Beste Krabplank 2024

Door: Jasper
Laatste update: 25 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Van nature krabben katten graag aan hout of ander ruw materiaal. Dit doen ze om hun geur achter te laten, hun nagels te onderhouden en om stress te verminderen. Wil je voorkomen dat jouw kat jouw meubels, behang of deurmat gebruikt om lekker aan te krabben? Zorg dan dat hij iets heeft waar hij naar hartenlust aan kan hangen en aan mag krabben. Krabplanken zijn daarvoor ideaal. En omdat ze weinig ruimte innemen en soms ook nog leuk zijn vormgegeven, passen ze in vrijwel ieder interieur. De aankoop van een krabplank is een verstandige investering als het gaat om het behoud van je kostbare spullen.

Inhoudsopgave contents chevron

Beste reviews Sisal Hoek Krabplank

Merk: Ebi
Eindoordeel: 9.2/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 16,80

Voorkom dat je kat krabt aan jouw meubels of tapijt en gebruik de luxe Beeztees Sisal Krabplank. Je kunt de plank eenvoudig aan de muur bevestigen op een plek waar je kat zijn nagels graag inzet of juist op een plek die niet zo opvalt. De krabplank is voorzien van een lekker geurtje (catnip) waardoor de aantrekkingskracht voor je kat verhoogd wordt. De plank is gemaakt van sisal, een stevig materiaal om nagels aan de scherpen. Doordat krabplank zo lang is kan de kat zich helemaal uitrekken als hij krabt. Kleur: beige. Verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen: Groot: 60×12 cm – Middel: 50×8,5 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Krabton Jorge

Merk: Trixie
Eindoordeel: 9.4/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 157,53

De Happy Pet krabplank van karton is een handig en betaalbaar alternatief voor een krabpaal of ton. De krabplank is sterk, handig in gebruik en het uitneembare krabkarton kan ook worden omgedraaid, dus dubbel krabplezier voor dezelfde prijs. De nagels van jouw kat én je meubels blijven in goede conditie dankzij deze krabplank. Door de toevoeging van catnip krijgt deze plank een onweerstaanbare geur voor jouw kat. Niet alleen krabt jouw kat aan deze plank, sommige katten slapen er zelfs graag op. Buitenkant voorzien van decoratie. Laat na verloop van tijd laten wel wat kartonstukjes los, deze kun je gewoon opzuigen met de stofzuiger. Afmetingen: 47x22x5 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Krabton Coony Lounge

Merk: RHRQuality
Eindoordeel: 10/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 199,00

Op zoek een krabpaal waar je kat zijn nagels aan kan scherpen, en die ook past in jouw interieur? Dan is de stijlvolle VIGO krabpaal van MyKotty een hele fraaie oplossing. Deze stevige krabpaal is multifunctioneel omdat je kat eraan kan krabben, maar ook op kan slapen en luieren. Het karton is op een speciale manier gesneden, zodat het zacht aanvoelt en niet scherp is. Daarnaast is gewerkt met ecologische lijm. Het product is dus veilig voor mens en dier! Gemaakt van duurzaam golfkarton. Ook geschikt voor de wat zwaardere kat. Mooie design. Alle myKotty producten worden met de hand gemaakt, afmetingen kunnen daarom enigszins afwijken. Afmeting: 71 x 23 x 21 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Trixie Krabton Gracia

Merk: Trixie
Eindoordeel: 9.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 103,20

De nagels van je kat blijven in prima conditie dankzij de Sisal Hoek krabplank. Eenvoudig te monteren op een plaats waar je kat het behang beschadigd heeft. Of juist ter voorkoming van krabschade. De dunne Sisal Hoek Krabplank is er speciaal voor binnen- en buitenhoeken en gladde wanden. Voorkomt schade aan behang en tapijt. De plank is bekleed met natuurlijk sisal en aan de achterzijde met fleece. Sisal is ideaal materiaal om aan te krabben. Deze krabplank wordt compleet geleverd met bevestigingsmaterialen en kun je eenvoudig zelf monteren. Materiaal: sisal. Afmetingen: 75 x 28 cm (14 cm per hoek).

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Trixie Krabton Ria Krabpaal

Merk: Trixie
Eindoordeel: 9.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 62,00

Je kat kan heerlijk rekken, strekken en krabben aan de Flamingo hoekkrabplank. Deze krabpaal is ideaal als je minder ruimte hebt voor een grotere krabpaal of krabton en toch een plaats wilt creëren waar je kat aan mag krabben. De krabplank is gemaakt van sisal en dus uitermate geschikt als krabobject. Door het kattenkruid dat erin zit extra aantrekkelijk voor je kat om aan te krabben. De hoekkrabpaal is aan de muur te bevestigen met het meegeleverde bevestigingsmateriaal. Geschikt voor binnen- en buitenhoeken. Tevens te gebruiken als krabmat voor vlakke ondergrond. Kleur: beige. Afmetingen: 56 x 2 x 100 cm.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van Krabplanken

Waarom een krabplank?

Het is voor een kat belangrijk om zijn nagels te onderhouden. Door te krabben aan een krabpaal of krabplank, laat de afgesleten buitenste laag van de nagel los en komt de onderliggende scherpe nagel tevoorschijn. Daarnaast kunnen ze ook hun voorpoten strekken en zich uitrekken. Een goede manier voor je kat om even te relaxen en soepel te blijven. Zo zijn lijf en ledematen (en nagels) altijd in prima conditie voor de strijd!

Krabplank

Er zijn diverse krabattributen waar jouw kat zijn nagels aan kan scherpen, zoals krabpalen, krabtonnen, en krapplanken. Een krabplank is een stuk kleiner dan een krappaal of krabton en daardoor is er altijd wel een geschikt plekje voor te vinden. Je kunt de krabplank bijvoorbeeld aan de muur bevestigen, zodat hij weinig ruimte inneemt. Krabplanken zijn er in verschillende soorten en maten. Ga je voor een krabplank met een leuk design of kies je voor de hoekkrabplank? Hoekkrabplanken bevestig je over de hoek van de muur. Ideaal voor plaatsen waar je kat misschien al eens aan de muur gekrabd heeft. Zodra jouw kat gewend is aan de krabplank kan hij zich daarop uitleven en zal hij je dierbare meubels (hopelijk!) met rust laten. De meeste krabplanken zijn ook voorzien van een lekker luchtje of geleverd met een zakje kattenkruid om hem nog aanlokkelijker te maken voor je kat.

Hoe kies ik een geschikte krabplank?

Een krabplank is ideaal om aan te krabben. Ze zijn er in diverse vormen en maten. Hangt jouw kat graag in je gordijnen of zet hij zijn nagels in andere spullen? Wil je kat zich helemaal uitrekken of is hij vrij sterk? Kies dan een krapplank die je aan de muur kunt bevestigen.
Daarnaast zijn er ook diverse krabplanken die je gewoon ergens neer kunt zetten.
Houd wel rekening met de grootte van je kat. Zo hebben grote en sterke katten een stevige, stabielere krabplank nodig. Deze krapplanken zijn breder of zwaarder.
Voor een speelse kat kun je ook een krabplank kiezen waar een muisje, balletje of ander speeltje aan bevestigd is. Zo kan hij zijn energie niet alleen kwijt door te krabben, maar ook door het spelen. Heb je een kat die zich graag verstopt? Dan zijn er ook krabplanken waar hij in kan zitten. En wil je een krabplank die past in jouw interieur? Kies er dan één met een mooi design.

Welke soorten krappalen zijn er?

Het aanbod van krabpalen is zeer uitgebreid. Zo is er altijd wel een geschikte oplossing te vinden waar jouw kat zijn nagels in kan zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende woonstijlen:

Retro
Denk hierbij prachtige krabplanken met een strak design waar je kat op kan liggen, in kan zitten en bovendien aan kan krabben.

Daarnaast zijn er zelfs ‘krabschilderijen’. Dit zijn zeer fraaie krabplanken met daarop kunst afgebeeld (bijvoorbeeld de Mona Lisa), waar je krabgrage viervoeter naar hartenlust in mag hangen.

Botanisch
De Ebi Trend Rockefeller Krabplank serie bestaat uit diverse slimme formaten die je overal kunt gebruiken. Stevige krabplanken met sisal. Beeztees biedt de Cactus krabplank, met een golvende vorm en er zijn leuke cactussen afgebeeld op de zijkant. Gemaakt van karton en inclusief kattenkruid.

Landelijk
4animalz Duo biedt een serie luxe landelijke krabplanken met een aantrekkelijk design, waar je kat aan kan krabben en op kan liggen.

Industrieel 

Krabplanken met een prachtig design waar gewoon aan gekrabd mag worden. Een pareltje in je interieur.<

Scandinavisch

Ook Scandinavische krabplanken zijn mooier vormgegeven naar de standaard kartonnen krabplank. Tijdloze ontwerpen van karton of van hout.

Waar is een krabplank van gemaakt?

Karton:

Elke katteneigenaar weet dat katten dol zijn op karton. Je hoeft maar een leeg kartonnen doosje ergens neer te zetten of menig kat zal zich daarin verstoppen. Karton is ook prima materiaal voor jouw kat om zijn nagels te scherpen; het is zacht genoeg om de feromonen die vrijkomen op te nemen en duidelijk zichtbare krassen achter te laten. Dé manier om zijn territorium af te bakenen en jouw meubels te ontzien.

Sisal

Een kat die aan het krabben is, kan zijn hele gewicht in de strijd gooien. Bovendien worden zijn nagels door het krabben steeds scherper. Het is belangrijk dat de krabpaal gemaakt is van stevig materiaal. Sisal is daarvoor uitermate geschikt en gaat lang mee.

Hout

Krabplanken van hout zijn bijzonder stabiel en duurzaam. Hout is stevig en zwaarder dan andere materialen. Zal niet snel verschuiven en gaat lang mee. Bovendien is hout het materiaal waar katten van nature aan gewend zijn om aan te krabben. Hout heeft bovendien een mooie natuurlijke uitstraling.

Hoe laat ik mijn kat wennen aan een krabplank?

Je kat zal even moeten wennen aan de nieuwe krablocatie. Je kunt hem daar een handje bij helpen door de krabplank te voorzien van een lekker luchtje. Dit kun je doen door de plank in te spuiten met een spray van kattenkruid of door er wat krattenkruid over te strooien. Sommige krabplanken zijn overigens al voorzien van zo’n luchtje (let op de productomschrijving). Jouw kat zal daarna de krabplank vast gaan onderzoeken!

Wat voor krabmeubel heeft jouw kat nodig?

Een mooie krabplank kan een echte aanvulling zijn voor je huiskamer. Immers, alle katten hebben de behoefte hun nagels ergens in te zetten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat niet alle katten dezelfde voorkeuren hebben als het gaat om krabben? Er is een duidelijk verschil tussen horizontale en verticale krabbers. Is jouw kat helemaal dol op de leuning. van de bank, het behang en de deurpost? Dan heb jij een verticale krabber in huis. Kan je dier helemaal losgaan op het tapijt, de deurmat of de zitting van de bank? Grote kans dat hij een horizontale krabber is. Pas hier het krabmeubel dan op aan. Een krabplank sisal is zowel staand als liggend te koop. Ook een kartonnen Trixie krabplank kan je zowel op de grond leggen, op de bank leggen of aan de wand bevestigen. Wanneer je rekening houdt met de voorkeuren van je huistijger voorzie je hem in zijn basisbehoeften. Dit zorgt ervoor dat jouw kat zich gelukkig blijft voelen en dat het welzijn van je kat verbetert.

Voordelen van een krabplank

Wat zijn nu de voordelen van een krabplank tegenover de krabmat, de krabpaal of het krabmeubel?

  • Een plank is dikker en sterker dan een mat, waardoor hij over het algemeen langer mee gaat. Zeker wanneer het een sisal krabplank betreft.
  • Omdat je kat op de krabplank moet zitten om hem te gebruiken, verschuift deze niet snel. Zo kan jouw kat helemaal uit zijn dak gaan op de krabplank, bijvoorbeeld met zijn speelgoed.
  • Vanwege zijn grootte kan je hem gemakkelijk verplaatsen, of ergens leggen waar jouw kat graag krabt. Met een krabpaal of krabmeubel is dit vaak niet mogelijk.
  • Maak de plank vast aan de wand zodat hij je behang beschermt tegen kattennagels. Uiteraard kan je hem ook voor je bankleuning zetten zodat deze niet beschadigt.

Eindconclusie: Krabplanken

Wil je je kat een goed alternatief bieden om zijn nagels in de zetten? Zijn je meubels en gordijnen je lief? Kies dan voor een krabplank. Deze nemen weinig ruimte in en zijn bovendien in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar, zodat er altijd een is die geschikt is voor jouw kat en past jouw interieur.

 

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *