Beste kattenluik met chip 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Katten zijn nachtdieren. Ze gaan graag op avontuur buiten de deur. Telkens de kat naar binnen laten is echter vrij irritant, dus dan wil je een kattenluik hebben. Steeds meer dierenliefhebbers kiezen tegenwoordig voor een kattenluik met chip

Ieder kattenluik helpt jouw kat zelfstandig naar binnen en naar buiten gaan. Het nadeel van sommige reguliere kattenluiken is echter dat niet alleen jouw kat binnen kan komen. Ook de kat van de buren of andere dieren kunnen via het luik je huis betreden. Wil je dat voorkomen? Kies dan voor een kattenluik met chip. In deze koopgids lees je welke kattenluiken er op de markt zijn en hoe je de beste uitkiest voor jou en je dier.

SureFlap Microchip Basismodel Bekijk bij Bol

Dit kattenluik opent alleen bij aankomst van jouw eigen kat dankzij de microchip herkenning. Het is compatibel met 9, 10 en 15 digit microchips. Bovendien kun je maar liefst 30 katten registreren op het luik. Programmeren is niet ingewikkeld. Met slechts 1 knop kun je het systeem installeren. Het luik werkt op 4 AA batterijen. Deze batterijen moeten ongeveer eens per jaar vervangen worden. Het luik is wit en gemaakt van kunststof. Daardoor past het in vrijwel elk interieur. De transparante kunststof klep zorgt ervoor dat de kat snel aan het systeem went.

PetSafe Microchip Bekijk bij Bol

Ben jij ook altijd bang dat andere katten het kattenluik in jouw deur ontdekken? Dat er ineens vreemde katten door je huis lopen omdat ze zomaar naar binnen kunnen wandelen? Misschien is het al wel gebeurd en zoek je naar een oplossing om het in de toekomst te voorkomen. De Garden Protector verjaagt alle ongewenste dieren uit je tuin zoals katten maar ook honden, steenmarters, vossen en konijnen. De Protector heeft verschillende functies, ook een stand waarmee alleen katten worden verjaagd. Het geluid is onprettig voor dieren en houdt ze op afstand. Onze gids voor de beste dieetvoer voor katten biedt meer geweldig speelgoed, dus bekijk het eens.

Verkrijgbaar bij:
SureFlap Microchip Dualscan Bekijk bij Bol

Dit type kattenluik werkt op chip en leest dus de chip in jouw huisdier om hem naar binnen te laten. Zo heb je nooit meer een vreemde kat in huis. Het unieke van dit luik is dat het een dualscan heeft. Met deze extra functionaliteit wordt de chip in twee richtingen gecontroleerd: bij binnenko,st en als je dier naar buiten gaat. Je kunt het luik gemakkelijk zelf monteren. Het heeft vier sluitingsmogelijkheden. Je dier hoeft nooit meer een halsband om! Met een doorgang van 14 x 12 centimeter is het geschikt voor kleine tot middelgrote katten.

PetSafe Petporte Smart Flap Bekijk bij Bol

Dit kattenluik met microchip is als eerste ter wereld ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en andere professionals. De Petsafe Petporte is een geavanceerd kattenluik dat gekoppeld is aan de chip in jouw kat. Zo krijgen alleen jouw huisdieren toegang tot de woning via het luik. Andere dieren worden geweerd. Je kat hoeft dankzij dit systeem ook geen halsband meer te dragen. Het luik werkt op netstroom maar heeft ook een optionele reservebatterij. Het luik scant constant de omgeving waardoor zelfs de snelste katten gemakkelijk door het luik kunnen bewegen. Je kunt altijd nog handmatig het luik instellen als je de kat binnen wil houden.

Verkrijgbaar bij:
Cat Mate Kattendeur Microchip 360 Bekijk bij Bol

De Cat Mate is een kattendeur gemaakt van kunststof. Je geeft de kat hiermee de gelegenheid om zelf naar binnen of naar buiten te wandelen. Jij bepaalt alsnog wel hoe en wanneer dit mogelijk is dankzij de handige vierwegsluiting in het luik. Je kunt kiezen uit een stand waarmee de kat heen en weer kan, een stand waarmee de kat alleen naar buiten of alleen naar binnen kan, en een stand waarin het luik volledig gesloten is. Het luik is geschikt voor deuren tot een dikte van 50 mm. Meet altijd eerst de deur op voor je een luik koopt.

Verkrijgbaar bij:
Deel of like dit artikel
Door:
Jasper

Jasper is eigenaar van kattenpagina.com, een website vol met informatie over alle aspecten van het leven met katten.