Beste Kattenhengel 2024

Door: Jasper
Laatste update: 25 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Een kattenhengel is een kattenspeeltje dat eigenlijk elk kattenbaasje in huis moet hebben. Je prikkelt het jachtinstinct van de kat en ze krijgt de kans om heerlijk te stoeien. Een voordeel van een kattenhengel voor jou, is dat je kat je niet kan bezeren. Toch speel je wél heel leuk samen op deze manier. Zeker met een actief, klein kitten in huis is een hengel een must. Wat zijn goede kattenhengels en waarom zijn ze belangrijk voor je kat? Hier lees je er alles over. Daarbij geven we suggesties het kopen van een kattenhengel én tips om alles uit dit leuke speelgoed te halen!

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Kattenspeelgoed – Katten speelgoed

Merk: Merkloos
Eindoordeel: 9.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 19,98

Met deze elektrische kattenhengel kun je je kat bezighouden op het moment dat je zelf moe bent. De hengel zit bevestigd aan een bewegende unit die je stevig aan je tafel vastklemt. Na het inschakelen beweegt de hengel onregelmatig, zodat deze voor je kat net een prooi lijkt!
Na het aanzetten van deze kattenhengel blijft deze vijf minuten lang werken. Voor een kat is dit een fijne, intensieve workout. Aan het uiteinde van de hengel hangt een pluche balletje als speelgoed. Mocht je kat deze kapot maken, kan je er zelf een ander balletje of muisje aan bevestigen. Kortom, een hele fijne kattenhengel voor de dagen dat je het druk hebt. De hengel is geschikt voor kittens en volwassen katten. Let op, want hij wordt geleverd zonder batterij.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Make Me Purr Kattenhengel met 8 Hangers

Merk: Make Me Purr
Eindoordeel: 9.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 19,98

Deze kattenhengel met 8 hangers geeft je kat en jou veel speelplezier. Het leuke van deze hengel is dat je meerdere hangers tegelijk kunt gebruiken, óf ze kan afwisselen. Elke hanger is uitgevoerd met veren en een vacht, om zoveel mogelijk het idee van een prooi na te bootsen. Van de opvallende kleuren worden je kat en jij vanzelf vrolijk.
Vind uit wat de favoriet is van jouw kat en breng zijn jachtinstinct naar boven! Samen met jou een jacht spelletje doen werkt stressverlagend en activerend voor je poezenvriend.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Kong Kitty Mobile

Merk: KONG
Eindoordeel: 8.3/10
Bekijk prijzen

Het kattenspeelgoed van Kong staat voor kwaliteit. Deze kattenhengel is een mobile die je kunt bevestigen aan een tafel of krabpaal. De mobile beweegt van nature makkelijk en zal meer bewegen terwijl je kat ermee speelt. Zowel voor volwassen katten als kittens is deze Kong kattenhengel een fijn vermaak.

Aan de hengel hangen vier vrolijk uitgevoerde speeltjes van degelijke Kong kwaliteit! Heb je net een kitten of ken je iemand anders die net een katje in huis heeft? Dan is deze kattenhengel mobile een leuk ‘kraamcadeautje’.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Tabby Tijger Kattenhengel

Merk: Tabby Tijger
Eindoordeel: 8.9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 21,95

Is jouw kat erg sterk? Dan is de Tabby Tijger kattenhengel een goede keuze. Deze duurzame hengel is namelijk gemaakt van hoge kwaliteit glasvezel, zodat hij niet snel kapot gaat. Daarmee is dit speelgoed prima geschikt voor de grootste rauwdouwers onder de katten. De hengel bestaat uit een steel van 90 cm, een koord van 90 cm en een mooi verenspeeltje.
Deze kattenhengel is wat prijziger, maar zal langer meegaan dan de gemiddelde hengel!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

BEEZTEES HENGEL+PLUCHE EXTRA LANG

Merk: Beeztees
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 10,95

Met deze vrolijke hengel van Beezteez kan je kat eindeloos stoeien en spelen. De gekleurde hanger van deze hengel vrolijkt meteen op. Het zachte materiaal nodigt je kat uit om te jagen en te stoeien!

Met de brede, pluche hanger is dit een redelijk stevige kattenhengel. Je kunt hem goed gebruiken om te spelen met een grotere kat.
De hengel is 100 cm lang, zodat je je kat extra de mogelijkheid geeft om te spelen en te bewegen!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Kattenhengels

Spelen met een kattenhengel is leuk én belangrijk

Sommige mensen denken dat je met een kat veel minder hoeft te spelen dan met een hond. Dit is vaak niet waar: ook katten moeten hun energie kwijt. Dat geldt zeker voor katten die niet buiten komen.

Door met je kat te spelen kan hij zijn energie kwijt en prikkel je zijn natuurlijke instinct, namelijk jagen. Daarnaast bouw je een band op met je kat door hem te geven waar hij behoefte aan heeft. Spelen en jagen is hier een belangrijk onderdeel van. Wél is het belangrijk dat je kat jou niet bezeert. Een speelhengel is daarvoor erg handig.

Om deze redenen is een speelhengel goed speelgoed voor je kat:

  • De kat kan zijn instinct kwijt wat betreft jagen en bijten.
  • Een speelhengel maakt vaak een ritselend geluid of lijkt bijvoorbeeld dankzij de veertjes op een vogel. Katten worden hier van nature door geprikkeld
  • Je kat kan haar energie kwijt door te jagen op de kattenhengel
  • Je leert je kat dat ze alleen in speelgoed mag bijten en met jou voorzichtig moet zijn.
  • Als je net een kat hebt, kan een speelhengel helpen om hem of haar nieuwsgierig te maken.
  • Is je kat verveeld? Even samen spelen met een kattenhengel kan uitkomst bieden.

Voor deze katten is een speelhengel extra belangrijk

Sommige katten worden maar niet moe! Met name kittens hebben veel energie. Bovendien moeten zij leren om hun tandjes te zetten in speelgoed, en niet in jou. Heb je een binnenkat? Dan is een speelhengel een onmisbaar speeltje om samen plezier mee te hebben. Door elke dag even wat ‘speeltijd’ in te ruimen zorg je voor een tevreden kat.

Speeltijd met je kat is belangrijk. Als een energieke kat zich gaat vervelen, kan hij zich claimend of vervelend opstellen naar jou. Je kunt dit onder meer voorkomen door samen te spelen met een kattenhengel.

Tips om plezier te halen uit een kattenhengel

Spelen met een kattenhengel spreekt eigenlijk voor zich: je kat jaagt op het speeltje aan de hengel. Toch hebben we nog een paar leuke tips om er meer plezier uit te halen. Zo kan het per kat iets verschillen welke hengel hij of zij leuk vindt. Dit is een kwestie van uitproberen en observeren.

Over het algemeen geldt dat katten geprikkeld worden als het speelgoed lijkt op een dier zoals een vogel of muis. Bij het zien van veren of het horen van gefladder, denken veel katten aan vogeltjes. Daarnaast wekt een muis natuurlijk altijd interesse.

Beweeg de speelhengel altijd van de kat af. Een prooi rent immers ook weg van de kat! Zorg ervoor dat je kat achter het speelgoed aan kan rennen. De hengel rustig laten hangen en je kat eropaf laten sluipen is ook een leuk spel. Je zal de sluiphouding van je kat meteen herkennen!

Als je speelt met een kattenhengel, is het handig om op het volgende te letten:

–          Wil je stoppen met spelen? Bouw het spel dan even af. Voor de kat is het jammer als het spelletje plotseling klaar is! Door de kattenhengel rustiger te bewegen, bereid je je kat voor op het moment dat je stopt.

–          Het is niet erg als de kattenhengel kapot gaat. Let wel op eventuele onderdelen die al te makkelijk ingeslikt worden door je kat, zoals rubber.

–          Berg de kattenhengel na het spelen op. Zo blijft deze interessant voor de volgende keer.

Bij voorkeur haal je de kattenhengel tevoorschijn op het moment dat je kat behoefte heeft aan spel. Als je kat lekker ligt te zonnebaden heeft ze misschien meer zin om te luieren.

Kattenhengel kopen; waar moet je op letten?

Hier kan je rekening mee houden bij het aanschaffen van een kattenhengel:

–          Is er een materiaal waar jouw kat gek op is? Dan kan je een hengel aanschaffen die daarbij aansluit. Denk bijvoorbeeld aan veren, belletjes, hout, karton of pluche.

–          Speelhengels zijn te koop in verschillende merken.

–          Een kattenhengel van een degelijk merk gaat wat minder snel kapot.

–          Heb je een grote, felle of erg sterke kat? Dan is een stevige hengel handig.

–          Sommige kattenhengels zijn te koop in sets. Deze kan je afwisselen.

 

Eindconclusie: Kattenhengels

Een kattenhengel kan qua prijs variëren van enkele euro’s tot 30 euro. Om je kat veel plezier te bieden, hoef je niet de duurste hengel te kopen. Het is namelijk niet per se erg als de hengel kapot gaat. Speelgoed dat kapot gaat, lijkt namelijk op een prooi die gewond is omdat je kat hem gevangen heeft. Het instinct van de kat wordt zo dus extra geprikkeld. Let er wel op dat er geen onderdelen rondslingeren die je kat in wil slikken.

 

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *