Beste kattenspeeltje 2024

Door: Jasper
Laatste update: 25 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Spelen is voor elke kat belangrijk. Door te spelen kan een kat haar energie kwijt en haar eindeloze jachtinstinct. Er is allerlei kattenspeelgoed op de markt. Van eenvoudige balletjes tot denkspeelgoed: er is veel mogelijk om je kattenvriend te vermaken. Er zijn spelletjes die je samen met je kat kunt doen, en er is speelgoed waarmee ze zichzelf kan vermaken. Katten speeltjes zijn voor elke kat een must. Elke kat is verschillend en heeft zijn eigen voorkeur. Welk speelgoed past bij jouw kat? Hier maken we je wegwijs over katten speeltjes!

Beste reviews Cat-It Senses 2.0 Play Circuit

Merk: Catit Design
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 16,95

Maak kennis met de Catit Senses 2.0 play circuit speelrails! De knipperende bal die op de rails rolt, zorgt voor veel jachtplezier! Veel katten zijn gek op speelrails katten speeltjes. Daarnaast geven ze het baasje rust, want de kat kan er volledig zelf mee spelen. De rails is eenvoudig in elkaar te zetten en is 135 cm lang. Het leuke van de Catit Senses 2.0, is dat deze geschikt is voor zowel kittens als volwassen katten. Voor elke levensfase dus! De baan is lang, maar smal. Je kunt ‘m altijd wel ergens neerleggen. Dit speelgoed is met name geschikt om tegemoet te komen aan het jachtinstinct van je kat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Trixie Cat Activity Fun Bord

Merk: Trixie
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 19,01

Het Trixie Cat Activity Fun Bord is geschikt om snacks en snoepjes in te doen. Daag je kat uit om de snoepjes uit elke puzzel te vissen! Trixie Cat Activity Fun Bord is ook erg geschikt voor katten die gulzig eten of overgewicht hebben.
Katten speeltjes zoals voerpuzzels doen het bij veel katten goed. Ze stimuleren je kat om vindingrijk te zijn en gaan verveling tegen. Trixie Cat Activity Fun bord is makkelijk schoon te houden en goed van kwaliteit.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze TwinQ Magische Bal Interactief Speelgoed Hond/Kat

Merk: TwinQ
Eindoordeel: 8.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 27,95

De TwinQ Magische bal Interactief speelgoed is goed voor eindeloos speelplezier. Deze bal rolt automatisch door je kamer. Je kat of hond zal er al snel op gaan jagen! Je laad deze bal op met een USB A of een USB Micro kabel. De bal trekt de aandacht van je kat met een veilig LED lampje. Jagen maar! Het voordeel van deze bal boven een laserlampje is dat de kat echt iets zal vangen. De jacht is dus bevredigend. Onder de katten speeltjes waar de kat zelf mee kan spelen, is Twinq een topper. De bal is 6,5 cm in diameter en bestand tegen krabben en bijten.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Kattenveertjes Snuffelpakket

Merk: Merkloos
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 6,84

Het Kattenveertjes Snuffel pakket bestaat uit verrassende speeltjes. Laat de springveertjes wegspringen, of rol ze over de grond. De jacht kan beginnen! Deze kattenspeeltjes zijn geschikt voor spel met het baasje of zelfstandig spelen. Met de vrolijke kleuren en het grappige materiaal is iedereen in huis wel een tijdje zoet. In het Snuffel Pakket vind je veertjes van de formaten klein, middel en jumbo. Ze zijn daarmee geschikt voor alle katten. Met dit grappige katten speelgoed word je zelf ook weer even kind.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Flamingo Kattentunnel

Merk: Flamingo
Eindoordeel: 9.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 42,76

Bijna elke kat houdt op z’n tijd van verstoppertje. De Flamingo kattentunnel is geschikt voor verstoppen, slapen, stoeien én spelen! Met 4 openingen kunnen katten altijd het overzicht houden en in – of uit de tunnel kruipen. De speeltunnel bevat ‘catnip’. Catnip ofwel kattenkruid, stimuleert je kat om te spelen. Het is mogelijk om de speeltunnel te verbinden met andere speeltunnels van deze serie.
De Flamingo Kattentunnel is geschikt voor kittens en volwassen katten van een gemiddeld formaat.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Kattenspeeltjes

Waarom zijn katten speeltjes belangrijk?

Huiskatten worden meestal erg verwend. Lekker eten en luieren in de vensterbank is iets wat veel van onze katten graag doen. Toch zijn katten van nature jagers. Daarbij spelen en stoeien ze graag. Met een speeltje kunnen ze zich helemaal uitleven en kunnen ze hun energie en hun jachtinstinct kwijt. Zonder speelgoed gaan katten zich makkelijk vervelen, iets wat voor henzelf en voor het baasje vervelend is!

Kattenspeeltjes

Katten speeltjes kunnen ook handig zijn voor iets heel anders: het opvoeden van je kitten! Veel kittens spelen en stoeien graag met hun baasje. Soms kunnen ze daarbij erg ruw zijn. Op het moment dat je kitten jouw hand grijpt om in te bijten, helpt het om een speeltje aan te bieden. Zo leert het kitten om zich uit te leven op speelgoed en niet op jouw handen en armen.

Andere reden waarom katten speeltjes voordelen hebben:

 • Je geeft je kat een uitdaging en iets nieuws om te ontdekken.
 • Samen met je kat spelen schept een band en vertrouwen.
 • Katten speelgoed voorkomt verveling
 • Speelgoed zoals een voerpuzzel zorgt ervoor dat je kat minder gulzig eet.
 • Je voorkomt dat de kat zich uitleeft op jouw spullen
 • Spelen kan helpen tegen stress
 • Spel en jagen helpt tegen overgewicht
 • Je kunt je kat trainen op bepaalde spelletjes te doen (tot op zekere hoogte)

Van een speeltje dat bij hem of haar past, zal de kat veel plezier hebben!

Welke soorten katten speeltjes zijn er?

Er is allerlei kattenspeelgoed waarmee je kat zich kan vermaken. Grofweg kun je katten speeltjes indelen in twee soorten: speelgoed voor de jacht en denkspeelgoed. Met speelgoed om te jagen kan de kat zijn energiebehoefte kwijt. Denkspeelgoed daagt de kat uit om vindingrijk te zijn en is erg geschikt voor slimme katten!

Je kunt vaak de volgende categorieën speelgoed vinden voor je kat:

 • Balletjes
 • Speelmuizen en andere speelfiguurtjes (poppetjes, kattenveertjes, knuffeldieren voor je kat).
 • Speelgoed met kruiden zoals kattenkruid of valeriaan
 • Laserspeelgoed
 • Lichtspeelgoed
 • Denk speeltjes zoals een puzzel voor snoepjes of voer
 • Overig speelgoed zoals combinatie speelgoed, tunnels, kussens, speelhengels etc.

Zoals je ziet is er een grote keuze. Het slimst is om zowel speelgoed te kopen waarmee je samen kunt spelen met je kat, en speelgoed waar je kat alleen mee kan spelen. Zo kun je een band opbouwen met je kat, maar kan ze zich ook zelf vermaken.

Waar moet je op letten als je katten speeltjes koopt?

Belangrijk is natuurlijk dat het speelgoed dat je koopt, past bij je kat. Zo heeft een grote kat bijvoorbeeld groter speelgoed nodig. Te klein speelgoed zal snel kapot gaan bij een grote kat! Daarnaast hebben katten ook hun voorkeuren: misschien merk je dat je kat gek is op bepaald materiaal of een bepaald geluid! Door dit te observeren kun je een betere aankoop doen.

Hier moet je op letten als je kattenspeelgoed koopt:

–          Is het speelgoed veilig en zitten er geen onderdelen aan die de kat in kan slikken?

–          Sommige katten zijn dol op rubber en eten dit ook op. Rubber speelgoed kun je voor deze katten beter niet in huis halen.

–          Het leukste speelgoed hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn: sommige katten spelen al heel graag met een simpel muisje.

–          Kun je het speelgoed wassen? Zo niet, dan kun je het voor de hygiëne het beste regelmatig vervangen.

–          Wil je katten speelgoed kopen dat een tijdje meegaat, kies dan voor een duurzaam product.

–          Hou er bij valeriaan speelgoed rekening mee dat dit een sterke geur afgeeft. Niet elk kattenbaasje vindt dit prettig!

–          Gooit jouw kat graag speelgoed in haar drinkbakje? Koop dan speelgoed dat hier tegen bestand is.

Overige tips voor katten speeltjes

Elk katten speeltje wordt leuker als het baasje meespeelt. Gooi een muisje weg en kijk hoe jouw kat erachteraan rent. Misschien komt ze het wel bij je terugbrengen! Het blijft belangrijk om regelmatig samen te spelen met je kat. Zo creëren jullie samen een band en raakt ze aan je gehecht. Wist je dat katten die ook op straat lopen, sneller thuis terugkomen als er genoeg te doen is?

Als je twee katten hebt die beide hetzelfde muisje leuk vinden, kan het slim zijn om er meerdere aan te schaffen. Zo kunnen ze allebei eindeloos veel spelen.

Tot slot hebben we de volgende tips:

–          Ga je op vakantie? Leg dan wat extra kattenspeelgoed neer zodat je katten zich ook vermaken als je er niet bent.

–          Leg een vertrouwd speeltje in het reismandje van je kat, zodra je met haar naar de dierenarts gaat.

–          Beloon je katten niet met snoep of snacks, maar door gezellig samen te spelen. Dit is veel beter om samen een band op te bouwen. Daarbij is het ook beter voor de conditie van je kat!

 

Eindconclusie: Kattenspeeltjes

Hierboven doen we een paar leuke suggesties voor speelgoed waar je kat eindeloos mee bezig kan zijn: van een rails tot denkspeelgoed!

 

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *