Beste Biologische kattenvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 25 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Een kat is onderdeel van jouw gezin en daarom wil je goed voor hem zorgen. Niet alleen krijgt hij volop liefde en aandacht van jou (en jij van hem!) ook ben je kritisch op het kattenvoer dat je hem voorschotelt.

Als dierenliefhebber wil jij alleen het beste voor jouw kat en daarom kies je voor biologisch kattenvoer. Voer dat geen dierenleed veroorzaakt. Biologisch kattenvoer bevat bovendien geen pesticiden, kunstmatige stoffen en chemische conserveermiddelen. Ook zijn er geen afvalvlees, antibiotica en groeihormonen in het kattenvoer verwerkt.

Biologisch kattenvoer lijkt dus een hele bewuste en logische keus! Jouw kat likt zijn snorharen alvast af!
Je zou bijna zelf aan biologisch kattenvoer beginnen!

Beste reviews Yarrah Cat Adult – Graanvrij – Kip & Vis – Kattenvoer – 2,4 kg

Merk: Yarrah
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 39,79

Jouw kat vindt het biologische graanvrije droogvoer met kip/vis van Yarrah waarschijnlijk onweerstaanbaar lekker. De heerlijke geur van biologische kip en MSC haring trekt zelfs de meest kieskeurige kat over de streep. Heeft jouw kat wat moeite met het verteren van granen? Dan is dit voer ideaal. Yarrah graanvrije kan ook prima door alle andere katten gegeten worden. Aan de brokjes is zeewier toegevoegd voor extra vitamine en mineralen. De haring is afkomstig van MSC gecertificeerde duurzame visserij. Het voer is bedoeld voor volwassen katten (tussen 2 – 8 jaar) en is verpakt in een zak van 2.4 kg.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Kattenvoer Carnal Multimix 10Kg

Merk: Carnal
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen

Met deze multimix krijgt jouw volwassen kat alles binnen wat hij nodig heeft. De Carnal Multimix is een zeer gevarieerde voeding die zowel als hoofdmaaltijd of als tussendoortje gegeten kan worden. De knapperige brokjes zijn zorgvuldig samengesteld met ingrediënten als gevogelte, eend, kalkoen en lam zorgen voor een gezonde en mooie glanzende vacht.
De evenwichtige en licht verteerbare voeding draagt bij aan de spijsvertering en zorgt voor een gezonde darmflora. Bovendien ondersteunt deze voeding het immuunsysteem van jouw viervoeter. Deze voeding is geschikt voor volwassen katten van alle rassen. Carnal Multimix bevat granen, vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige bijproducten, oliën en vetten, mineralen, vis en -bijproducten, gist. Verpakt in zak van 10 kilo.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Iedere kat likt zijn lippen af bij dit 100% organische voer van Yarrah met vissmaak. Het is een volledige voeding voor de volwassen katten. Deze biologische brokken bevatten in ieder geval 30% kip en vis en alle benodigde vitaminen en mineralen die nodig zijn om je kat gezond te houden. Daarnaast zijn er geen kunstmatige toevoegingen en ook zijn er geen hormonen of pesticiden toegevoegd. De ingrediënten zorgen ervoor dat jouw kat deze brokken prima kan verteren en een glanzende vacht krijgt. Smullen maar! Verpakt in een zak van 800 gram

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Het biologische natvoer van Almo Nature met tonijn en kip is een verwennerij voor jouw kat. Het is aanvullend voer voor volwassen katten (2-8 jaar) van alle rassen. De natte brokjes hebben een onweerstaanbare smaak dankzij het hoogwaardige vlees dat erin verwerkt is. Dit blikvoer bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten en heeft een vleesaandeel van maar liefst 75%! De producten van Almo Nature zijn vrij van chemische hulpstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Je zou bijna kunnen stellen dat het geschikt is voor menselijke consumptie. Verpakt in een blik van 140 gram.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Jouw kat zal zeker miauwen naar meer als hij het voer van Meowing Heads heeft geproeft. Deze heerlijke brokjes voor volwassen katten zijn gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Het complete voer bevat 100% natuurlijke voedingsstoffen zoals kip en vis. Paw Lickin’ Chicken heeft een unieke anti-haarbalformule, is verrijkt met taurine en bevordert de gezonde spijsvertering. Deze biologische brokjes zijn goedgekeurd door dierenartsen. Bevat geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. Met deze brokjes krijgt jouw kat alles wat hij nodig heeft voor een gezond en zorgeloos leven. Verpakt in zak van 1,5 kg.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Biologisch voer voor katten

Biologisch kattenvoer afstemmen op leeftijd

Katten hebben voedsel nodig dat is afgestemd op hun leeftijd. En dat is logisch. Een jonge speelse kat zal meer energie verbruiken dan een oudere kat, die zijn leven in slaapstand doorbrengt.

Biologisch kattenvoer

Junior en kitten

Kittenvoeding is speciaal samengesteld voor de actieve levensstijl van katjes tot 1 jaar oud. Het geeft volop energie en ondersteunt een gezonde ontwikkeling. Verwen de kleintjes met biologisch kattenvoer, zodat zij alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Adult

Volwassen katten (tussen 1 – 7 jaar) hebben de juiste balans van voedingsstoffen nodig om in hun dagelijkse voedingsbehoeften te voorzien. Dus niet te veel, maar ook niet te weinig. De hoeveelheid die jouw kat nodig heeft, staat altijd op de verpakking aangegeven. Hou je aan deze voorschriften en jouw kat blijft prima in model.

Senior

Oudere katten (vanaf 7 jaar) komen wat minder in beweging en hebben daardoor meer kans op overgewicht. En dat niet alleen, ook heeft jouw seniore dierenvriend een groter risico op nierziekten en andere kwaaltjes die leeftijdsgebonden zijn. Daarom is speciaal voer voor de kat op leeftijd een goede keuze. Naarmate je kat ouder wordt, heeft hij speciale ondersteuning nodig om het risico op nierziekten, mobiliteitsproblemen en andere leeftijdsgebonden aandoeningen te verkleinen. En biologisch kattenvoer sluit hier prima bij aan!

Kies Biologisch kattenvoer dat past bij jouw kat

Verrast jouw kat je regelmatig met een haarbal in de kamer? Of zou een kilootje minder hem niet misstaan? Of heb je een je-weet-wel kater? Kies dan het voer dat precies past bij jouw kat. Vaak heb je de keuze uit diverse varianten: de binnenkat, de buitenkat, de dikke kat, de kat met haarballen, de kat met gebitsproblemen, de kat die te veel energie heeft…. Welk type kat bij jou de scepter ook zwaait en wat zijn kenmerken (of problemen) ook zijn, er is altijd wel een speciaal kattenvoer in de schappen.
Het juiste biologisch kattenvoer draagt bij aan de gezondheid en vitaliteit van jouw harige dierenvriend.

Nat of droog biologisch kattenvoer

De ene kat houdt van droge brokjes, de ander pleegt een moord voor blikvoer. Maar wat is nou eigenlijk beter?

Brokjes: voor het gemak

Als je veel van huis bent en jouw kat niet al zijn voer in één keer naar binnen werkt, zijn biologische brokjes een ideale keuze. Je kunt de brokjes namelijk gerust wat langer laten staan. Ze blijven er lang goed uitzien en smaken prima. Zelfs als je wat langer van huis wegblijft, zal jouw kat er nog van smullen!

Droge brokjes zijn ook ideaal als een ander jouw kat verzorgt: dankzij een handig maatschepje kun je de hoeveelheid brokjes die jouw kat nodig heeft eenvoudig doseren.

Omdat brokjes in verhouding weinig vocht bevatten, is het wel heel belangrijk om jouw kat ook water voor te schotelen en dit regelmatig te verversen.

Veel baasjes geven hun kat een onbeperkte hoeveelheid brokjes voor. De aanbevolen hoeveelheid lijkt misschien niet altijd veel, maar zou voldoende moeten zijn. Als katten de hele dag zoveel kunnen als ze willen, is het risico groot dat ze te veel eten te dik worden. Dit wordt mede veroorzaakt omdat droge brokjes veel koolhydraten bevatten.

Natvoer: voor hydratatie 

De voorvaderen van de kat die lekker op jouw vensterbank ligt de luieren, kwamen uit de woestijn. Katten zijn van nature gewend om vocht uit hun voeding te halen en niet door water te drinken. Hun dorstprikkel is daardoor over het algemeen laag.

Met natvoer is het een stuk makkelijker om gehydrateerd te blijven, dat bestaat namelijk voor een groot deel uit vocht. Aangezien katten niet altijd grote waterdrinkers zijn, krijgen ze met natvoer al een groot gedeelte van de benodigde hoeveelheid binnen.

Natvoer kun je niet zo lang laten staan. Het ziet er al snel onsmakelijk uit en vaak zit er al snel een luchtje aan. Zorg er ook voor dat de bakjes regelmatig (na gebruik) gewassen worden. Bovendien kan een kat die niet zo netjes eet, zorgen voor nogal wat rotzooi en aangekoekte restjes rondom het voerbakje.

Een groot voordeel: natvoer bevat veel vocht en weinig koolhydraten. Je kleine lekkerbek zal niet zo snel obese worden!

Waarom is biologisch kattenvoer steeds populairder?

Voor de mens wordt Biologisch eten steeds populairder. We gaan steeds bewuster om met eten. Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en de dieren. Denk daarbij aan het voorkomen van onnodig dierenleed, je gezondheid, authentieke smaak en behoud van de natuur.

Voor het produceren van biologisch voedsel zijn daarom allemaal regels vastgelegd. Producenten moeten zich aan deze regelgeving houden, voordat ze hun product biologisch mogen noemen.

Wanneer mag kattenvoer het label Biologisch dragen?

Kattenvoeding mag pas het bio-zegel keurmerk dragen als zowel het product als het productieproces voldoen aan de strenge richtlijnen van de EU. Zo draag jij als dierenliefhebber een steentje bij aan duurzame landbouw en het welzijn van de dieren die verwerkt worden in biologisch kattenvoer en snacks.

Waar moet je op letten als je biologisch kattenvoer koopt?

Misschien denk je dat kattenvoer met het label “biologisch” per definitie goed is. Dat is niet altijd waar. Uiteraard mogen biologische producten geen toegevoegde stoffen voor smaak, geur, kleur en houdbaarheid bevatten. Dus deze chemische stoffen zitten niet biologische brokken.
Maar let vooral op dat het hoofdbestanddeel van je kattenmaaltijd vlees zou moeten zijn. Lees daarom altijd de informatie op de verpakking. Als het product hoofdzakelijk bestaat uit plantaardige toevoegingen, dan zijn je goede bedoelingen namelijk voor niets. Katten zijn van nature vleeseters en geen vegetariërs.Kijk daarom ook eens naar onze pagina over graanvrij kattenvoer

Eindconclusie: Biologisch voer voor katten

Vind jij het welzijn van alle dieren belangrijk en wil je biologisch kattenvoer kopen voor jou kat? Kies dan voer dat past bij zijn leeftijd en andere (medische) kenmerken. Zo maak je niet alleen een bewust keuze, maar ook het voer dat het best past bij jouw huisdier!

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *