Beste Laserlampje 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Met een laserlampje voor je kat creëer je eindeloos veel speelplezier. Katten zijn van nature jagers. Dit betekent dat het belangrijk voor ze is dat hun jachtinstinct regelmatig geprikkelt wordt. Door je kat te laten jagen kan hij bovendien zijn energie kwijt, zodat hij goed in zijn vel zit en ’s avonds lekker moe is. Hier vind je alle tips om een goed laserlampje te kopen. Daarnaast geven we tips om verantwoord met het laserlampje en je kat te spelen.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews FroliCat Dart – Ronddraaiende Laser

Merk: Frolicat
Eindoordeel: 9.4/10
Bekijk prijzen

De Frolicat Dart is handig als je zelf even geen tijd hebt. Deze laserlamp zet je neer en vermaakt voor jou je kat(ten). Hij kan 360 graden draaien en beschikt over een timer. Je kunt dus zelf bepalen hoe lang je hem aanzet voor je poezenvriend. Daarnaast kun je de snelheid bepalen. Door de brede voet staat dit laserlampje kat erg stevig. Hij zal niet snel omvallen.
Het kan zijn dat je katten moeten wennen aan het geluid van de Frolicat Dart. Zodra je de laserlamp inschakelt, maakt deze geluid door de draaiende beweging. De meeste katten kunnen hier goed aan wennen. Ze beleven er vooral veel plezier aan!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop FroliCat Bolt – Laserspeelgoed

Merk: BOLT
Eindoordeel: 9.4/10
Bekijk prijzen

De merknaam zegt het al: dit laserlampje is speciaal ontworpen voor de kat. Je kunt het lampje zelf in je hand houden, of hem neerzetten en een speelsessie van 15 minuten inschakelen. Je kat zal gefascineerd zijn door het lampje en is waarschijnlijk erg moe na een kwartier. Let erop dat je kat het laserlampje om kan stoten als je deze neerzet! De functie waarmee de lamp zelf beweegt, kan je het beste afwisselen met andere activiteiten. Je kat kan namelijk uitgekeken raken op het lampje als deze telkens hetzelfde beweegt.
Een voordeel van dit laserlampje is dat deze veilig is. De Frolicat is speciaal ontworpen voor katten en goed van kwaliteit! Let erop dat dit speelgoed wordt geleverd zonder batterijen.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze USB Laserpen 7 in 1

Merk: Beasti Toys
Eindoordeel: 8.1/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 11,00

De Beasti Toys USB laserpen is speelgoed voor je kat én handig voor jezelf. Vermaak je kat met dit leuke speeltje, of gebruik het lampje als aanwijzer voor kantoor. Handig is dat je geen batterijen nodig hebt voor dit laserlampje kat. Je laadt ‘m namelijk op in de USB poort van je computer.
Extra leuk is dat je uit verschillende ‘laserfiguurtjes’ kan kiezen voor je kat. Door te draaien aan het wieltje van het lampje kun je een muis, ster, vlinder of smiley aan je kat laten zien. Zo kun je zorgen voor wat afwisseling.

De Beasti Toys heeft naast een laserlampje, een UV-functie en een zaklampfunctie. Altijd handig! Hij wordt geleverd in een net blikje.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

PETSZ Kattenspeeltjes met USB

Merk: PETSZ
Eindoordeel: 8.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 10,95

Dit laserlampje is een aanwinst voor je kat én voor je sleutelbos. Met dit lampje kan je lui achterover zitten en ondertussen met je kat spelen. De Petsz laser is daarnaast handig voor onderweg. Hij bevat namelijk ook een UV en een zaklamp functie. Daarnaast kan je het laser licht gebruiken als tool om iets aan te wijzen tijdens een presentatie.
Het Petsz laser kattenspeeltje is van goede kwaliteit en wordt geleverd in een mooi opbergblikje.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

USB Laserpen

Merk: Cless
Eindoordeel: 10/10
Bekijk prijzen

Simpel, handig en heel erg leuk: de Cless laserpen is altijd praktisch om in huis te hebben. Dit laserlampje voor de kat laad je op via USB. Batterijen zijn dus nooit meer nodig!
Na een drukke dag kan je heerlijk relaxen en tegelijkertijd met je kat spelen. Hij zal er graag achteraan rennen!

De laserpen is stevig en goed van kwaliteit. Omdat je ‘m kan bevestigen aan je sleutelbos, neem je hem makkelijk overal mee naartoe.
Net als bij andere laserlampjes voor de kat, geldt dat je laserspeelgoed het beste af kunt wisselen met ander speelgoed.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Laserlampjes

De voordelen van een laserlampje voor de kat

Katten zijn meteen gefascineerd door het lichtje van een laserpen. Ze zullen er onmiddellijk op gaan jagen. Dit is zeker bij een actief kitten, geen overbodige luxe. Een voordeel is daarnaast dat je zelf rustig kunt gaan zitten op een dag dat je erg moe bent.

Een laserlampje heeft een paar voordelen:

–          Je kat kan veel energie kwijt in het achtervolgen van het lampje.

–          Het is handig speelgoed op het moment dat je zelf erg moe bent.

–          Het is een snelle manier om een energieke kat uit te dagen, ook als je niet veel tijd hebt.

–          Bij katten die van nature ruw spelen, loop je niet het risico op nagels in je huid.

–          Een schuwe kat kan je nieuwsgierig maken met een laserlampje.

–          Handig voor het baasje: sommige laserlampjes kan je meteen als zaklamp gebruiken.

Spelen met je kat blijft altijd belangrijk. Katten die niet worden uitgedaagd gaan zich makkelijk vervelen. Het resultaat is dat ze dan jou, of hun soortgenootje kunnen gaan plagen of claimen.

Hoeveel beweging een kat nodig heeft, verschilt per kat en soms ook per ras. Gemiddeld gesproken is uitdaging en beweging erg belangrijk!

Spelen met je kat en een laserlampje 

Achter een laserlampje aanrennen geeft je kat veel lichaamsbeweging. We geven hier twee tips om het spelen voor je kat zo aangenaam mogelijk te maken. Het aandachtspunt van een laserlampje is namelijk dat je kat natuurlijk niet echt iets kan ‘vangen’ of aanraken. Dit kan je oplossen door het spel af te sluiten met het schijnen van het lampje op een (rood) kussen of speeltje van je kat. Waarschijnlijk zal je kat het speelgoed aanvallen en zich daar op uitleven. Hij heeft dan meer het gevoel dat hij echt op jacht is geweest!

Bij elke vorm van spel met je kat, is het prettig als je het spel afbouwt zodra je wilt stoppen. Zelf vind je het ook jammer als een spel of game waar je zelf mee bezig bent, plotseling stopt. Zo voelt het ook voor je kat. Beweeg steeds langzamer met de laserlamp, en eindig bij een stuk speelgoed van de kat. Zo kunnen jullie samen het spel afsluiten.

Extra uitdaging

Kijk eens wat je kat doet als je met het laserlampje op een (grote) krabpaal schijnt. Veel katten klimmen en springen erachteraan. Zo geef je je kat weer een uitdaging en kan ze haar energie kwijt.

Laserlampje kat: belangrijke tips

Een laserlampje is erg leuk om je kat snel vermaak te bieden. Zeker als je een drukke dag hebt gehad, kan je lekker achterover leunen en je kat laten jagen. Wel zijn er een paar aandachtspunten bij een laserlampje voor je kat.

Hier moet je rekening mee houden:

–          Katten hebben veel scherpere ogen dan wij. Ze moeten namelijk kunnen zien in het donker. Schijn daarom nooit met het laserlampje in de ogen van de kat!

–          Wissel het laserlampje af met speelgoed dat de kat ook aan kan raken, zoals een kattenhengel of speelmuis.

–          Bouw het spel af voordat je gaat stoppen. Dit is prettiger voor de poes.

Laserlampjes van goede kwaliteit zijn zo gemaakt, dat ze de ogen van je kat niet snel zullen beschadigen. Toch raden we aan om nooit in de ogen van je kat te schijnen met het lampje. Omdat de kat vooral achter de stip of het figuurtje aan zal rennen, zal dit waarschijnlijk niet snel gebeuren. Wel bevelen we aan om altijd een merk laserlampje kat te kopen. Deze zijn beter beveiligd qua lichtsterkte en zullen minder snel oogschade veroorzaken. Voorbeelden van merken zijn Beezteez, Catit en Cless. Deze zijn wat duurder dan een merkloos laserlampje kat, maar ook veiliger en van hogere kwaliteit. 

Afwisselen met ander spel en speelmateriaal

Het afwisselen van een laserlampje met ander kattenspeelgoed blijft belangrijk. Omdat de kat zijn jacht niet af kan maken met het fysiek aanvallen van de prooi, haalt hij minder voldoening uit een laserlampje dan uit ander speelgoed. Een laserlampje voldoet vooral aan de behoefte van lichaamsbeweging. De kat heeft echter ook de behoefte om zijn prooi te ‘doden’ of ermee te spelen. Hij wil van nature dus graag in iets kunnen bijten, of zijn nagels gebruiken. Een laserlampje geeft deze mogelijkheid niet.

Het laserlampje is gemakkelijk en leuk speelgoed voor zowel het baasje als de kat. Zorg er dus wel voor dat er altijd ander speelgoed in de buurt is voor de poes. Speel bijvoorbeeld ook via een speelhengel met je vriendje. Hier kan ze zich fysiek op uitleven.
Daarnaast ben je met een hengel of speelmuis meer bij je kat betrokken, dan met een laserlampje. Dit is belangrijk om samen een band op te bouwen en echt speelmaatjes te worden.

Eindconclusie: Laserlampjes

Op onze pagina geven we tips om een laserlampje voor je kat te kopen van goede kwaliteit. Dit geeft meer veiligheid, omdat goede katten laserlampjes een aangepaste lichtsterkte hebben.Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *