Beste Kattenhengel 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Een kattenhengel is een kattenspeeltje dat eigenlijk elk kattenbaasje in huis moet hebben. Je prikkelt het jachtinstinct van de kat en ze krijgt de kans om heerlijk te stoeien. Een voordeel van een kattenhengel voor jou, is dat je kat je niet kan bezeren. Toch speel je wél heel leuk samen op deze manier. Zeker met een actief, klein kitten in huis is een hengel een must. Wat zijn goede kattenhengels en waarom zijn ze belangrijk voor je kat? Hier lees je er alles over. Daarbij geven we suggesties het kopen van een kattenhengel én tips om alles uit dit leuke speelgoed te halen!

Kattenspeelgoed - Katten speelgoed Bekijk bij Bol

Met deze elektrische kattenhengel kun je je kat bezighouden op het moment dat je zelf moe bent. De hengel zit bevestigd aan een bewegende unit die je stevig aan je tafel vastklemt. Na het inschakelen beweegt de hengel onregelmatig, zodat deze voor je kat net een prooi lijkt!
Na het aanzetten van deze kattenhengel blijft deze vijf minuten lang werken. Voor een kat is dit een fijne, intensieve workout. Aan het uiteinde van de hengel hangt een pluche balletje als speelgoed. Mocht je kat deze kapot maken, kan je er zelf een ander balletje of muisje aan bevestigen. Kortom, een hele fijne kattenhengel voor de dagen dat je het druk hebt. De hengel is geschikt voor kittens en volwassen katten. Let op, want hij wordt geleverd zonder batterij.

Verkrijgbaar bij:
Make Me Purr Kattenhengel met 8 Hangers Bekijk bij Bol

Deze kattenhengel met 8 hangers geeft je kat en jou veel speelplezier. Het leuke van deze hengel is dat je meerdere hangers tegelijk kunt gebruiken, óf ze kan afwisselen. Elke hanger is uitgevoerd met veren en een vacht, om zoveel mogelijk het idee van een prooi na te bootsen. Van de opvallende kleuren worden je kat en jij vanzelf vrolijk.
Vind uit wat de favoriet is van jouw kat en breng zijn jachtinstinct naar boven! Samen met jou een jacht spelletje doen werkt stressverlagend en activerend voor je poezenvriend.

Verkrijgbaar bij:
Kong Kitty Mobile Bekijk bij Bol

Het kattenspeelgoed van Kong staat voor kwaliteit. Deze kattenhengel is een mobile die je kunt bevestigen aan een tafel of krabpaal. De mobile beweegt van nature makkelijk en zal meer bewegen terwijl je kat ermee speelt. Zowel voor volwassen katten als kittens is deze Kong kattenhengel een fijn vermaak.

Aan de hengel hangen vier vrolijk uitgevoerde speeltjes van degelijke Kong kwaliteit! Heb je net een kitten of ken je iemand anders die net een katje in huis heeft? Dan is deze kattenhengel mobile een leuk ‘kraamcadeautje’.

Verkrijgbaar bij:
Tabby Tijger Kattenhengel Bekijk bij Bol

Is jouw kat erg sterk? Dan is de Tabby Tijger kattenhengel een goede keuze. Deze duurzame hengel is namelijk gemaakt van hoge kwaliteit glasvezel, zodat hij niet snel kapot gaat. Daarmee is dit speelgoed prima geschikt voor de grootste rauwdouwers onder de katten. De hengel bestaat uit een steel van 90 cm, een koord van 90 cm en een mooi verenspeeltje.
Deze kattenhengel is wat prijziger, maar zal langer meegaan dan de gemiddelde hengel!

Verkrijgbaar bij:
BEEZTEES HENGEL+PLUCHE EXTRA LANG Bekijk bij Bol

Met deze vrolijke hengel van Beezteez kan je kat eindeloos stoeien en spelen. De gekleurde hanger van deze hengel vrolijkt meteen op. Het zachte materiaal nodigt je kat uit om te jagen en te stoeien!

Met de brede, pluche hanger is dit een redelijk stevige kattenhengel. Je kunt hem goed gebruiken om te spelen met een grotere kat.
De hengel is 100 cm lang, zodat je je kat extra de mogelijkheid geeft om te spelen en te bewegen!

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.