Beste Kattenveertje 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Katten zijn actieve dieren. Het spelen met een kattenveertje stimuleert je kat om te bewegen. Beweging draagt weer bij aan gezonde botten en spieren. Veel katten zijn dol op veertjes. Ze wassen en likken de veertjes en doen alsof het echte vogeltjes zijn. Op deze manier wordt de kat ook geestelijk geprikkeld en wordt het jachtinstinct bevredigd. Redenen genoeg om een speeltje met een kattenveertje aan te schaffen!

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Kattenspeelgoed combinatie set van 7 stuks set

Merk: Merkloos
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 14,95

Wanneer je deze set bestelt haal je maar liefst zeven verschillende kattenspeeltjes in huis! Allemaal hebben ze een veertje, maar ook iets extra’s. Zo zit er in een speeltje een belletje verstopt en aan een ander kattenveertje zit een hengel, zodat je samen kunt spelen. Alle materialen zijn van eco-vriendelijk materiaal. Dat maakt dat dit speelgoed voor je kat veilig en duurzaam is. De set zit in een leuke doos, waardoor deze speeltjes ideaal zijn om als cadeau aan iemand te geven, bijvoorbeeld als er een nieuwe kat in huis is.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Purrs Kakapo

Merk: Purrs
Eindoordeel: 8.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 12,95

Dit speelgoed komt in allemaal leuke kleurtjes. Je kan niet kiezen welke je thuisgestuurd krijgt, dit is dus een verrassing! Het is gemaakt van schapenwol en veertjes. Twee materialen die katten erg interessant vinden. Houd wel in de gaten dat je kat de schapenwol niet oplikt en inslikt. Een enkele kat vindt wol zó aantrekkelijk dat dit kan gebeuren. Je kat kan alleen met dit veertje spelen; met de bijgeleverde hengel kunnen jullie samen nog veel plezierige speeltijden beleven.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Tabby Tijger Standaard Deluxe

Merk: Tabby Tijger
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 12,95

Om het échte jagersgevoel te stimuleren zijn deze veren ook van echte vogels! Namelijk de gans en da maraboe. Zwaai ermee door de lucht en je kat zal het gevoel hebben dat er ook een echte vogel vliegt. Geef het speeltje niet aan je kat als je er niet bij bent, want je dier zal het vermoedelijk niet heel laten. Deze kattenveer is geschikt om te bevestigen aan de Tabby Tijger hengel. Eenmaal de hengel in bezit, kan je er verschillende speeltjes aan hangen, waaronder dus ook deze mooie en aantrekkelijke veren.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

FUZLY

Merk: Fuzly
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 7,49

De makers van deze hengel met veer begrijpen precies hoe het spelen met je kat in zijn werk gaat. Daarom krijg je een gratis extra veer bijgeleverd als je de hengel met kattenveer aanschaft! Erg handig als jouw kattenkind iets te wild speelt met deze veertjes. SSlinger de veertjes door de lucht en je kat zal deze fladderende vogel zeker willen vangen. Geschikt voor groot en klein, jong en oud. Haal het speeltje wel weg wanneer jullie klaar zijn met spelen, om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Tabby Tijger Kolibrie

Merk: Tabby Tijger
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 13,95

Hang deze kolibrie aan een Tabby Tijger hengel en het lijkt net een echte vogel! Volledig met oogjes en snavel, je kat zal er dol op zijn. Je kan het vogeltje ook op de grond leggen zodat je kat er zichzelf op kan uitleven zoveel hij wil. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar en de materialen die gebruikt zijn, zijn veertjes van hanen en hertenharen. De hengel wordt niet meegeleverd, deze moet je los aanschaffen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Kattenveertjes

Wat is een kattenveertje?

Een kattenveertje is speelgoed voor de kat met één of meerdere veertjes eraan. Er zijn vele varianten te koop, in allerlei soorten en maten. Een kattenveertje zorgt voor urenlang speelplezier en verbetert de zintuigen van je kat. Daarom raden we de aanschaf van dit speeltje zeker aan. Het is een goede aanvulling aan het speelplezier van je huisdier.

