lusten, katten die persé natvoer willen en er zijn katten die het allebei lekker vinden. Wat is nu het beste voor jouw kat? Naast uitproberen wat hij lekker vindt, is het goed om de eigenschappen van natvoer en droogvoer eens naast elkaar te leggen.

Natvoer:

– Heeft een sterke geur voor de kieskeurige eter.
– Bevat veel vocht, waardoor je kat automatisch voldoende water binnenkrijgt. Dit ondersteunt de nieren, de urinewegen en het helpt de ontlasting zacht te houden.
– Kan niet te lang blijven staan, het droogt uit en trekt vliegen aan.
– Werkt beter tegen overgewicht bij je kat. Omdat de caloriedichtheid in natvoer vanwege het vele vocht lager is, krijgt je kat eerder een vol gevoel.

Droogvoer:

– Een zak brokjes is na openen lang houdbaar.
– Je kan bij veel katten altijd droogvoer laten staan, zodat je kat zelf kan bepalen wanneer hij eet. Dit staat dichtbij het natuurlijke gedrag van je dier. Probeer dit altijd eerst uit, want bij sommige katten werkt het zo niet en ligt overgewicht op de loer.
– Sommige brokjes werken door de schurende werking ook tegen tandsteen en tandplak.

Wanneer je deze twee soorten voeding tegen elkaar hebt afgewogen, is het voeren van een combinatie van deze twee ook nog een optie. Je kan de hele dag brokjes wegzetten en dit aanvullen met een keer per dag een portie natvoer. Of je voert de ene maaltijd brokken en de ander maaltijd blikvoer.

Welke soorten Perfect fit kattenvoer zijn er?

Nadat je hebt besloten welke voeding bij jouw kat past, kan je kijken welk Perfect fit kattenvoer afgestemd is op de behoeften van jouw kat.

Indoor – De indoor kattenvoeding van Perfect fit is qua voedingsstoffen uitgebalanceerd op de kat die veel binnen leeft. Het helpt haarballen voorkomen en voorkomt een onaangename geur in de kattenbak. Daarnaast helpt het de vacht en huid van je kat gezond te houden door de toevoeging van biotine, zink en omega-6 vetzuren.

Rijk aan kip/rund/zalm – Deze compleet voeding bevat een verhoogde dosering gedroogd gevogelte, rund of gedroogd zalmeiwit. Je kan deze voeding naar de voorkeur van je kat geven. Maar je kan ook voor de positieve eigenschappen van het eiwit naar keuze gaan. Zo is kip bijvoorbeeld zeer licht verteerbaar wordt zalm door veel katten erg smakelijk gevonden.

Fit sterile – Optimale gewichtscontrole voor de gesteriliseerde en gecastreerde kat. Tevens ondersteunt het de urineweg functie.

Sensitiv – Evenwichtige voeding, speciaal afgestemd op de behoeftes van voedingsgevoelige katten.

Natural vitality – Bereid met natuurlijke ingrediënten, met eiwitten 95% van dierlijke oorsprong. Zonder granen en zonder toegevoegde kunstmatige conserveringsmiddelen.

Hoe weet ik of ik de goede voeding heb gekozen?

Laat je kat altijd langzaam wennen aan nieuwe voeding. Schakel niet van de ene op de andere dag over, maar laat je kat langzaam wennen. Begin met een paar brokjes per dag en bouw dit langzaam op. Het duurt altijd even voor je de veranderingen van het voer aan je kat begint te zien. Over het algemeen kan je zeggen dat een spinnende kat een gelukkige kat is. Maar er zijn meer gezondheidsfactoren die je in de gaten kan houden om te controleren of je de goede voeding voor je kat hebt gekozen.

Huid en vacht – De vacht is echt de spiegel van de gezondheid van je kat. Een glanzende, liggende vacht betekent dat je kat voldoende biotine en omega vetzuren binnenkrijgt.

Ontlasting – De ontlasting van je kat hoort vast te zijn. Keutels of diarree kunnen wijzen op een verkeerde voeding. Ook hoort ontlasting niet overmatig te ruiken.

Taurine – Perfect fit voeding bevat een verhoogd taurine gehalte, wat bijdraagt aan een sterk afweersysteem en een sterk hart. Je merkt dat de conditie van je kat vooruitgaat.

Gedrag – Katten die een passende voeding krijgen zullen levendig en evenwichtig zijn en genieten spinnend van een middagdutje op schoot of in de zon.

Eindconclusie: Perfect fit kattenvoeren

Katten brengen een hoop geluk mee in huis. Je geniet intens wanneer jouw huistijger zich op je schot nestelt, zich miauwend rond je benen krult als je thuiskomt, of in stilte genietend naar je zit te kijken. Alleen al de aanwezigheid van een kat in huis werkt kalmerend. Een goede verzorging van je kat is dan ook erg belangrijk. Zijn voeding is een belangrijk onderdeel van deze verzorging. Met de ‘Total 5’ filosofie van Perfect fit kattenvoer geef je je kat een geavanceerde voeding. Combineer dit met de juiste hoeveelheid beweging en mentale uitdaging en je kat zal zich lekker in zijn vel voelen. Geef je om je kat, dan voer je hem Perfect fit kattenvoer.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *