Beste Felix kattenvoer 2024

Door: Jasper
Laatste update: 5 mei 2023

Kattenpagina.com is een onafhankelijke site die een kleine commissie kan krijgen op bepaalde producten.

Katten zijn niet meer uit onze gezinnen weg te denken. Ze zijn een onderdeel van het gezin en het is dan ook begrijpelijk dat je je spinnende maatje het beste gunt. Met Felix kattenvoer geef je hem elke dag opnieuw een gezonde, gevarieerde en smakelijke maaltijd. Precies zoals je voor al je gezinsleden wil! Portiezakjes, brokjes, snacks of blik, met Felix kattenvoer is het elke dag feest voor je kat.

Beste reviews Felix Original Mix Selectie in Gelei

Merk: FELIX
Eindoordeel: 9/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 16,50

Rund, kip, tonijn en zalm in gelei. Deze mix selectie natvoer voor je kat maakt dat hij zijn pootjes erbij af zal likken. Deze verpakking bevat maar liefst 44 onweerstaanbaar lekkere zakjes kattenvoer. Voor een gemiddelde kat van 4 kg heb je per dag vier zakjes nodig om hem een complete maaltijd te bieden. Combineer je deze met brokjes heb je uiteraard aan minder zakjes ook genoeg. De positieve reviews zijn niet van de lucht! Onze katten smullen ervan.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Beste koop Felix Kattenvoer Countryside Sensations

Merk: FELIX
Eindoordeel: 8.5/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 22,70

De kleurrijke meaty sensations zijn niet alleen erg smakelijk, ze zijn ook een lust voor het oog! Met de leuke kleurtjes en vormen nodigen deze brokjes erg uit tot opeten. En dat terwijl ze geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddel bevatten, alles is puur natuur. De smaken rund kip en groenten worden door veel volwassen katten erg gewaardeerd. Speciaal geschikt voor katten die veel buiten komen en dus veel energie verbruiken.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze keuze Felix Elke Dag Feest Mix Selectie in Gelei

Merk: FELIX
Eindoordeel: 9.3/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 33,59

Elke dag feest! Als de titel van dit product niet genoeg zegt dan weten we het niet meer. Uiteraard hebben we onderzocht of onze katten dit ook zo ervaren. De geurige reepjes rund, kip, tonijn en kabeljauw in gelei nodigen in ieder geval al uit tot opeten. Ze bevatten geen kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen en kleurstoffen. Een doos bevat 80 zakjes, een zeer voordelige keuze, zeker als je een huishouden hebt met meerdere katten. En de katten? Die hebben inderdaad elke dag een feestje.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Felix Kattenvoer Seaside Sensations

Merk: FELIX
Eindoordeel: 8.7/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 24,00

De ocean sensations is een aantrekkelijke mix van droge brokjes met de smaken van zalm, forel en koolvis. De zak van 4 kg heeft een aantrekkelijke prijs. Een kat van ongeveer 4 kg heeft slechts 70 gram brokjes per dag nodig om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen en vezels. Dat maakt dat je dus bijna twee maanden doet met een zak! Zorg wel altijd voor een schaaltje vers water in de buurt. Katten die enkel droge voeding krijgen hebben veel water

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Felix Dubbel Zo Lekker Vis Selectie in Gelei

Merk: FELIX
Eindoordeel: 8.8/10
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 23,42

Deze selectie van vis is een 100% volledige en uitgebalanceerde voeding voor volwassen katten. Hey is een bron van vitamine D en E en Omega-6 vetzuren. Dit zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht. Wanneer je de brokjes in saus openmaakt zal je verbaasd zijn over deze maaltijd voor je kat. Hij ruikt en oogt net zo lekker als een maaltijd die je zelf hebt bereid. De smaken zijn koolvis en zalm, haring en forel, zalm en sardine en forel en makreel. Een ware koninklijke maaltijd voor onze huistijgers.

Te koop bij
bol
Gratis verzending vanaf 20,-

Onze gids voor het kopen van felix kattenvoeren

Felix kattenvoer: wie kent het niet?

De vrolijke zwart witte kat van de tv-reclames, wie kent Felix nu niet? Het bewijst dat deze kattenvoeding al heel wat jaartjes meedraait in de voedingsindustrie. Het bedrijf Purina, dat de Felix voeding heeft bedacht en produceert, is al sinds 1894 actief in de veevoeding. Het is dan ook niet vreemd dat Felix kattenvoer zo populair is. Een team van ruim 400 wetenschappers heeft goed nagedacht over de samenstelling van dit kattenvoer. En dat is te zien; vele katten eten dagelijks met smaak hun voerbakje leeg en voelen zich gelukkig en gezond.

Welke soorten Felix kattenvoer zijn er?

Volwassen voeding

Voor de kat van 1 tot 8 jaar is er de standaard Felix kattenvoeding. Je kan kiezen voor reepjes in saus, knapperige brokjes, gemixte kattenbrokken (knapperig en zacht door elkaar), crispie of tube snacks en een heerlijk geurende soep. Je kan het zo gek niet bedenken, Felix heeft alles om jouw lieve snorrebaard te laten spinnen van geluk.

Senior voeding

Aan de oudere kat is zeker ook gedacht door Felix. Ze hebben ervoor gezorgd dat zelfs de kieskeurige senior kat enthousiast op zijn voerbakje af komt snellen. Door de heerlijk geurende voeding worden de zintuigen van jouw oude vriendje telkens weer opnieuw geprikkeld. Kies je voor brokjes in gelei of natvoer dan krijgt je kat automatisch meer vocht binnen. Handig voor katten die te weinig drinken, of oudere katten die net wat meer vocht nodig hebben.

Snacks

Onweerstaanbare, kleurige snacks voor je kat. Leuk om spelletjes mee te doen, te verstoppen of om gewoon tussendoor te geven. Ze bevatten eiwitten, vitamines en Omega-6 vetzuren. Eigenlijk geen echte snacks dus, maar meer een gezond tussendoortje.

Soep

Soep voor katten? Ja je leest het goed. Felix heeft een overheerlijke bouillon ontwikkeld voor onze kattenvriendjes. Er zijn nu eenmaal katten die al dat geknabbel niets vinden en liever hun maaltijd oplikken. Met de kleine stukjes vlees erin krijgen ze toch alles binnen wat ze nodig hebben. Te koop in vissmaak en farm smaak.

Kies de juiste voeding voor je kat

Belangrijk in je zoektocht naar een goede voeding voor jouw huistijger is natuurlijk de leeftijdsfase waar hij zich in bevindt. Is het een kitten of jonge kat? Dan heeft hij veel bouwstoffen nodig om goed te groeien en spieren te kunnen ontwikkelen. Kies dan voor Felix junior of een ander soort kittenvoer. Heb je een senior dier? Dan zijn bepaalde voedingsstoffen juist overbodig en verbruikt hij minder energie. Hiervoor is er de Felix senior voeding. Ook is het belangrijk mee te nemen in je besluit, of je kat veel binnen zit of juist vaak buiten op avontuur gaat. Je kan je voorstellen dat een kat buiten veel meer energie verbruikt dan een kat binnen. Bovendien heeft een kat die veel binnen leeft een grotere kans om overgewicht te ontwikkelen. Geef je binnenkat Felix inhome. Ook een drachtige kat, of kat die een ziekte onder de leden heeft, heeft een hele andere voedingsbehoefte dan de standaard volwassen kat.

Voedingsproblemen

“Ik heb een kieskeurige kat, hij lust niets!” Een veel gehoorde opmerking van katteneigenaren. Toch is geen enkele kat geboren als kieskeurige kat. Wanneer je zeker weet dat je kat niets mankeert waardoor hij slecht eet, probeer dan de volgende opties eens:

  • Was het voerbakje grondig schoon of probeer eens een ander soort bakje.
  • Geef geen hele koude voeding, of warm de voeding lichtjes op.
  • Zet het voerbakje op een rustige plaats. Katten houden van privacy tijdens het eten.
  • Haal de voeding weg als je kat geen interesse toont. Soms helpt het als je het een paar uur later opnieuw aanbiedt.
  • Probeer eens een ander recept van Felix. Katten houden van routine, maar dit wil niet zeggen dat je nooit af moet wisselen. Er zijn zoveel varianten te krijgen, er is voor elke kat wat wils. Dit is een kwestie van uitproberen.

Weetje over kattenallergenen

Tot slot een leuk weetje voor mensen die allergisch zijn voor katten. Wist je dat deze mensen niet alleen allergisch zijn voor de huidschilfers maar ook voor het speeksel van de kat? Doordat de kat zijn vacht likt komt het speeksel in de haren en die vallen weer in de omgeving. De wetenschappers van Purina hebben ontdekt dat het belangrijkste kattenallergeen verminderd kan worden als een kat voeding eet met een eiproduct met hierin antistoffen. Dit helpt de hoeveelheid kattenallergenen in de omgeving behoorlijk verminderen. Dit baanbrekende onderzoek loopt nog maar biedt mogelijkheden voor mensen met een allergie voor katten.

Eindconclusie: Felix kattenvoeren

Het is ons inmiddels duidelijk dat Felix kattenvoer een zeer uitgebreid aanbod aan kwalitatief hoogwaardig kattenvoer heeft. Tussen de brokjes, snacks, vleesreepjes en soep zit voor elke kat wel een favoriet. Zelfs de zeer kieskeurige poezen halen hun neus niet meer op, maar vallen enthousiast aan op de lekkernijen van Felix. Je kan variëren zoveel je wil. Probeer het eens uit, wij weten zeker dat jij en je kat niets anders meer willen! We hebben in deze koopgids een selectie voor je gemaakt met de meest favoriete varianten van het Felix kattenvoer.

Over de auteur

Jasper
Kattenliefhebber

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten. Hij is dol op dieren en doet in zijn vrije tijd aan verschillende sporten. Lopen do... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *