Beste Iams kattenvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Onze katten vormen een belangrijk deel van ons huishouden. Of je er nu één, twee of drie in huis hebt, elk heeft zijn eigen karakter en zijn eigen plaatsje in het gezin. Natuurlijk wil je je kat zo lang mogelijk gezond bij je houden. Een goede voeding helpt hieraan mee. Iams kattenvoer ontwikkelt al 70 jaar lang een hoogwaardige kattenvoeding waar een geheel eigen voedingsfilosofie achter zit. Het ondersteunt de weerstand, helpt vet te verbranden, spierkracht te behouden en bevordert een gezonde spijsvertering. De makers van Iams kattenvoer hebben als doel om jouw kat gelukkig te maken. Zeg nu zelf, dat wil toch iedereen?

Beste reviews Iams Proactive Health Adult

Merk: Iams
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 40,99

Voor de doorsnee, volwassen actieve kat is de Iams Proactive Health kip een prima complete voeding. Het bevat een hoog gehalte aan eiwitten zoals kip, eieren en vis. Dit geeft voldoende voedingswaarde om je kat gezond, fit en vitaal te houden. En door deze uitgebalanceerde ingrediënten hoeft je kat niets bijgevoerd te krijgen. Nu scoren deze brokjes sowieso hoog als het gaat om smaak en acceptatie. Je kat zal geen behoefte hebben aan ander voer. Ook qua prijs-kwaliteit zijn deze brokjes een goede keuze.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Iams Cat Proactive Health Adult & Senior

Merk: Iams
Eindoordeel: 9.9/10
Bekijk prijzen

Heb je een huishouden met meerdere katten, dan is de Iams cat Proactive Health senior & adult een uitkomst! Geen gedoe met aparte voerbakjes en geen stress van katten die bij elkaar proberen te stelen. Het is voor katten vanaf 1 jaar tot de senior leeftijd. De verpakking is van 800 gram tot maar liefst 15 kg te krijgen. En dat kan dus met meer katten in huis een flink voordeel opleveren.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Iams Cat Mature & Senior

Merk: Iams
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 44,99

Je hoopt je katje natuurlijk zo lang mogelijk en gezond bij je te houden. Het is verstandig om hem op oudere leeftijd een senior voeding te geven. Deze voeding is volledig gericht op de behoeften en het gedrag van de oudere kat (7+). Senior katten hebben sneller last bij het eten van brokjes. De brokjes zijn klein en hebben een positieve werking op het gebit. Er zit maar liefst 38% kip en kalkoen in, dat is een vrij hoog gehalte aan eiwit, wat katten ook nodig hebben.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Iams Cat Adult Lam

Merk: Iams
Eindoordeel: 8.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 30,86

De Iams adult lam heeft een hoge kwaliteit voor een uitstekende prijs. Voor onze volwassen katten is deze standaard complete voeding uitermate geschikt. Dat is te zien aan de reviews, deze zijn allemaal positief. Het hoofdbestanddeel is kip, de smaak is lam. Zowel een binnenkat als een buitenkat is gebaat bij deze brokjes. Het zorgt voor een vitale, gezonde en dus gelukkige huiskat. Wat wil je nog meer?

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Houd je kat van afwisseling? Dan zijn deze maaltijdzakjes in saus echt iets voor haar. De Iams delights land & sea collection zijn heerlijk geurende brokjes in saus. Het is een complete voeding, wat wil zeggen dat je er niets bij hoeft te voeren. Uiteraard kan je ze ook als aanvulling aan je huistijgers geven. De smaken zijn: kip en kalkoen, lam en rode paprika, wilde tonijn en erwten en gestoomde zalm en kabeljauw. Daar wordt elke kat wild van, zelfs de moeilijke eter!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Iams kattenvoeren

Iams kattenvoer kopen: waar moet je beginnen?

Zoals bij veel soorten kattenvoer het geval is, heeft ook Iams een voeding voor elke levensfase van de kat. Is jouw maatje nog een kitten? Of al volwassen, of zelfs een oudere kat? In elke fase van het leven hebben ze weer een andere voedingsbehoefte. Om ervoor te zorgen dat je kat in topconditie blijft, is het goed eerst te kijken in welke fase jouw kat zich bevindt. Dit is de indeling die Iams hanteert:

  • Kittenvoer (1 tot 12 maanden)
  • Volwassen (1 tot 7)
  • Senior (7+)

Stem hier je keuze voor kattenvoer eerst op af. Het zorgt ervoor dat je kat alle mineralen en bouwstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft in deze levensfase. Uiteraard is het aanbod beschikbaar in de vorm van droogvoeding of als natvoeding.

Speciale voeding voor speciale katten

Zoek je net wat extra’s voor jouw speciale huistijger? Iams heeft drie varianten die extra eigenschappen hebben.

Gewichtsbeheersing – Katten die weinig bewegen kunnen snel overgewicht ontwikkelen. Heeft je kat hier eenmaal last van, is het moeilijk dit weer terug te draaien. Een te zware kat kan last krijgen van allerlei andere kwalen zoals artrose of suikerziekte. Bovendien wordt een kat met overgewicht beperkt in zijn beweging: ergens op springen gaat moeizaam en achter een speeltje aanrennen zal niet lukken. De Iams for Vitality light voeding voorkomt deze beperkingen.

Tegen haarballen – Haarballen kunnen je kat veel ongemak bezorgen. Na het wassen verdwijnen er standaard een paar haren de maag in. Ze worden meestal ook weer uitgebraakt, soms na het eten van wat grassprieten. Maar heb je een langharige kat, of een kat die erg lang en veel in de rui is, dan kunnen deze haarballen een probleem worden. Je kat voelt zich misselijk en krijgt de haren niet verwerkt. Dan is deze Iams for Vitality Hairball reduction het proberen waard, want hij gaat de vorming van haarballen tegen.

Dental – De gezondheid van het gebit van je kat is erg belangrijk. Immers, als je dier niet goed meer kan eten, of pijn aan het gebit heeft dan krijgt hij misschien niet genoeg voedingsstoffen binnen. En met pijn is het leven ook een stuk minder leuk. Het is lastig om het gebit van je kat te bekijken. De meeste dieren laten niet zomaar het achterste van hun tong zien. Iams heeft hierop iets bedacht. De Iams for Vitality Dental voeding zorgt ervoor dat de tanden en kiezen sterk en gezond blijven.

Wat maakt Iams kattenvoer zo speciaal voor jouw kat?

Een kat is een carnivoor, eiwitten zijn essentieel als onderdeel van de dagelijkse voeding. Iams kattenvoer heeft als basis dierlijke eiwitten. Al het Iams kattenvoer bevat hoogwaardige ingrediënten en wordt uitvoerig getest om de kwaliteit te waarborgen, alvorens het naar de winkels gaat. Katten vinden het eten bovendien erg smakelijk. Dit is voor ons als baasje misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen. Een kat die zijn neus ophaalt voor zijn maaltijd? Daar wordt niemand vrolijk van!

Natuurlijke voeding

Het is helemaal hot in deze tijd: biologisch voer. We willen zelf zo min mogelijk geur- kleur en smaakstoffen in ons eten. Waarom voor onze dieren dan wel? Iams kattenvoer laat zien dat het ook anders kan. De Naturally voeding voor je kat bevat geen toegevoegde kunstmatige stoffen zoals kleurstoffen of vulstoffen. Ook is er gebruik gemaakt van natuurlijke verse zalm of weidelam. Klinkt heerlijk toch?

Hoe weet ik of ik een goede keuze heb gemaakt?

Heb je een keuze gemaakt voor jouw kat, voer hem dan niet van de ene op de andere dag volledig de nieuwe voeding. Het spijsverteringskanaal kan hevig reageren op een te snelle omschakeling van voer. Wanneer jouw kat zich ontspannen voelt en tevreden spinnend op schoot kruipt, kan je zeggen dat jouw dier gelukkig is. Wanneer je toch twijfelt, zijn het gedrag en het uiterlijk een goede graadmeter. Controleer deze factoren om er zeker van te zijn dat Iams kattenvoer een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van jouw kat:

Gezonde huid en glanzende vacht – De vacht is een spiegel van de gezondheid van je dier. Biotine en omega 3 en 6 zorgen voor een aangesloten vacht en een snelle rui.

Een sterk immuunsysteem – Je kat wordt weerbaar tegen ziekten en blijft vitaal.

Een gezond hart – Katten hebben taurine nodig om het hart sterk te houden. Iams kattenvoer bevat voldoende taurine om aan de dagelijkse behoefte te voldoen.

Het gedrag – Een goede voeding draagt bij aan een levendige, evenwichtige en ontspannen kat.

Eindconclusie: Iams kattenvoeren

Een gelukkige kat is een gelukkige eigenaar. Dat standpunt neemt Iams in bij het ontwikkelen van het Iams kattenvoer. Omdat goede voeding verbazingwekkende dingen kan doen met je huisdier, blijft Iams de producten continu ontwikkelen, zodat er een hoogwaardige, smakelijke voeding voor jouw kat ontstaat. Je kat zal elke dag met plezier zijn maaltijden eten. Door de vele variaties is Iams een feestje in het voerbakje van je kat. Het draagt bij aan de vitaliteit en de gezondheid van je dier. En een gezonde kat is een gelukkige kat!

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *