Beste Graanvrij kattenvoer 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Er is steeds meer vraag naar graanvrij kattenvoer vanuit kattenliefhebbers. Veel mensen hebben tegenwoordig een gezonde en bewuste leefstijl. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun huisdier willen eigenaren de beste voeding. Kattenvoer merken spelen hier op in en bieden steeds vaker graanvrij voer aan. Waarom is graanvrij voer zo populair en is dit ook iets voor jouw kat? In deze blog maken we je wegwijs in graanvrij kattenvoer: wat is het voordeel ervan? En waar moet je op letten?

Edgard & Cooper Kattenvoer Verse Kip 1,75 kg Bekijk prijzen

Qua prijs – kwaliteit verhouding is dit graanvrije kattenvoer van het merk Edgar & Cooper een uitstekende keuze. De prijs zit in het hogere segment, maar dat mag je met de ingrediënten ook verwachten.
In dit graanvrije kattenvoer zit een groot aandeel vers kippenvlees (scharrel) , kippensaus, kippenvet, kattenkruid en valeriaan. Daarnaast bevat het lijnzaad. Er zitten wel suikers in dit voer. Het is dus niet volledig koolhydraatarm. Wel is kippenvlees relatief mager.
Deze broekjes van Edgard & Cooper staan bekend om de goede smaak en heerlijke geur voor de kat. Dit is zeker een pluspunt! Daarnaast is het scharrelvlees een sterk punt voor eigenaren die milieuvriendelijk kattenvoer willen aanschaffen.

Acana Grasslands Cat & Kitten Regionals - 1.8 kg Bekijk prijzen

Acana is een premium kattenvoer merk dat gebruik maakt van verse ingrediënten. Voor voer dat laag is in koolhydraten, is deze graanvrije brok een goede keuze. De brokjes bevatten zetmeelhoudende bestanddelen. Je betaalt hier dan ook wat meer voor.
De ingrediënten van de Acana brok zijn uitstekend. Deze brokjes bevatten onder meer lam, eend, eendenlever, baars, haring en zalm. Daarnaast bevatten ze kruiden zoals kurkuma, kelp, wortel en kamille. De brokjes ruiken dan ook heerlijk. Je kat en kittens zullen dit ook opmerken. Met dit voer maken ze een natuurlijke, gezonde start!
Deze acana brok is verkrijgbaar in verpakkingen van 2,2 en 5,4 kg.

Verkrijgbaar bij:
Smolke Adult Grainfree 4 kg - Kat Bekijk prijzen

Smolke is een klassieker onder de kattenvoer merken. Inmiddels hebben ze ook graanvrij kattenvoer voor een fijne prijs. Een zak van 4 kg kost 25,71 euro. Hiervoor heb je een prima, graanvrije brok die qua ingrediënten laag is in koolhydraten.
In kattenvoer van Smolke zitten geen kunstmatige geur -, kleur -, en smaakstoffen.
Deze zak graanvrij kattenvoer van Smolke is geschikt voor volwassen katten van 3 tot 8 jaar oud. Aan deze graanvrije, koolhydraatarme brok hebben ze een uitstekende compleetvoeding!

Verkrijgbaar bij:
Biofood cat sensitive coat & stomach kattenvoer 1,5 kg Bekijk prijzen

Biocat is zowel qua ingrediënten als qua herkomst een uitstekend voer voor een mooie prijs. Daarbij is deze variant erg geschikt voor katten met een gevoelige maag, die bovendien extra zorg voor de vacht nodig hebben. Als je een langharig vriendje hebt die je graanvrij voer wilt geven, zit je met Biocat Sensitive Coat & stomach kattenvoer goed.
Het voer is redelijk vriendelijk geprijsd, met een prijs van 10,51 euro per kilo. Niet goedkoop, maar voor kwaliteitsvoer is dit ook niet duur.
Biocat Sensitive coat & stomach beloofd de tanden, de vacht en de spijsvertering te ondersteunen. Met ingrediënten zoals kip, zalm en zalmolie denken wij dat dat wel lukt. Een kritiekpuntje bij dit voer is dat het zoete aardappel bevat. Dit is geen graan, maar wel een koolhydraat.

Brit Care Cat Lilly Bekijk prijzen

Een kat met maag – en darmklachten zit letterlijk en figuurlijk niet lekker in zijn vel. Spijsverteringsproblemen kunnen daar een oorzaak van zijn. Brit Care kattenvoer I’ve Sensitive digestion’ kan helpen om je kat weer te laten opknappen.
Voor kattenvoer met zulke goede ingrediënten is deze zak van 7 kg met Brit Care voeding mooi geprijsd. Het voer is volledig graanvrij en bevat een behoorlijk aandeel vlees en vis (ongeveer 47%).
Hoewel vrij van granen, bevat dit voer wel (fruit) suikers. Het is dus niet geheel koolhydraatvrij.
Voor graanvrij kattenvoer dat een speciaal voedingsdoel heeft, is deze brok van Brit Care zeer goed qua prijs-kwaliteit verhouding! De brokken zijn geschikt voor volwassen katten.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.