Kattenveertjes

Waarom vinden katten kattenveertjes leuk?

Katten zijn van nature echte jagers. Dit gedrag hoort bij katten, het is hun instinct. Dit gedrag is dus niet te voorkomen. Daarom kan je het beter stimuleren dan proberen te onderdrukken. Uiteraard zal je kat een veertje associëren met een vogel, wat het spelen alleen maar bevordert.

Wanneer je het jachtgedrag stimuleert met een kattenveertje, zal je kat buiten minder de behoefte hebben om op vogels te jagen en binnen zal hij sneller je interieur met rust laten. Een win-win situatie dus!

Een kattenspeeltje voor elke kat

Onderzoek wat de voorkeuren van jouw huistijger zijn met betrekking tot het spelen. Alle katten zijn anders en hebben dus ook andere behoeften. Een speeltje aan een touwtje betekent voor veel katten dikke pret. Maar dit kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Speel dus enkel samen met een veertje aan een touwtje en leg het speelgoed weg als je er zelf mee stopt.

Sloopt je dier binnen een paar minuten het speelgoed? Kies dan voor duurzaam materiaal zoals sisal of stof. Heb je meerdere katten in huis, is het raadzaam ook meerdere veertjes in huis te halen. Zo kunnen de katten samen spelen, of allemaal alleen.

Waar moet je op letten als je een kattenveertje koopt?

Materiaal – Veel speelgoed met veertjes eraan is gemaakt van zacht materiaal zoals pluche, fleece of andere stof. Dit is allemaal veilig materiaal en vinden veel katten aantrekkelijk. Kies voor sisal als je kat houdt van stevig spelen met veel krabben en bijten. Sisal voelt lekker aan voor kattennagels en blijft lang goed. Zorg dat er niets aan zit wat je kat snel stuk bijt en wil inslikken, zoals rubber.

Veiligheid – Zoals al eerder vermeld is het niet raadzaam je kat alleen te laten spelen met een veertje aan een touwtje. Je dier kan erin verstrikt raken en dat kan hele gevaarlijke situaties opleveren. Ook uitsteeksels zoals een rubberen staartje of kralen zijn niet aan te raden. Omdat de kat het veertje als een echte prooi beschouwt, kan hij deze dingen eraf proberen te bijten en vervolgens inslikken.

Duurzaamheid – Kattenveertjes die aan een houten speeltje zitten zijn misschien duurzaam, maar niet alle katten vinden een houten speeltje leuk. Of jouw kat ervan houdt is een kwestie van uitproberen. Sisal is een soort touw en is een duurzaam product. Het gaat bij gebruik eerst rafelen, wat het voor sommige katten alleen maar aantrekkelijker maakt om mee te spelen.

Kattenkruid – Sommige veertjes zijn bewerkt met (de geur van) kattenkruid. Dit maakt het speeltje extra aantrekkelijk voor je kat. Let op: kattenkruid heeft niet op alle katten deze aantrekkingskracht. Ongeveer 1/3 van alle katten is hier ongevoelig voor. Maar voor het andere deel is deze lucht een reden om het kattenveertje niet meer met rust te laten.

Prijs – Kattenveertjes zijn in elke prijscategorie te koop. Dit maakt het een toegankelijk product dat je voor elke kat kan aanschaffen.

Eindconclusie: Kattenveertjes

Een kattenveertje is een waardevolle toevoeging aan het speelplezier van je kat. Je stimuleert het jachtinstinct van je kat ermee en geeft hem een uitlaatklep voor stress of frustraties. Het spelen zorgt ervoor dat je kat fysiek, maar ook mentaal gezond is en blijft en dat verveling voorkomen wordt. Jullie kunnen er samen mee spelen zodat het jullie band versterkt. Maar ook alleen spelen is erg leuk met een kattenspeeltje met een veertje eraan. De keuze is reuze, er is voor elke kat wat wils te vinden. Kortom; een kattenveertje is altijd een goede aanschaf voor je kat!Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *