Beste Natvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Iedereen kent de blikjes en zakjes met natvoer voor de kat wel. Vlees of vis in saus is erg populair bij katten. Er komt namelijk een heerlijke geur vanaf! Een voordeel van natvoer is  dat het goed voorziet in de vochtbehoefte van de kat. Katten krijgen namelijk al snel te weinig water binnen. De keuze in natvoer is iets kleiner dan de keuze in kattenbrokken. Veel scheelt het echter niet. Als je zoekt naar het beste natvoer kat, vind je al snel veel verschillende natvoer variaties en merken. Hoe maak je nu de beste keuze voor jouw kattenvriend? In deze blog lees je daar alles over!

Beste reviews Felix Elke Dag Feest Mix Selectie in Gelei

Merk: FELIX
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 19,98

Voor liefhebbers van Felix natvoer voor de kat, is er ook de Felix Elke dag Feest Mix. Dit natvoer ruikt alsof je het zelf vers hebt gemaakt! In één verpakking zitten 44 maaltijdzakjes in vier smaken, voor 17,99 euro. De voeding is geschikt voor elke levensfase. Eventueel kun je dit heerlijke natvoer aanvullen met brokjes.

Felix Elke Dag Feest mix bevat geen kunstmatige toevoegingen zoals conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. De geur is zeer aangenaam voor de kat en het voer bevat een voldoende aandeel vlees.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Felix Original Mix Selectie in Gelei

Merk: FELIX
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 16,50

Felix Mix Selectie in gelei is natvoer voor de kat voor een fijne prijs. Eén verpakking bevat 44 porties in 4 verschillende smaken. Verwen je kattenvriend met kip, rund, zalm en tonijn om lekker af te wisselen!
Een pluspunt aan dit katten natvoer, is dat het verpakt is in handige zakjes. Veel eigenaren vinden dit prettig. Zakjes openen vaak wat makkelijker dan blikjes, dus deze voeding is erg praktisch.
Voor een verpakking van 44 maaltijdzakjes betaal je 12,95 euro. Dit is een lage prijs. De kwaliteit van het voer is in verhouding met de prijs: geen toegevoegde kleur, – geur, – en smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen. Kortom, eenvoudig natvoer waar al heel veel katten oud mee geworden zijn.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Sheba Classic Paté Katten Natvoer

Merk: Sheba
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 18,80

De kuipjes van Sheba zijn een echte natvoer klassieker. Zéér smakelijk voor de kat én makkelijk te openen. Dit natvoer is dus ook praktisch voor jou als katteneigenaar. Sheba natvoer bevat een groot aandeel vlees of vis per kuipje. De Sheba Classics kan je aanschaffen in de smaken kip, rund en zalm. Een verpakking bevat 22 kuipjes van 85 gram. De gemiddelde volwassen kat eet 3 porties (kuipjes per dag).
Dit natvoer kat is geschikt voor elke levensfase. Sheba adviseert zelf om in combinatie met dit natvoer, ook droogvoer te geven.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Gourmet Gold Hartig Torentje

Merk: Gourmet
Eindoordeel: 9.6/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 29,53

Gourmet Gold Hartig Torentje bevat een groot aandeel vlees of vis én een klein aandeel groente in elk blikje. Het prettige van dit natvoer kat is dat je de ingrediënten als eigenaar ook duidelijk terugziet. Qua prijs – kwaliteit verhouding is Gourmet Gold Hartig torentje uitstekend voer.
De voeding is netjes verpakt in blikjes. Dit zijn er 48, in verschillende smaken. In deze verpakking vind je rund en tomaat, kip en wortelen, kalkoen en spinazie en lam en sperziebonen. Dat klinkt bijna als een maaltijd voor jezelf!

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Gourmet Gold Luxe Mix

Merk: Gourmet
Eindoordeel: 8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 35,00

Je kat verwennen kan prima met deze Gourmet Gold luxe Mix, met vis en vlees. Eén verpakking bevat 48 zakjes met onder meer de smaken rund, eend, zeevis en konijn. De kat krijgt dus echt een heerlijke maaltijd! Het voer is geschikt voor katten uit elke levensfase. Het voordeel van een verpakking met meerdere smaken is dat je je kat afwisselend voer kunt geven. Net als mensen, vinden katten dit vaak prettig.
Gourmet natvoer kat blijft één van de klassiekers om je kat te verwennen. De ingrediënten ruiken fris en vers, en zijn goed in verhouding met de prijs.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van beste natvoer voor katten

Is natvoer voor de kat beter dan droogvoer?

Kattendeskundigen en dierenartsen zijn het erover eens: natvoer voldoet het beste aan de voedingsbehoeften van een kat. Dit heeft met name te maken met het vocht: via natvoer krijgt de kat voldoende water binnen. Hij hoeft dan niet zoveel meer te drinken.

Daarnaast ruikt natvoer vaak erg lekker. Net als mensen houden katten van een smakelijk hapje en een heerlijke geur. Het kunnen zelfs echte fijnproevers zijn!

Natvoer en droogvoer hebben allebei hun voor en nadelen. Je kunt je kat wat dat betreft geen ‘verkeerde voeding’ geven. Het kan beide. Wel heeft natvoer de volgende voordelen:

 • Het voorziet je kat van voldoende vocht.
 • Katten vinden het vaak lekker
 • Door af te wisselen met brokken, kun je je kat op een gezonde manier verwennen. Dit is gezonder voor de kat, dan om hem te verwennen met snoepjes.
 • Er zijn verschillende pakketten met natvoer porties in verschillende smaken. Zo kun je je kat afwisselende maaltijden aanbieden.
 • Eenvoudig kittenvoer (zoals vis of kippenvlees) is licht verteerbaar. Dit kan handig zijn voor een kitten of kat met darmproblemen.

Dat veel katten graag natvoer eten kan ook een aandachtspunt zijn. Als je jouw kat van jongs af aan natvoer geeft, kan het zijn dat hij niet anders meer wil. Wil je je kitten naast natvoer ook droogvoer geven, bouw dit dan wel rustig op.

Let bij natvoer altijd goed op het gebit van je kat. Droogvoer verkleint de kans op tandsteen namelijk iets. Natvoer doet dit niet. Laat het gebit van je katje af en toe nakijken bij de dierenarts. Dit kan je laten doen als je kat bijvoorbeeld een inenting krijgt.

natvoer kat

Welke soorten natvoer kat worden er verkocht?

Natvoer kan je kopen in verschillende soorten. Welke jij koopt, hangt vooral af van wat je kat lekker vindt. Daarnaast ben je misschien gehecht aan een bepaald merk. Je kunt natvoer vinden in de volgende soorten:

 • Gelei
 • Stukken vlees of vis (brokken)
 • Paté of mousse
 • Vloeibaar natvoer
 • Vlees of vis in saus

Daarnaast kan je soms kiezen uit verschillende verpakkingen voor het natvoer, zoals blikjes, kuipjes of zakjes. Iedere katteneigenaar heeft zo zijn voorkeuren voor wat handig is. De keuze hierin wordt echter beperkter, als je kat een bepaald dieetvoer moet volgen. Je bent dan mogelijk gebonden aan dieet natvoer kat, of aan een bepaald merk.

Waar moet je op letten als je natvoer kat koopt?

Net als bij droogvoer, is het belangrijk dat natvoer voor de kat aansluit bij zijn behoeften. Een kitten geef je bijvoorbeeld ander voer dan een oudere kat. Ze hebben beide heel verschillende voedingsstoffen nodig!

Hier moet je rekening mee houden als je natvoer kat aanschaft:

 • De leeftijd van je kat
 • Het leven dat je kat leidt: is je kat veel op pad of is hij voornamelijk binnen?
 • Moet je kat een dieet volgen voor zijn gewicht of gezondheidsproblemen? In dat geval kan het zijn dat je aan een bepaald dieetvoer vast zit zoals biologisch kattenvoer
 • De voorkeur van de kat.
 • Voor sommige raskatten is er speciaal natvoer verkrijgbaar, zoals voor bijvoorbeeld de Maine Coon.
 • De ingrediënten van het voer: het beste natvoer bevat een groot aandeel vlees. Bij voorkeur bevat het natvoer geen toegevoegde kleur, – geur, – en smaakstoffen.

Naast bovenstaande criteria, is het belangrijk om op de gezondheid van je kat te letten. Of je kat goed reageert op bepaalde voeding, kan je aflezen aan de vacht, de ontlasting en de conditie.

Afwisselen

Als je je kat graag natvoer en brokken wilt geven, kan je deze twee prima afwisselen. Gevarieerd eten is prettig voor je kat, en op deze manier profiteert je vriend(in) van de voordelen van zowel nat – als droogvoer. Je kunt ervoor kiezen om even vaak natvoer als brokken te geven, of om soms natvoer te geven en soms brokken.

Altijd een voorraadje

Wanneer je je kat voornamelijk brokken geeft, is het nog steeds handig om af en toe natvoer te geven. Als je kat graag natvoer eet, kan dit handig zijn bij het geven van bijvoorbeeld medicijnen. Druppeltjes of ontworming kan je namelijk eenvoudiger toedienen door ze te mengen met natvoer. Het is dus altijd slim om thuis wat natvoer te hebben dat jouw kat graag lust!

De prijzen van natvoer kat

Veel katteneigenaren stellen de vraag of natvoer duurder is dan brokjes. Of dit zo is, is merkafhankelijk. Een goedkoop merk natvoer kan veel minder prijzig zijn dan premium droogvoer.

Als je natvoer en brokken per merk gaat vergelijken, blijkt meestal dat natvoer wat duurder is. Wat betreft het inslaan van grote hoeveelheden kattenvoer, is droogvoer vaak wat goedkoper.

Er is een grote keuze in natvoer. Als jouw kat geen speciaal dieet hoeft te volgen, kan je een grote variatie vinden die past bij jouw budget. Dan hoef je geen rekening te houden met speciaal dieetvoer. Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om af te gaan op de voorkeur van je kat! Je merkt snel genoeg of de kat het voer graag eet.

Eindconclusie: beste natvoer voor katten

In onze koopgids doen we een paar suggesties van natvoer in verschillende merken. Daarbij geven we handige informatie om een keuze te maken.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *